جریمه تولیدکنندگان آثار ضدایرانی

مجلس به دنبال جریمه سنگین و محرومیت دائمی برای تولیدکنندگان آثاری که چهره سیاه از ایران نشان می‌دهند

مجلس ایران طرحی را در دست بررسی دارد که جریمه سنگین و محرومیت دائمی را برای تولیدکنندگان آثاری که چهره سیاه از کشور نشان می‌دهند یا با سرویس‌های اطلاعاتی خارجی مرتبط‌اند، به دنبال دارد.

این طرح با عنوان «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» تدوین شده و محدودیت‌های گسترده‌ای برای اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته است. هدف آن جلوگیری از تولید آثار ضدایرانی ارتباط و فعالیت با نهادهای خارجی با هدف آسیب به امنیت ملی است.

طرح مجلس: ممنوعیت و جریمه آثار فرهنگی با رویکرد خارجی

بر اساس ماده ۱۴ این طرح، تولید آثار فرهنگی (فیلم، سریال، مستند، تئاتر، موسیقی و کتاب) تحت هدایت سرویس‌های اطلاعاتی یا نهادهای خارجی ممنوع است. مجازات‌ها شامل آثاری می‌شود که احکام دینی را زیر سوال ببرند، چهره‌ای سیاه از ایران نمایش دهند، یا با هدف ضربه به استقلال و امنیت کشور، فرهنگ ضداسلامی را ترویج کنند. صادرکننده مجوز، منتشرکننده و مسئولین مربوطه مشمول این مجازات‌ها هستند.

بیشتر بخوانید

جزای نقدی معادل هزینه‌های تولید اثر و محرومیت دائم از خدمات حکومتی از جمله مجازات‌های ماده ۱۴ است. همچنین، مولف، تهیه‌کننده یا کارگردان آثار ضدایرانی که تحت اشراف سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه تولید شوند، به محرومیت دائمی از فعالیت هنری محکوم خواهند شد. دادستان نیز می‌تواند با ارائه مستندات، در حین تولید از ادامه ساخت اثر جلوگیری کند.

لازم به ذکر است که بررسی جزئیات این طرح در مجلس هنوز آغاز نشده و تصویب نهایی آن منوط به تأیید شورای نگهبان است.

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات