تقریبا تمام کمپانیهای بزرگ سازندهی تلفن همراه و تبلت در جهان این روزها به دنبال این هستند که طراحیهای خود را به یک زبان مشترک و ثابت که محبوب اکثر کاربران است، نزدیک کنند. اما طراحیهای مفهومی و تصاویر کانسپتی نظیر آنچه برای گلکسی اس ۹ سامسونگ طراحی شده است، دقیقا برخلاف این موضوع عمل میکنند.
در واقع مدیران و طراحان سخت افزاری در کمپانیهای بین المللی و غولهای دنیای تکنولوژی از اینکه بخواهند بهصورت ناگهانی و بدون گذشت زمان کافی، تغییرات عظیمی را در ظاهر دیوایسهای خود ایجاد کنند، وحشت دارند. اینگونه تغییرات ممکن است که مورد قبول بازار قرار نگیرد و به یکباره باعث ضرردهی عظیم آن کمپانی شود.
به همین دلیل این مدیران تصمیم گیرنده در کمپانیها اکثرا تلاش میکنند که یک طراحی واحد را بهعنوان زبان طراحی اصلی خود انتخاب کنند و سپس با ایجاد تغییرات محدود در قسمتهای مختلف آن طراحی اولیه و آن هم بهصورت سال به سال، رفته رفته به آن طراحی نهایی خود که از سالها پیش مد نظر کاربران بوده نزدیک شوند. کمپانی سامسونگ نیز دقیقا همین روند را دنبال میکنند و با وجود اینکه عرضهی دیوایسهایی نظیر گلکسی اس ۷ اج از سوی این کمپانی، نشان از شجاعت مدیران آن دارد، اما باز هم نمیتوانیم سامسونگ را یک سوپرقهرمان در زمینهی دل به دریا زدن و معرفی محصولات کاملا نوآوارنه بنامیم.
طراحیهای مفهومی و کانسپتهایی که توسط طراحان خارج از کمپانی اصلی انجام میشوند، دقیقا در همینجا وارد میدان میشوند و این جو نسبتا تکراری و کسل کنندهای را که در اکثر کنفرانسهای رونمایی از محصولات جدید کمپانیهای مختلف شاهد هستیم را از بین میبرند. بهتازگی نیز یک طراحی مفهومی جدید از دو نسل بعدی گلکسیهای سری اس سامسونگ منتشر شده است و طراح بلندپرواز این طرح، با پرش از روی نسل هشتم به سراغ محصولی رفته است که احتمال در سال ۲۰۱۸ معرفی خواهد شد و این هم محصول چیزی نیست بهجز گلکسی اس ۹ !
عدهای معتقد هستند که سامسونگ در معرفی گلکسی اس ۸ به سراغ بهبودهای سخت افزاری و بهینهسازی عملکرد دیوایس خود خواهد رفت و تغییرات بنیادی در ظاهر و دیگر بخشهای دیوایس، در زمان معرفی گلکسی اس ۹ (Galaxy S9) رونمایی خواهند شد؛ دقیقا مشابه همان پیشبینیهای مشترکی که توسط اکثر کارشناسان دربارهی آیفون ۷ و آیفونی که در سال ۲۰۱۷ توسط اپل معرفی میشود، انجام گرفته است.
طراحان این کانسپت از یک نمایشگر ۵.۵ اینچی سرتاسری و بدون حاشیه برای گلکسی اس ۹ رونمایی کردهاند و با ایجاد یک انحنای محدود در دو طرف آن، نظرشان بر این است که کمپانی سامسونگ باید طراحی نمایشگرهای خمیده مشابه گلکسی اس ۷ اج را ادامه دهد و این طراحی حتی میتواند به مدل اصلی برای نسلهای آیندهی اسمارت فونهای سری گلکسی اس تبدیل شود.
مشخصات گلکسی اس ۹ بر اساس این کاسپت چه خواهد بود؟
یک لایه از شیشههای بسیار مقاوم گوریلا گلس نسل چهار، پوششی است که بر روی نمایشگر گلکسی اس ۹ کشیده خواهد شد و دقیقا از همینجاست که با مشاهدهی مشخصات سخت افزاری بسیار قدرتمند این محصول، آب از دهان خریداران به راه افتاده و همهی ما آرزو میکنیم که چنین دیوایسی هر چه سریعتر وارد بازار شود و بر روی ویترین فروشگاههای موبایل، قابل خریداری باشد!
