از زمانی که مشخص شد گوشی گوگل پیکسل (Google Pixel) اولین گوشی «کاملا ساخته شده توسط گوگل» است، اکثر کاربران امیدوارند که شاهد هماهنگی هر چه بیشتر بین سخت افزار و نرم افزار گوشی که در محیط اندروید شاهد آن نیستیم، باشند. چیزی که نقطه قوت محصولات اپل محسوب میشود؛ اما در مورد امکانات و قابلیتها چطور؟ با ما همراه باشید تا با هم به مقایسه گوگل پیکسل و آیفون 7 (iPhone 7) بپردازیم.
مقایسه گوگل پیکسل و آیفون 7
ابعاد
مقایسه گوگل پیکسل و آیفون 7 را با ابعاد این دو گوشی آغاز میکنیم. بیشتر سازندگان گوشی های اندرویدی، محصولات خود را کمی بزرگتر و هموارتر از محصولات آیفون میسازند و گوگل نیز خود را از این قاعده مستثنی نکرده است. گوگل پیکسل 4 درصد بلندتر و عریضتر، و تنها 0.2 میلیمتر باریکتر از آیفون 7 است.
البته به این نکته توجه کنید که هر دو گوشی مدل بزرگتری نیز دارند؛ یعنی گوگل پیکسل ایکس ال و آیفون 7 پلاس ، که این دو گوشی را در آیندهای نزدیک در مقام مقایسه روبروی هم قرار خواهیم داد.
وزن
گوگل پیکسل علاوه بر بزرگتر بودن، سنگینتر نیز هست. وزن این گوشی 3.5 درصد از وزن همتای خود بیشتر است.
جنس بدنه
در مقام مقایسه گوگل پیکسل و آیفون 7 از نظر جنس بدنه، هر دو گوشی با بهرهگیری از صفحه نمایشی از جنس شیشه و بدنهای از جنس آلومینیوم به خوبی محافظت میشوند.
تنوع رنگی
آیفون 7 با رنگهای سیاه مات، سیاه براق و سه رنگ متالیک، از تنوع رنگ بالاتری نسبت به رقیب خود برخوردار است. گوگل پیکسل در عوض، سادگی خود را با رنگهای سیاه، آبی و خاکستری حفظ کرده است. هرچند در هر صورت این رنگها در زیر کیس محافظ قرار خواهند گرفت!
مقاومت در برابر آب
امسال، اکثر گوشیهای پرچمدار از قابلیت مقاومت در برابر آب برخوردارند. حتی آیفون 7 هم برای اولین بار به این قابلیت مجهز شده است (میتواند تا عمق یک متری تا نیم ساعت در آب دوام بیاورد)، که البته نبود قابلیت ضد آب در گوگل پیکسل به نظر میرسد اشتباهی است که سر زدن آن از گوگل بعید به نظر میرسید.
اندازه صفحه نمایش
ابعاد گوگل پیکسل بزرگتر است و عجیب نیست اگر به صفحه نمایش بزرگتری نیز مجهز باشد. هیچ کدام از این دو گوشی سعی بر حذف یا کم کردن لبههای زاید نکردهاند و در بالا و پایین هر دو گوشی، لبههای اضافی زیادی مشاهده میشود.
وضوح تصویر
گوگل پیکسل به اسمش وفادار بوده و جنگ پیکسلها را به راحتی از آن خود کرده است (که برای استفاده از گوشی در هدست واقعیت مجازی گزینهای بسیار مهم شمرده میشود). البته وضوح تصویر (Resolution) تنها چیزی نیست که کیفیت یک تصویر را تعیین میکند؛ همه به دلیل دقت و کنتراست رنگ بالایی که آیفون دارد، از آن تجلیل میکنند.
نوع صفحه نمایش
اپل یکی از معدود سازندگان تلفن همراه است که هنوز از تکنولوژی تصویر IPS در محصولات خود استفاده میکند در حالی که گوگل از صفحه نمایش AMOLED در گوشی جدید خود بهره برده است. هنوز نمیدانیم که آیا قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن، که این روزها در اکثر محصولات پرچمدار بازار با صفحه نمایش آمولد مشاهده میکنیم، در گوگل پیکسل نیز وجود دارد یا خیر.
صفحه نمایش حساس به فشار
توضیح این قابلیت برای کسانی که هنوز از آیفون 6 اس به بالا استفاده نکردهاند کمی مشکل است. آیفونهای فعلی (به جز آیفون SE) به صفحه نمایشی حساس به فشار مجهز هستند که با فشار دادن بیشتر صفحه نمایش، کاربر میانبرهایی جهت دسترسی به سایر تنظیمات مربوطه را مشاهده خواهد کرد. اپل نام این تکنولوژی را تکنولوژی لمس 3 بعدی (3D Touch) گذاشته است.
مگاپیکسل دوربین
در مقایسه گوگل پیکسل و آیفون 7 از نقطه نظر دوربین باید گفت که دوربین سلفی گوشی گوگل از نظر مگاپیکسل، کمی بهتر از آیفون 7 اپل عمل کرده است.
دریچه دیافراگم (دوربین عقب)
آیفون از نظر اندازه دریچه دیافراگم از پیکسل بهتر است. دریچه بزرگتر، بهتر است و به این معنی است که نور بیشتری را به خود جذب میکند و مناسبترین حالت برای عکاسی در محیط هایی با نور کم است.
سیستم تثبیتکننده اپتیکال تصویر
سیستم تثبیتکننده اپتیکال تصویر (OIS)، لرزش دست حین عکاسی را گرفته و از تار شدن تصویر جلوگیری میکند. آیفون این قابلیت را دارد، اما گوگل پیکسل ندارد.
دوربین عقب دوگانه
برای اطلاع باید گفت که این آیفون 7 پلاس است که دوربین عقب دوگانه با قابلیت زوم اپتیکال دارد. هر دو گوشی مورد مقایسه ما، تک لنز هستند.
باتری
مقایسه گوگل پیکسل و آیفون 7 به ایستگاه باتری رسید. گوشی گوگل پیکسل از باتری بزرگتری نسبت به رقیب اپلی خود برخوردار است. گوگل ادعا میکند که با هر بار شارژ کامل، باتری گوگل پیکسل تا 26 ساعت در حالت مکالمه و تا 13 ساعت در حالت استفاده از اینترنت یا پخش فیلم دوام دارد. اپل نیز گفته است که این ارقام برای آیفون 7 معادل 14 ساعت در حالت مکالمه، 12 ساعت برای گشت و گذارهای اینترنتی و 13 ساعت برای پخش ویدیو است.
شارژ سریع
گوگل گفته است که گوشی پیکسل میتواند با 15 دقیقه شارژ، تا 7 ساعت دوام داشته باشد. کاربران آیفون هنوز باید برای داشتن این قابلیت باید منتظر بمانند.
شارژ بیسیم
هیچیک از این دو گوشی به صورت بیسیم شارژ نمیشوند.
پردازنده
مقایسه گوگل پیکسل و آیفون 7 به بخشهای جالب و مهم خود رسیده است. نمیتوان با صراحت گفت اما به نظر میرسد تراشه اپل A10 فیوژن موجود در آیفون 7 سریعتر از اسنپدراگون 821 به کار رفته در گوگل پیکسل باشد.
حافظه رم
حافظه رم گوگل پیکسل 2 برابر آیفون 7 است و نشان میدهد که این گوشی قادر است از پس هر نرم افزاری برآید. اما لازم به ذکر است که گوشیهای آیفون با استفاده کمتری از رم، همیشه کارایی بهتر و موثرتری داشتهاند.
حافظه داخلی
هر دو گوشی از مدلهایی با حافظه داخلی 32 و 128 گیگابایت برخوردارند. به علاوه این که آیفون 7 یک مدل با ظرفیت 256 گیگابایتی نیز دارد. اگر شما به داشتن گوشی براق آیفون علاقه دارید، یکی از دو سایز 128 یا 256 گیگابایتی را خواهید داشت چون این گوشی در مدل 32 گیگابایتی تولید نشده است.
حافظه جانبی MicroSD
حافظه جانبی هیچگاه در محصولات آیفون مشاهده نشده است، اما بسیاری از طرفداران گوشیهای اندرویدی با فهمیدن این مطلب که گوشی پیکسل نیز از حافظه جانبی پشتیبانی نمیکند، احتمالا ناامید شده باشند.
