واکسن ساخته شده با هوش مصنوعی

هوش مصنوعی واکسنی ساخت که هیچ ویروسی حریف آن نمی‌شود

اولین واکسن ساخته شده با هوش مصنوعی در بریتانیا با موفقیت روی انسان آزمایش شد تا جهان را برای همیشه از جهش‌های ویروس کرونا نجات دهد.

دانشمندان دانشگاه کمبریج بریتانیا اولین واکسن ساخته شده با هوش مصنوعی را با موفقیت روی نمونه‌های انسانی آزمایش کردند تا گامی بزرگ به سمت نابودی همیشگی ویروس‌های خانواده کرونا برداشته شود. این واکسن تجربی که pEVAC-PS نام دارد در فاز نخست آزمایش‌های بالینی خود نشان داد که کاملاً ایمن است و می‌تواند پاسخ سیستم ایمنی بدن را در برابر چندین نوع مختلف از ویروس کرونا تحریک کند.

هوش مصنوعی چگونه نقطه ضعف خانواده کرونا را پیدا کرد

واکسن ساخته شده با هوش مصنوعی

واکسن‌های سنتی معمولاً برای مقابله با یک سویه خاص طراحی می‌شوند اما ویروس‌ها مدام جهش می‌کنند و اثرگذاری آن‌ها را کاهش می‌دهند. محققان برای حل این مشکل از فناوری هوش مصنوعی در پزشکی کمک گرفتند تا ژنتیک تمام ویروس‌های شناخته‌شده این خانواده از جمله سارس و کرونای خفاش را تحلیل کنند. این مدل هوشمند موفق شد یک ابرآنتی‌ژن مشترک و تغییرناپذیر را در ساختار آن‌ها شناسایی کند که به عنوان هدف اصلی واکسن قرار می‌گیرد. این رویکرد جدید ما را از چرخه بی‌پایان به‌روزرسانی مداوم واکسن‌ها برای سویه‌های جدید نجات می‌دهد.

تزریق بدون سوزن و نتایج درخشان آزمایش بالینی واکسن ساخته شده با هوش مصنوعی

در این مطالعه بالینی محققان داروی جدید را بدون استفاده از سرنگ و به صورت تزریق بدون سوزن روی ۳۹ داوطلب سالم آزمایش کردند. نتایج اولیه نشان می‌دهد که این واکسن همگانی کرونا هیچ عارضه جانبی جدی یا غیرمنتظره‌ای ایجاد نکرده است. اگرچه آزمایش فاز اول عمدتاً بر سنجش ایمنی متمرکز است اما شواهد اولیه از تحریک موفقیت‌آمیز سیستم ایمنی بدن در برابر چندین ویروس به طور همزمان خبر می‌دهد. محققان اکنون در حال برنامه‌ریزی برای فاز دوم آزمایش‌ها هستند و قصد دارند پلتفرم هوش مصنوعی خود را برای توسعه واکسن‌های آنفولانزا و ابولا نیز به کار بگیرند.

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات