روسیه وی‌پی‌ان

تشدید فیلترینگ وی‌پی‌ان در روسیه؛ بیش از ۴۰۰ سرویس مسدود شد

روسیه محدودیت‌های تازه‌ای برای وی‌پی‌ان ها اعمال کرده است؛ وزیر دیجیتال این کشور اعلام کرد هدف کاهش استفاده از VPN با حداقل تأثیر بر کاربران است.

به نقل از رویترز، روسیه قصد دارد محدودیت‌های بیشتری بر استفاده از وی‌پی‌ان‌ها (VPN) در این کشور اعمال کند. این تصمیم تازه در ادامه سیاست‌های سختگیرانه دولت پس از افزایش تنش‌ها در سال‌های اخیر اتخاذ شده است.

ماکسوت شادیف، وزیر دیجیتال روسیه در پیامی در پلتفرم داخلی مکس نوشت: «وظیفه، کاهش استفاده از وی‌پی‌ان است.» او تأکید کرد وزارتخانه‌اش تلاش دارد تا این محدودیت‌ها با کمترین تأثیر بر کاربران اجرا شود.

جزئیات تصمیم تازه دولت روسیه

شادیف اعلام کرد تصمیم‌هایی برای محدودسازی دسترسی به چند پلتفرم خارجی اتخاذ شده، اما جزئیات آن هنوز مشخص نیست. طبق گزارش روزنامه کامرسانت، تا اواسط ژانویه ۲۰۲۶ بیش از ۴۰۰ وی‌پی‌ان در روسیه مسدود شده‌اند؛ آماری که نسبت به سال گذشته حدود ۷۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

اقدامات پیشین در محدودسازی اینترنت

پس از آغاز درگیری‌های روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲، دولت روسیه قوانین سختگیرانه‌ای در فضای مجازی وضع کرده است. در ماه‌های اخیر نیز این کشور اقدام به مسدودسازی سرویس واتس‌اپ، کاهش سرعت تلگرام و محدودسازی موقت اینترنت موبایل در شهرهای مختلف از جمله مسکو کرده است.

به گفته دولت روسیه، این اقدام‌ها برای مقابله با حملات پهپادی و به منظور اجرای قوانین داخلی در حوزه اینترنت و امنیت سایبری انجام شده است.

پاسخ بدهید

در اینجا می‌توانید نظر خود را ثبت کنید. لطفاً از درج توهین و مطالب خلاف قوانین خودداری کنید. دیدگاه‌ها پس از تایید منتشر می‌شوند.