Excoino
ربات‌های انسان‌نما تسلا

تسلا تولید مدل S و مدل X را برای تمرکز بر ربات‌های انسان‌نما متوقف می‌کند

تسلا تولید خودروهای پرچم‌دار مدل S و مدل X را تا سه‌ماهه دوم ۲۰۲۶ متوقف می‌کند. این تصمیم برای تمرکز بیشتر بر ساخت ربات‌های انسان‌نما تسلا و تحول به شرکتی رباتیک اتخاذ شده است.

مدل S و مدل X بیش از یک دهه نقشی محوری در شکل‌گیری تصویر تسلا داشتند و انتظارات از خودروهای برقی را بازتعریف کردند. اکنون با تغییر رویکرد، تسلا کارخانه فریمونت (Fremont) خود را برای ساخت ربات‌های Optimus بازسازی خواهد کرد. این تحول، مسیری جدید برای استراتژی جدید تسلا در صنعت فناوری ترسیم می‌کند.

نقش مدل S و مدل X در تاریخ تسلا

مدل S که در سال ۲۰۱۲ عرضه شد و به دنبال آن مدل X، در زمانی که خودروهای برقی هنوز در مراحل اولیه بودند، انتظارات را بازتعریف کردند. این خودروها با ارائه برد بالا، گشتاور آنی و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری از راه دور (OTA)، استاندارد جدیدی را برای صنعت خودروسازی تعیین کردند. این مدل‌ها به تسلا کمک کردند تا پیش از این‌که مدل‌های ۳ و Y به فروش انبوه دست یابند، نامی برای خود دست و پا کند.

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، در گزارش مالی سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۵ تایید کرد که تولید مدل S و مدل X در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۶ پایان می‌یابد. او این تصمیم را «خروج شرافتمندانه»‌ای برای خودروهایی خواند که ماموریت خود را به انجام رساندند و حال تسلا به سوی آینده‌ای مبتنی بر خودمختاری و رباتیک در حرکت است. با تغییر بازار، فروش مدل‌های S و X نسبت به مدل‌های پرفروش‌تر ۳ و Y کاهش یافته بود.

تغییر مسیر تسلا به سوی ربات‌های انسان‌نما

شگفت‌انگیزترین بخش این اعلامیه، جایگزین این خودروهاست. تسلا قصد دارد ظرفیت تولید کارخانه فریمونت خود را برای ساخت ربات‌های انسان‌نما Optimus تغییر کاربری دهد. ماسک بارها اعلام کرده است که رباتیک و هوش مصنوعی، موتور اصلی رشد بعدی تسلا خواهند بود. توقف تولید مدل S و مدل X فضای تولید، تخصیص نیروی کار و تمرکز زنجیره تامین را برای این تغییر استراتژیک آزاد می‌کند.

این رویکرد نشان‌دهنده یک چرخش استراتژیک واضح است؛ تسلا دیگر صرفا خودروساز نیست و خود را به‌عنوان یک شرکت هوش مصنوعی و رباتیک که اتفاقا خودرو هم می‌سازد، معرفی می‌کند. توقف تولید خودروهای لوکس با حجم پایین برای مقیاس‌دهی به تولید ربات، گویای دیدگاه رهبری این شرکت درباره مسیر درآمدزایی آینده است. پشتیبانی خدمات و قطعات برای صاحبان فعلی مدل S و مدل X همچنان ادامه خواهد یافت و خریدارانی که یکی از آخرین نمونه‌ها را می‌خواهند، حدود یک سال فرصت دارند.

آینده محصولات تسلا و رقابت در بازار

پس از توقف تولید مدل‌های S و X، خط تولید اصلی تسلا متمرکزتر خواهد شد. مدل ۳ (Model 3) و مدل وای (Model Y) به‌عنوان ستون فقرات فروش انبوه باقی می‌مانند، در حالی که سایبرتراک (Cybertruck) فضای وانت‌های سبک زندگی را به خود اختصاص می‌دهد. انتظار می‌رود خودروهای آینده با تمرکز بر هزینه تولید کمتر، ساختار ساده‌تر و قابلیت خودران طراحی شوند.

بیشتر بخوانید

خروج مدل S و مدل X، تسلا را از دسته‌بندی سدان‌ها و شاسی‌بلندهای لوکس پرچم‌دار سنتی خارج می‌کند. رقبایی چون لوسید (Lucid)، ریویان (Rivian)، مرسدس (Mercedes)، ب‌ام‌و (BMW) و پورشه (Porsche) اکنون بدون حضور طولانی‌ترین نام‌های تسلا در این نبرد رقابتی خواهند بود. از منظر برند، تسلا شرط می‌بندد که خودمختاری، روبوتاکسی‌ها و رباتیک، دهه آینده این شرکت را بیش از فضای داخلی چرمی لوکس یا آمار شتاب‌گیری پرچم‌دار تعریف خواهند کرد.

پاسخ بدهید

در اینجا می‌توانید نظر خود را ثبت کنید. لطفاً از درج توهین و مطالب خلاف قوانین خودداری کنید. دیدگاه‌ها پس از تایید منتشر می‌شوند.