ایلان ماسک مدیرعامل تسلا اعلام کرد با بررسی لگاریتم دادههای پردازنده ماشین مدل X این کمپانی که چندی پیش تصادف کرد، واقعیت برملا خواهد شد، سیستم خودران خاموش بوده است. در اوایل این ماه تصادف یکی از خودروهای مدل X تسلا در یکی از بزرگراههای پنسیلوانیا خبرساز شده و هجمه انتقادی سختی بهسوی تسلاموتورز و شخص ایلان ماسک آغاز گشت.
راننده این خودرو که با گاردریلهای این بزرگراه برخورد سختی داشته، سیستم خودران (راننده نیمه خودکار) ماشین خود را مقصر دانست؛ اما به گفته ایلان ماسک با توجه به بررسیهای صورت گرفته بر روی الگوریتمهای مربوط به پردازندهی این خودرو در هنگام وقوع این حادثه سیستم رانندگی نیمه خودکار، خاموش بوده است. مدیرعامل شرکت تسلا با انتشار این خبر در توئیتر خود افزود که اتفاقا اگر سیستم خودران روشن میبود این حادثه هرگز رخ نمیداد.
اگر خاطرتان باشد مالک این خودروی الکتریکی مدل ایکس به مسئولین اعلام کرده بود که روشن بودن این ویژگی باعث شد تا خودروی او با گاردریلهای اطراف بزرگراه برخورد کند. با این حال ماموران فدرال که درباره این حادثه تحقیق میکردند، گفتند که شواهد کافی برای آنکه نشان دهد در این حادثه سیستم خودران مقصر بوده، وجود ندارد. علاوه بر این کمپانی تسلا نیز از همان اول اعلام کرده بود که هیچ مدرک قابل باوری دال بر روشن بودن این سیستم در دسترس نیست. تحقیقات بیشتر در این زمینه همچنان ادامه دارد و مطمئنا در روزهای آینده خبرهای بیشتری از علت وقوع این حادثه به دست خواهد آمد.
سیستم خودران تسلا و شخص ایلان ماسک در روزهای اخیر مورد هجوم انتقادهای فراوانی از سوی کاربران و خبرگزاریهای مختلف قرار گرفته بودند. علاوه بر این تصادف اخیر در پنسیلوانیا، چندی پیش تصادف یکی از خودروهای مدل S تسلا که منجر به فوت یکنفر گردید در صدر اخبار تکنولوژی قرار گرفت. در آن حادثه گویا دوربینهای خودروی تسلا در تشخیص تریلر یک تراکتور ناموفق عمل کرده و به همین علت ترمزهای خودکار نتوانستند عملکرد درستی داشته باشند. پس از آن Consumer Reports پیشنهاد داد که شاید بد نباشد تا نام این ویژگی خودروهای تسلا تغییر کند. زیرا کلمه autopilot امنیت کاذبی را به راننده القا کرده و آنها فراموش میکنند که این ویژگی هنوز در مرحله بتا بوده و تستهای آزمایشی خود را پشت سر میگذارد. هرچند تسلا اعلام کرده که قصد ندارد نام سیستم رانندگی نیمه خودکار خود را تغییر دهد. اگر بخواهیم عادلانه درباره این موضوع قضاوت کنیم، این خودروساز همواره به این نکته تاکید کرده است که در هنگام روشن بودن سیستم خودران راننده باید دستهای خود را بر روی فرمان قرار دهد.
علیرغم تمامی خبرهایی که پیرامون سیستم راننده نیمه خودکار تسلا در گردش است، این سیستم هنوز هم در بسیاری از کشورهای اروپایی مورد تائید است. در هلند مقامات این کشور اعلام کردهاند که هیچ نگرانی در مورد ایمنی این سیستم وجود ندارد. در هر صورت باید منتظر خبرهای بیشتری در این باره باشیم، مطمئنا تسلا در آیندهای نهچندان دور تمامی جزئیات مربوط به این حوادث را منتشر میکند. افکار عمومی باید مجددا به خودروهای تسلا اطمینان پیدا کند.