8 مورد از برترین تانک های جنگی در جهان

نخستین باری که تانک‌های مبارز در مقابل تانک های دیگر قرار گرفتند، بین انگلیسی‌ها و آلمانی‌ها در جنگ جهانی اول بود. این تانک‌ها علاوه بر توپ و مسلسل، به موتور تراکتور و بدنه زره پوش مجهز بودند. بعضی از طراحی‌های تانک های نظامی بسیار قدیمی‌تر از بقیه هستند، اما در طول زمان برای رقابت آسان با تانک های نظامی جدیدتر به روزرسانی و اصلاح شده‌اند. در این مطلب می خواهیم شما را با 8 مورد از برترین تانک های جنگی در جهان آشنا کنیم، با گجت نیوز همراه باشید.

تانک تی-90 «T-90» روسیه

تانک تی-90

T-90 از جدیدترین تانک‌های ارتش روسیه به شمار می‌رود که ساخت آن از سال ۱۹۹۵ آغاز شد. T-90 با پیشرفت تانک تی-۷۲ ساخته شده و ابتدا تی-۷۲بی‌یو نام داشت اما به دلیل شکست سنگین تی-۷۲های عراقی در جنگ خلیج فارس که اعتبار این تانک را به شدت مخدوش کرده بود نام آن به تی-۹۰ تغییر یافت.

وزن تی-۹۰ حدود ۴۶/۵ تن است و حداکثر سرعت آن در جاده به ۶۰ تا ۶۵ و در خارج از جاده به ۴۵ کیلومتر در ساعت می‌رسد و برد عملیاتی آن با سوخت کامل ۵۵۰ تا ۷۰۰ کیلومتر است. تی-۹۰ با استفاده از هواکش (اسنورکل) امکان حرکت در عمق پنج‌متری آب را دارد و زمان آماده‌سازی آن برای این کار حدود ۲۰ دقیقه است. قدرت حفاظتی T-90 از زره ترکیبی فولادی و کامپوزیتی، یک زره واکنشی انفجاری، گیرنده‌های هشدار لیزری و سیستم اخلال مادون قرمز در موشک‌های ضدتانک تامین می‌شود.

با ضربه دیدن تانک، مهمات و خدمه توسط این انفجار نابود خواهند شد. این مشکل غیرعادی در تانک های روسیه، اوکراین و چین نیست. تانک‌های غربی معمولا این مشکل را ندارند، زیرا آنها ترکیبات جداگانه‌ای برای مهمات دارند. T-90را هم نمی‌توان جزو دقیق‌ترین تانک‌ها برای اهداف دوربرد دانست اما دارای راه انداز موشک‌های هدایت شونده ضدتانک است. در حالی که اولین مدل‌های T-90 دارای زره، موتور، اسلحه، برج و سیستم مشاهده و هدف بهتری بودند. روسیه تقریبا 700 عدد از این تانک‌ها را به کار برده است، و ترکمنستان 40 و ونزوئلا بین 50 تا 100 عدد از این تانک‌های نظامی T-90 را بکار برده‌اند.

تانک ام 1 آبرامز «M1 Abrams» آمریکا

تانک ام 1 آبرامز

ام 1 آبرامز از همه‌ی تانک‌های غربی زمان خود برتر بود ولی در همان زمان نیز تردید بسیار در مورد برتری این در برابر نسل جدید از تانک‌های شرقی چون تی ۶۲ و تی ۶۴ وجود داشت. مسئله بعد این بود که، حتی طی یک حمله ارتش سرخ به اروپای شرقی این ارتش عملا  دو برابر ارتش‌های ناتو  تانک داشت. تولید  ام 1 آبرامزاز، سال ۱۹۷۹ آغاز شده و یک سال بعد وارد خدمت رسمی نیروهای مسلح آمریکا شد و به تدریج جایگزین ام۶۰ گشت. تانک ام 1 آبرامز برای نیروهای مسلح کشورهای مصر، عربستان، کویت، عراق و استرالیا نیز تولید شده است. آبرامز در سه مدل M1، M1A1 و M1A2 تولید شده است. این تانک ترکیبی ایده آل از قدرت شلیک، حفاظت و تحرک است.

