گوشی نوکیا لومیا ۵۲۵ (Lumia 525) دو سال پیش و در سال ۲۰۱۴ معرفی شد. شاید در آن زمان هیچکس تصورش را هم نمیکرد این گوشی ویندوزی قدرتمند که دو سال بعد و در حالی که مایکروسافت آپدیت ویندوز ۱۰ را برای آن منتشر نکرده است، هک شود و سیستم عامل اندروید ۶.۰ مارشمالو به صورت کامل بر روی آن اجرا شود!
بله درست شنیدید! یک هکر خلاق و توانمند توانسته است گوشی نوکیا لومیا ۵۲۵ را هک کند و یک نسخهی سفارشی از CyanogenMod ۱۳ را بر روی آن نصب و اجرا کند. البته در گذشته هم پورت کردن و اجرای سیستم عامل اندروید بر روی گوشیهای هوشمند و حتی بر روی دیگر وسایل الکترونیکی سابقه داشته است، اما تفاوت این هک جدید این است که اجرای آن برای دیگر کاربران هم در آیندهی نزدیک ممکن خواهد شد و در واقع این اولین هک نوکیا لومیا ۵۲۵ است که احتمالا برای دیگر کاربران نیز قابل دریافت و اجرا خواهد بود.
Triszka Balázs نام این هکر خلاق است که به سراغ هک این دیوایس ویندوزی رفته و موفق شده است که اندروید مارشمالو را به شکلی بسیار روان و مناسب اجرا کند. او پیش از این اعلام کرده بود که اگر همه چیز به خوبی و خوشی پیش برود. تا یک هفتهی دیگر قادر خواهد بود که سورس کد این پروژهی کاربردی را در اختیار عموم کاربران قرار دهد تا تمام علاقهمندانی که دوست دارند سیستم عامل اندروید را بر روی لومیای خود اجرا کنند، از آن لذت ببرند؛ البته متاسفانه گویا eMMC نوکیا لومیا ۵۲۵ این هکر به دلیل دچار آسیب شده است و بیان این موضوع در انجمن های امنیتی XDA Developers احتمالا عرضهی سورس کد را به تاخیر خواهد انداخت.
البته رام سفارشی CyanogenMod تنها بر روی لومیا ۵۲۵ اجرا میشود، اما این هکر به دنبال آن است که انجام این هک را برای لومیا ۵۲۰ نیز امکان پذیر کند. البته شاید با شنیدن این جمله، کاربران دیگر دیوایسهای لومیا نظیر مدل ۹۵۰ نیز امیدوار شوند که قابلیت اجرای اندروید مارشمالو برای آنها نیز فراهم شود، اما متاسفانه اینطور نخواهد بود و این هکر اعلام کرده است که هک او تنها بر روی سری S4 پردازندههای اسنپدراگون تولیدی کوالکام قابل انجام است.
به هر حال اگر شما عزیزان گجت نیوزی هم علاقه دارید که این هک را در عمل مشاهده کنید و با چشمهای خودتان، اجرا شدن اندروید ۶.۰ مارشمالو را بر روی یک دستگاه نوکیا لومیا ۵۲۵ تماشا کنید، Triszka Balázs یک ویدیو از عملکرد این سیستم عامل بر روی دیوایس ویندوزی خود منتشر کرده است که میتوانید آن را در زیر مشاهده کنید. البته همانطور که خواهید دید، برخی از قابلیتها نظیر وای فای و مودم به درستی عمل نمیکنند و صفحه نمایش نیز نیاز به بهینهسازیهای بیشتری دارد تا بتواند محل دقیق لمس کاربر را تشخیص دهد: