چندی پیش دادگاه عالی ایالات متحدهی آمریکا اعلام کرد که درخواست دادخواهی سامسونگ را بهطور رسمی دریافت کرده است و قصد دارد تا حدود دو ماه دیگر و در تاریخ یازدهم ماه اکتبر جلسهای را برگزار کند و این درخواست را بهطور علنی در معرض قضاوت مجدد قرار دهد تا سامسونگ از حق استیناف برخوردار شود.
درخواست دادخواهی سامسونگ به دلیل کاهش جریمههای نقدی این کمپانی است که چندین ماه پیش و توسط یک دادگاه فدرال در ایالت کالیفرنیای آمریکا برای آن تعیین شده بود. کمپانی کرهای حالا به دنبال آن است که آن جریمهها که به دلیل نقض قوانین کپی رایت و جنگ های پتنتی با اپل نصیبش شده بود را کاهش داده و یا بهطور کامل از بین ببرد.
سوالی که قبل از برگزاری جلسهی دادگاه عالی در اینجا برای کارشناسان و کاربران پیش آمده این است که آیا جرایم تعیین شده برای سامسونگ توسط آن دادگاه قبلی بیش از اندازه و افراط برانگیز بودهاند؟ سامسونگ در این زمینه ادعا میکند که جرایمی که برای نقش پتنتها در یک دیوایس پیچیده و پر از قطعات مختلف نظیر تلفنهای همراه هوشمند تعیین میشوند، باید تنها بر مبنای آن پتنتهایی که در هر قطعه به کار رفته است و بهصورت تک به تک اعمال شوند و نه اینکه دادگاه بیایید و از فروش کلی آن محصول نیز برای کمپانی صاحب پتنت حقی قائل شود.
درخواست دادخواهی سامسونگ یا ادعای اپل؛ دادگاه عالی با کدام موافقت میکند؟
طی یک درخواست قانونی مختصر اپل ادعا کرده است که سامسونگ نتوانسته شواهد و دلایل لازم برای اینکه این جریمههای مربوط به پتنتهای طراحی و دیزاین محصول باید تنها بر مبنای پتنتهای به کار رفته در هر قطعه حساب شوند و نه بهعنوان بخشی از درآمدهای کلی حاصله از آن محصول را فراهم کند. به همین دلیل اپل اعتقاد دارد که دادگاه عالی آمریکا نباید درخواست دادخواهی سامسونگ را قبول کند و بار دیگر این پرونده را برای بررسی مجدد به دادگاههای پایینتر تحویل دهد. در واقع موضع اپل این است که کنگرهی آمریکا نیز به روشنی قوانین مربوط به پتنتهای مربوط به طراحی محصول را قبول دارد و به همین دلیل نیازی برای بررسی مجدد نیست و نباید به سامسونگ فرصت ادعاهای بیشتر داده شود.
سامسونگ هنوز بهطور رسمی اظهار نظری دربارهی این درخواست جدید اپل نداشته است اما مدیران این کمپانی کرهای قبلا اعلام کرده بودند که هرگونه حکمی که در این زمینه به نفع اپل صادر شود، میتواند تاثیر منفی زیادی بر روی وضعیت اقتصاد و میزان نوآوری داشته باشد. حالا باید دید که آیا این پروندهی عجیب و تکراری بازهم به جریان خواهد افتاد و یا دادگاه عالی با درخواست اپل موافقت خواهد کرد.