این توانایی‌ها سبب شده تا آبرامز M1A2 در شمار یکی از بهترین تانک‌های جهان قرار گیرد. سامانه اصلی تسلیحاتی آبرامز M1A2  یک توپ بدون خان 120 میلی متری با نام “اکس ام 256 ” است که به صورت دستی پر می‌شود و می‌تواند طیف وسیعی از مهمات خودروهای ضدزرهی، مهمات نیروهای پیاده نظام و سامانه‌های پروازی در ارتفاع کم را نابود سازد. تعداد کمی از تانک‌های Abram در جنگ‌ها معدوم شده‌اند. در حال حاضر M1A2 SEP در خدمت ایالات متحده می‌باشد (حداقل ۹۰ عدد) و تا سال ۲۰۵۰ نیز از آن‌ها استفاده خواهد شد اما تا به حال به کشورهای دیگر فروخته نشده و این در حالی است که مدل قبلی یعنی M1A2 به کویت (۲۱۸ عدد) و عربستان سعودی (۳۷۳ عدد) فروخته شده بودند.

تانک لئوپارد 2 «Leopard 2» آلمان

تانک لئوپارد 2

لئوپارد 2 به عنوان نسل آینده تانک‌های مبارزه‌ای توسط شرکت کراس مافی وگمن در سال 2010 ساخته شد. لئوپارد 2 نسخه جدید و به روز شده تانک های اصلی مبارزه‌ای لئوپارد 2  است که با درخواست ارتش آلمان (بوندس ور) و به منظور مبارزه در مناطق شهری، مسکونی ساخته شده است، و در عین حال قابلیت‌های تانک ‌های مبارزه‌ای قدیمی را نیز دارد. لئوپارد 2 هم اکنون در جنگ افغانستان حضور دارد، و کمک شایانی به نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در این کشور کرده است. حال می‌خواهیم به معدودی از قابلیت‌های این مدل بپردازیم. این تانک 57 تنی مجهز به یک موتور 12 سیلندر دیزلی 47,600cc توئین توربو است که توانایی تولید 1500 اسب بخار قدرت و 5000 نیوتون بر متر گشتاور را داراست.

باک سوخت لئوپارد گنجایش 1300 لیتر سوخت را داشته و زره لئوپارد 2 مخوف، ساخته شده از سومین نسل کربن سرامیک با کامپوزیت فشرده و استیل سخت می‌باشد که به راحتی می‌تواند در برابر راکت‌های RPG-7 و بازوکا و Hellfire رقابت کند. لئوپارد 2 کاملا ضد آب است و می‌تواند کاملا در زیر آب فرو رفته و به مأموریت خود ادامه دهد. حداکثر سرعت این آن 71 کیلومتر بر ساعت می‌باشد.

تانک لئوپارد 2

لئوپارد 2 به عنوان کم‌مصرف‌ترین تانک نیز شناخته می‌شود به طوری که با باک پر 1160 لیتری می‌تواند 650 کیلومتر را طی کند. همچنین مجهز به قوی‌ترین توپ‌های ضد‌زره و ضد بتن 155mm می‌باشد، که قادر است در زمانی کوتاه و با هدف‌گیری لیزری دقیق، موانع میدان جنگ را منهدم کند.

