لغو گواهی SSL

لغو گواهی‌های SSL باعث اختلال در اینترنت بانک برخی بانک‌های کشور شد

اختلال در سامانه‌های اینترنت بانک برخی بانک‌ها در روزهای اخیر به دلیل لغو گواهی SSL توسط تأمین‌کنندگان خارجی، کاربران را با مشکل مواجه کرده است.

این مشکلات فنی که دسترسی به همراه‌بانک‌ها را مختل کرده، مجدداً بحث وابستگی به زیرساخت‌های خارجی را مطرح می‌سازد. پیش از این نیز بانک مرکزی از لغو گواهی‌های امنیتی برخی پایگاه‌های خود توسط ارائه‌دهندگان خارجی خبر داده بود. این رخداد، اهمیت استفاده از راهکارهای بومی و ایجاد مسیرهای پشتیبان برای خدمات حیاتی بانکی را دوچندان می‌کند.

دلیل اصلی اختلال اینترنت بانک‌ها

در روزهای اخیر، دسترسی کاربران به سامانه‌های اینترنتی و نسخه‌ی وب همراه بانک‌های کشور با مشکل مواجه شده است. این اختلالات عمدتاً به دلیل خطاهای مربوط به لغو گواهی SSL/TLS و نحوه اعتبارسنجی آن‌ها بوده که برای ارتباط امن میان کاربر و سرور ضروری هستند. این وضعیت نشان می‌دهد که قطع سرویس‌دهی شرکت‌های خارجی می‌تواند زیرساخت‌های حیاتی را تحت تأثیر قرار دهد.

لغو گواهی SSL

تأثیر تحریم‌ها و ضرورت راهکارهای بومی

پیش از این نیز، بانک مرکزی در مردادماه تأیید کرده بود که گواهی‌های فنی-امنیتی برخی پایگاه‌های وابسته به آن توسط یک تأمین‌کننده خارجی لغو شده است. این رخداد، آسیب‌پذیری ناشی از وابستگی به ارائه‌دهندگان خارجی گواهی‌های امنیتی را در شرایط تحریم برجسته می‌سازد. تجربه اخیر لزوم ایجاد راهکارهای جایگزین و بومی یا دست‌کم مسیرهای پشتیبان برای گواهی‌های امنیتی خدمات بانکی را بیش از پیش ضروری می‌کند.

 

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات