یک نوجوان ۱۴ ساله کانادایی دست به ساخت یک دستگاه جمعآوریکننده انرژی از آبوهوا زده که میتواند از قطرات باران، برق تولید کند.
ریموند ونگ، از مدرسه سنت جورج در یک شب بارانی در حال تفکر در مورد پروژه کلاسی خود بود که نتیجه آن در نمایشگاه علمی گوگل ۲۰۱۲ به نمایش گذاشته شد.
این نوجوان ۱۴ ساله استدلال کرده بود که اگر فرود قطرات باران بتواند انرژی کافی از خود آزاد کرده , بتوان صدای آن را از یک فاصله شنید، پس میتوان راهی برای جمعآوری این انرژی بوجود آورد.
وی پاسخ سوال خود را در ژانویه سال گذشته در گزارشی در یک مجله علمی در مورد موادی که انرژی جنبشی را به جریان الکتریکی تبدیل میکنند، یافت.
ونگ توضیح داد: پس از خواندن مطالبی در مورد مواد فیزیوالکتریک فکر کردم چرا آنرا در یک سقف برای جمعآوری مستقیم این انرژی ضربهای استفاده نکنم.
فیزوالکتریسیته با قرار دادن مواد خاص بلورین تحت تنش مکانیکی تولید میشود. چنین موادی معمولا در دستگاههای الکترونیک ظریف و ابزارهای علمی استفاده میشوند.
ونگ از یک ورق فلوراید پلیوینیلیدین پلاستیک فیزوالکتریک برای ساخت یک سقف کوچک به اندازه یک کاغذ نامه استفاده کرده و آنرا به یک یکسوساز ساخته شده از چهار دیود برای تبدیل انرژی تولید شده AC به انرژی DC که قابل ذخیره در یک مخزن است، متصل کرد.
به عبارت دیگر این برق ذخیره شده نیروی مورد نیاز برای یک چراغ الایدی را تامین میکند.
ونگ اظهار کرد: هنگام برخورد باران با سطح، تنش مکانیکی ایجاد میشود که قابل تبدیل به یک جریان جایگزین است. باد و تگرگ نیز از تاثیر مشابه برخوردار هستند.
این دانشجوی مبتکر طرح خود را در نمایشگاه علمی گوگل وارد کرده و یکی از چهار نامزد از میان ۹۰ فینالیست از سراسر جهان برای دستیابی به فرصت ارائه طرح خود در دفتر مرکزی این سازمان شده است.
وی در مرحله بعدی باید با داوران به مصاحبه تلفنی بپردازد.
۱۵ فینالیست این نمایشگاه که قرار است در ماه جاری اعلام شوند، به دفتر مرکزی گوگل در کالیفرنیا برای دور نهایی داوری معرفی خواهند شد.
برنده اول از یک جایزه سفر ۱۰ روزه به جزایر گالاپاگوس با گروه اعزامی نشنال جئوگرافیک به همراه یک بورسیه ۵۰ هزار دلاری گوگل برخوردار خواهد شد. دیگر فینالیستها از بورسیههای ۲۵ هزار دلاری و احتمالا یک تجربه برای بازدید از تاسیسات تحقیقاتی گوگل در زورزیخ سوئیس، دفتر مرکزی لگو در دانمارک یا یک هفته بازدید از تاسیسات تحقیقات هستهای سرن در ژنو برخوردار خواهند شد.
ونگ همچنین در نمایشگاه گسترده علم کانادا موفق به کسب مدال طلا و جایزه ۶۰۰۰ دلاری و یک بورسیه برای یک ابداع دیگر که یک حائل زانوی مکانیکی تطبیقی دینامیکی موسوم به «کمک زانوی هوشمند(Smart Knee Assistant)» بود، شد که عملکرد حمایتی خود را بر اساس فعالیت کاربر سازگار میکند.
ونگ بر این باور است که از فناوری وی در آینده میتوان برای تامین انرژی لوازم الکترونیکی منازل و یا حتی یک فناوری همراه برای نیروی الکتریکی خورشیدی جهت تولید برق بدون توجه به آبوهوا استفاده کرد.
منبع : vancouversun