تانک مرکاوا نسل 4 «Merkava Mk 4» رژیم صهیونیستی (اسرائیل)

تانک مرکاوا نسل 4

مرکاوا 4 ویژهء میدان نبرد در اسرائیل می‏‌باشد که از سال 2004 وارد خدمت در نیروی زمینی اسرائیل شده است و هم‌اکنون در جنوب لبنان فعال می‏‌باشد. مرکاوا 4 دارای پوشش حفاظتی بسیار مقاوم‎تری جهت خدمه نسبت به انواع قبلی بوده و دارای موتور بسیار پرقدرت و سیستم کنترل آتش دقیق‏تر می‌‏باشد. تانک MK 4 برای نبردهای شهری بهینه‌‏سازی شده است؛ همچنین مجهز به زرهی است که نه تنها جلوی تانک، بلکه تمام اطراف و بالای تانک را به خوبی پوشش می‏دهد. زره تعبیه شده، از نوع چندتکه (ماژلار) است که با آسیب دیدن زره، تنها قطعات آسیب دیده تعویض می‏‌شوند نه کل زره.

نسل‌های 1 و ۲ مرکاوا 4 از توپ ۱۰۵ میلی‌متری ال۷ استفاده می‌کردند اما نسل ۳ و ۴ از توپ ۱۲۰ میلی‌متری برخوردارند. حداکثر سرعت نسل۴ آخرین مدل مرکاوا 4، در جاده ۶۴ کیلومتر در ساعت، قدرت موتور دیزلی آن ۱۵۰۰ اسب بخار، وزن آن حدود ۶۵ تن، ظرفیت سوخت آن ۱۴۰۰ لیتر، و برد عملیاتی آن ۵۰۰ کیلومتر است. در MK 4 یک سیستم کنترل آتش بسیار پیشرفته با یک توپ پرقدرت 120 میلی‏متری بدون خان و یک سیستم بسیار پیشرفته‌ی هدف‏یاب تعبیه شده است. این سیستم هدف‏یاب، به خدمه تانک کمک می‏‌کند تا به راحتی هلیکوپترهای ضدتانک نظیر هلیکوپتر فرانسوی SA342L Gazelle (غزال) و هلیکوپتر روسی Mil Mi-24 Hind (هایند) را در آسمان شناسایی کرده و سرنگون سازد.

تانک چلنجر 2 « Challenger 2»  بریتانیا

تانک چلنجر 2

چلنچر ۲، بر اساس چلنجر ۱ در تمام زمینه‌ها ارتقا چشمگیری داشته است. این سامانه به فرمانده چلنچر امکان اجازه کسب و درگیر با هر هدفی را بدون نیاز به سایت توپچی را می‌دهد. چلنچر ۲ به آسانی می‌تواند در مقابل سلاح آتش مستقیم ایستادگی کند و همچنین دارای سلاح دقیق باتفنگ 120 میلی‌متر که 5 کیلومتر برد دارد، است.

چلنچر ۲ رکورد طولانی‌ترین نبرد تانک به تانک و بهترین مکانیک قابل اعتماد را دارد. اگرچه به سرعت و قدرت بسیاری از تانک‌های دیگر در این فهرست نیست اما 386 عدد از این تانک‌ها توسط انگلستان و 38 عدد توسط عمان به کار گرفته شده است. چلنجر 2 یکی از بهترین تانک‌ها از لحاظ مقاومت در جهان است. بریتانیا قصد دارد چلنجر 2 را ارتقا دهد و سیستم محافظتی مشابه تانک اسرائیلی را برای آن طراحی کند.

تانک K2 بلک پانتر «K2 Black Panther» کره جنوبی

K2 Black Panther

کی 2 از زره کامپوزیتی به عنوان زره اصلی خود استفاده می‌کند. ترکیب زره کامپوزیتی این تانک جز موارد طبقه‌بندی شده است و هنوز رسما اعلام نشده است. به منظور افزایش مقاومت زرهی، لایه‌های زره‌های واکنشگر غیر انفجاری نیز قابلیت نصب بر روی زره اصلی کامپوزیتی را دارا می‌باشد. یک سیستم دفاع فعال بر روی این تانک نصب شده است که هم قابلیت Soft Kill و هم قابلیت Hard Kill را به خوبی دارا می‌باشد.