دوربین ۱۳ مگاپیسکلی در پنل جلویی و برای تصویربرداری بهصورت سلفی و البته دوربین ۲۱ مگاپیسکلی با دریچهی نوردهی f/1.9 در پنل پشتی بهعنوان دوربین اصلی، مشخصات اصلی امکانات تصویربرداری این دیوایس را تشکیل میدهند. جالب اینجاست که طراحان این کانسپت عقیده دارند که استفاده از یک طراحی با لنزهای دوگانه برای دوربین عقب و جلو بهصورت همزمان و البته استفاده از فلشهای ال ای دی دوگانه، میتواند برای کاربران بسیار کاربردی و جذاب باشد.
باتری با ظرفیت شارژدهی ۵ هزار میلیآمپر ساعتی، مشخصهی عجیبی است که طراحان برای گلکسی اس ۹ در نظر گرفتهاند و وجود چنین مخزن انرژی پرظرفیتی بر روی این محصول، میتواند راندمان استفاده از آن توسط کاربران را بهشدت دگرگون کند. البته به دلیل اینکه طراحی این محصول همچنان قرار است که بهصورت ظریف و باریک انجام شود، این باتری احتمالا در تمام بستر اس ۹ پخش خواهد شد و بدنهی آن بهجای طراحی یکپارچه، از چند پنل مجزا تشکیل میشود.
پردازندهی هشت هستهای اسنپدراگون ۸۳۰ که در زمان عرضهی گلکسی اس ۹ احتمالا به قدرتمندترین پردازندهی موبایل تولید شده توسط کمپانی کوالکام در بازار تبدیل خواهد شد، به همراه پردازندهی گرافیکی آدرنو ۵۴۰ و ۶ گیگابایت حافظهی رم، قلب اصلی این محصول را تشکیل خواهند داد و بدون شک این سه قطعه نخواهند گذاشت که ظرفیت شارژ باتری غولپیکر این محصول، بدون استفاده باقی بماند!
گلکسی اس ۹ به غیر از مشخصات بالا، از ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی با قابلیت افزایش از طریق کارتهای حافظهی جانبی میکرو اس دی، استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار، نسل ۴.۲ فناوری ارتباطی بلوتوث، ان اف سی، سنسور پخش کنندهی امواج اینفرارد، پورت یو اس بی نوع سی، سنسور تشخیص اثرانگشت و سنسور اندازهگیری ضربان قلب، نمایشگر حساس به فشار یا همان مجهز به قابلیت فورس تاچ برای تشخیص فشار لمس وارد شده توسط کاربر، قابلیت شارژ سریع و نسل جدید ماژولهای شارژ بهصورت وایرلس، قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K و با نرخ ۳۰ فریم بر هر ثانیه، قابلیت پشتیبانی از نسل جدید اینترنت همراه ۵ جی و ال تی ای با سرعت یک گیگابیت بر ثانیه به همراه نصب بودن سیستم عامل اندروید ۸.۰ بهصورت پیشفرض نیز برخوردار خواهد بود تا به یکی از قدرتمندترین اسمارت فونهای تاریخ جهان و شاید هم به «قدرتمندترین» در آن زمان تبدیل شود.
گفتنی است که از آنجا که طراحان این کانسپت و بهطور کلی اکثر طراحانی که طرحهایی مفهومی از دیوایسهای آینده را منتشر میکنند، از برخی از فرآیندهای ساخت، محدودیتهای فنی، محدودیتهای تکنولوژیک و پیچیدگیهای مختلف در زمان تولید محصولات اطلاع ندارند، ممکن است که طرحهایی را به وجود بیاورند و مشخصاتی را برای آنها در نظر بگیرند که اصولا در واقعیت، اجرای آنها توسط کمپانیهای سازنده غیرممکن باشد و تنها در مرحلهی یک طرح تئوری باقی بمانند.
بنابراین تصاویر کانسپت گلکسی اس ۹ نیز در عین حال اینکه ممکن است بسیار وسوسهکننده و جذاب باشند، اما به احتمال زیاد و حداقل تا چند سال آینده رنگ واقعیت را به خود نخواهند دید و البته در سوی دیگر، از آنجا که پیشرفت تکنولوژی با سرعت بسیار بالایی در حال انجام است و هیچ فردی از آینده خبر ندارد، ممکن است که دیوایسهایی با مشخصات سخت افزاری قدرتمندتری از این اطلاعات در بازار عرضه شوند؛ به هر حال زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد و خواهیم دید که کدامیک از این دو احتمال به وقوع خواهد پیوست!