این سوال از مدتها پیش ذهن انسان را به خود مشغول کرده که آیا ما در جهان تنها هستیم؟ طبق یک همهپرسی این سوال همچنان در صدر فهرست اسراری قرار دارد که همه جویای حل آنها هستند.
کنجکاوی برای زمان شناسایی درمانی کاملا موثر برای سرطان قرار گرفته است.در ادامه این فهرست بلند، صرف نظر از سوالات بزرگی که در حوزه الهیات مطرح است، سوالات زمینی حتی تمایل به دانستن اینکه آیا واقعا چراغ یخچال پس از بسته شدن در آن خاموش میشود، وجود دارد.
از فراگیرترین سوالات دیگر که در صدر فهرست حاصل از نظرسنجی از دو هزار شرکتکننده توسط شبکه تلویزیونی «ادن» انگلستان به دست آمده اندازه فضا و امکان به واقعیت پیوستن سفر در زمان است.
همچنین این سوال که ابتدا مرغ بوده یا تخممرغ هم در این فهرست قرار دارد.
این نظرسنجی نشان داد که سه چهارم بزرگسالان در انگلیس به علم علاقمند بوده و همین میزان آرزو داشتند که از اطلاعات بیشتری برخوردار باشند.
آدریان ویلز، مدیر عامل شرکت فکچوال تلویزیون انگلیس اظهار کرد:
بیش از ۵۰۰ سال از زمانی که اکثریت مردم بر مسطح بودن زمین باور داشتند میگذرد، ازاین رو یادآوری این امر مهم است که درک ما از علم با سرعت خارقالعادهای در حال جلو رفتن است.
ویلز خاظرنشان کرد:
این نظرسنجی نشان داده که بیشتر ما هنوز جایگاه خود را در جهان و بسیاری از سوالات بزرگتر حل نشده را نشناختهایم.
برنامه ماه علوم شبکه «ادن» در تلاش برای پاسخ به برخی از این سوالات بوده اگرچه هنوز چیزهایی زیادی برای یادگیری وجود دارد.
برخی از فراگیرترین سوالات بیپاسخ بشر براساس نظرسنجی شبکه ادن:
۱- آیا ما در جهان تنها هستیم؟
به گفته دانشمندان، جهان احتمالا شامل سیستمهای سیارهیی بسیار دیگری است که شرایط برای ایجاد حیات هوشمند در آنها وجود دارد. با این حال ما شاید هرگز نتوانیم امکانات فناوری لازم برای دستیابی به فاصله میلیونها سال نوری برای برقراری ارتباط به دست بیاوریم.
۲- آیا هرگز درمانی برای سرطان پیدا خواهد شد؟
نرخ نجات از انواع مختلف سرطان همواره با درمانهای جدید و هیجانانگیز در خطوط تحقیقاتی در حال پیشرفت است و در حالی که انتظار معجزه درمان یک شبه در آینده نزدیک محتمل نیست، بیماران روز به روز برای دورههای طولانیتری زندگی خواهند کرد.
۳- فضا چقدر بزرگ است؟
برخی ستارهشناسان بر این باورند که محدودیتی در اندازه جهان وجود ندارد. دیگران نیز بر این تصور هستند که از زمان انفجار بزرگ، فضا تا حدود ۱۵۰ میلیارد سال نوری گسترده شده و انبساط یافته است.
۴- کجا و کی حیات در زمین آغاز شد؟
نظریات بسیار زیادی در این زمینه از ورود باکتری های مختلف به روابط همزیستی تا عبور جریانات انتقال دما از پوسته زمین وجود دارد.
۵- آیا سفر در زمان امکان دارد؟
بافت فضا زمان شامل میانبرهایی موسوم به کرمچالهها هستند که سفر زمان به لحاظ تئوری ممکن میکنند؛ با این حال کرمچالهها ثبات نداشته و باز کردن یکی از آنها نیازمند گرانش دافع است که وجود آن هنوز اثبات نشده است.
۶- آیا میتوانیم فضا را به استعمار درآوریم؟
شاید، برخی بر این باورند که ما باید به ایجاد مستعمرههایی در دیگر نقاط منظومه شمسی در شرایطی که زمین دیگر قابل سکونت نباشد، جدیتر نگاه کنیم. ناسا در حال حاضر نشستهایی را برای زمینیسازی سیارات دیگر که یک اصلاح عمدی شرایط در سیارات یا قمرهای دیگر برای شبیهتر ساختن آنها به زمین بوده، برپا کرده است.
۷- چه چیز و کی جایگزین نفت خواهد شد؟
منابع انرژی جایگزین در دسترس هستند اما نیازمند به صرفهتر شدن و رسیدن به تقاضاها برای جایگزین شدن با نفت هستند. اگرچه پیشرفتهایی در نانوفناوری حاصل شده که ممکن است پاسخگوی این سوال باشند.
۸- جهان چگونه به پایان میرسد؟
نظریههایی در این مورد وجود داشته مبنی بر اینکه جهان به توقف گسترش پرداخته و سپس در خود فرو میریزد، اینکه با انبساط بیشتر، سردتر شده تا به صفر مطلق برسد و اینکه انرژی تاریک در نهایت بر گرانش فائق خواهد آمد.
۹- طول عمر انسان چه قدر قابل افزایش است؟
آزمایشات افزایش طول عمر در موش برخی دانشمندان را متقاعد کرده که انسانها شاید به زودی بتوانند بیشتر از صد سالگی خود زندگی کنند.