Black Panther در کره جنوبی پیشرفته تر از بقیه تانک ها در چین و کره جنوبی است. از تکامل‌یافته‌ترین تانک‌ها و گران‌ترین تانک‌ها برای تولید بر روی زمین است. نوع زره ناشناخته است و تانک سبک‌تر از تانک‌های با سیستم محافظتی مشابه است. بلک پانتر، شبیه تانک‌های Leopard 2 است اما سیستم کنترل آتش پیشرفته‌تر آن قادر به ردیابی و آتش به سوی اهداف است. قدرت مانور توسط وزن کم و سیستم تعلیق بسیار عالی بهبود یافته است. K2 Black Panther ممکن است به زودی توسط ارتش کره جنوبی استفاد شود.

تانک TK-X  ژاپنTK-X

 

نام دیگر نام تایپ 10 است، که طی طرحی به نام MBT-X تولید شد. هدف از این طرح ، طراحی و تولید یک تانک جدید برای جایگزین‌کردن تانک قدیمی ژاپنی تایپ 74 بود. TK-X نسبت به تانک‌های موجود از سیستم حفاظتی ضعیف‌تر اما سرعت بیشتری برخوردار است. TK-X مجهز به یک اسلحه‌ی ۱۲۰ میلیمتری بدون خان می‌باشد که بسیار شبیه به مدل‌های Leopard 2A5 و M1A2 Abram است.

همچنین از قابلیت‌هایی چون سیستم کنترل آتش پیشرفته، سرعت بالا به خاطر مبدل تنظیم‌پذیر کار گذاشته شده و یک سیستم تعلیق آبی بادی مدرن برخوردار است. TK-X مجهز به سیستم هشدار قفل لیزری می‌باشد و زمانی که تسلیحات ضد تانک لیزری بر روی این تانک نشانه گیری شود، در این حالت این سیستم با هشدار دادن به خدمه، آنها را از خطر تسلیحات ضدتانک دشمن اگاه می‌سازد، و با کیت‌های مخصوص مقابله با تسلیحات لیزری و با پراکنده‌کردن دود اگزوز خود به مقابله می‌پردازد.

تانک Leclerc  فرانسه

 Leclerc

Leclerc با قابلیت حمل ۲ سرباز دارای یک پوشش زرهی مرکب همراه یک زره اضافی بوده و یک اسلحه خودکار نیز در آن تعبیه گردیده است. از ویژگی‌‎های آن می‌توان به موتور قوی، سیستم شکاری و انهدامی دریایی و قابلیت بالای آن در هدف قرار دادن اهداف ثابت یا در حال حرکت اشاره کرد.

موتور ۱۵۰۰ اسب بخاری و سیستم تعلیق آبی بادی موجب افزایش سرعت اLeclerc گردیده است. هم اکنون NR7 Leclerc توسط ارتش فرانسه (۴۰۶ عدد) و امارات متحده عربی (۳۸۸ عدد) استفاده می‌شود. فرانسه دارای 406 و امارات متحده عربی دارای 388 عدد از این تانک‌ها هستند.

 

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

7 دیدگاه

  1. البته روسیه تانک جدیدT-14 ARMATA رو ساخته که تو این مقاله به اون اشاره نشده. تانک M1 آبرامز و مرکاوا نسل 4 عملکرد فوق العاده خودشون رو در میدان جنگ به اثبات رسوندن و نشون دادن که استفاده از تکنولوژی های جدید خیلی راحت میتونه برنده نبرد رو مشخص کنه

  2. صحبت کردن از این تجهیزات برای کشتار مردمی چه افتخاری دارد و به چه کار می آید ؟ آیا علم داشتن مردم به این توپ و تانک ها باعث دوای دردیست ؟

    • این مطلب برای علاقه‌مندان به این موضوع گذاشته میشه دوست عزیز.
      مطالب متنوعی داخل سایت وجود داره که میتونید از اون استفاده کنید.

  3. منظورت همون ماکتهای مقواییست ؟

  4. به نظر من تانک های جدید ایران از خیلی هاشون بهتره