سازگاری با واقعیت مجازی (VR)
گوگل پیکسل با هدست واقعیت مجازی جدید گوگل، گوگل دیدریم ویو (Google Daydream View)، سازگاری دارد. زمانی که گوگل Daydream View عرضه شد، بسیاری از کاربران قادر خواهند بود تا آن را با پیشتاز هدستهای واقعیت مجازی یعنی گیر وی آر (Gear VR) مقایسه کنند. بیشتر کارشناسان معتقدند که این هدست خواهد توانست بازار را از آن خود کند. حال باید منتظر ماند و دید آیا اپل هم به این جمع خواهد پیوست یا خیر.
جک 3.5 میلیمتری هدفون
اپل هیچگاه از تیشه زدن به ریشه سخت افزار دوری نکرده است. امسال نیز جک 3.5 میلیمتری هدفون را از محصول خود حذف کرده و به جای آن از درگاه لایتنینگ و هدفون ایرباد استفاده نموده است. اما اگر شما نمیخواهید از هدفون فعلی خودتان بدون بهکارگیری ابزاری اضافی استفاده کنید، بهتر است به سراغ گوگل پیکسل بروید.
سنسور تشخیص اثر انگشت
هر دو گوشی به سنسور تشخیص اثر انگشت مجهز هستند و هر دو سازنده به این قابلیت یک اسم اختصاصی دادهاند؛ گوگل این سنسور را Pixel Imprint نام نهاده و اپل آن را تاچ آیدی (Touch ID) صدا میزند. اسکنر گوشی پیکسل در قاب پشت آن جا خوش کرده در حالی که اپل آن را در درون دکمه هوم آیفون 7 قرار داده است.
دکمه هوم
از زمانی که بیشتر اسمارت فونها از سخت افزار مشابهی استفاده میکنند، این دکمه هوم است که دستخوش تغییراتی شده است.
مانند بیشتر گوشیهای اندرویدی، دکمه هوم گوگل پیکسل نیز بر روی صفحه نمایش به همراه دکمههای Back و Recent Apps قرار گرفته است. گوشی آیفون 7 اما داستانش فرق میکند؛ اپل در جدیدترین آیفون خود از دکمه هوم خازنی استفاده کرده است. این دکمه که شکلی جامد دارد، در پایین صفحه نمایش قرار گرفته، حساس به فشار است و لمس آن به گونهای است که حس کلیک کردن را به کاربر منتقل میکند.
سیستم پرداخت موبایلی
هر دو گوشی به NFC مجهز هستند و هر کدام سیستم پرداخت موبایلی خاص خودشان را دارند.
دستیار مجازی
گوگل پیکسل علاوه بر اینکه اولین گوشی کاملا گوگلی است، به عنوان اولین گوشی که به صورت پیشفرض از دستیار گوگل (Google Assisstant) پشتیبانی میکند نیز شناخته میشود. این قابلیت که در واقع نسخه ارتقا یافتهی گوگل ناو (Google Now) است، به نظر میرسد برتریهایی نسبت به سیری دارد. به عنوان مثال اسیستنت راحتتر از سیری از پس سوالات متنی برمیآید و از این حیث، کاربردیتر از آن است.
سیستم عامل
در حالی که اپل آخرین نسخه از سیستم عامل خود را برای همه آیفونها عرضه کرده است (به جز آیفون های خیلی قدیمی)، هنوز همه اسمارت فونهای اندرویدی از آخرین آپدیت سیستم عامل خود بهرهمند نشدهاند. البته، برای پیکسل جای نگرانی نیست. اولین گوشی با برند گوگل، آخرین و بزرگترین آپدیت اندروید را دارد. این گوشی جدید به اندروید 7.1 نوقا مجهز است و گوگل وعده داده که این سری از گوشیها را از زمان عرضه تا 2 سال با آپدیت سیستم عامل اندروید و تا 3 سال با آپدیت امنیتی پشتیبانی نماید.
زمان عرضه
گوگل تنها چند هفته پس از عرضه آیفون 7 و 7 پلاس، اقدام به معرفی گوگل پیکسل و پیکسل ایکس ال کرد.
قیمت پایه
قیمت این دو پرچمدار گوگلی و اپلی، یکسان است که این موضوع، کار ما را برای مقایسه گوگل پیکسل و آیفون 7 کمی راحت کرده است.
نتیجه گیری
خب، کار ما با مقایسه گوگل پیکسل و آیفون 7 تمام شد. هر دو گوشی از نظر تجهیرات شباهتهای زیادی با هم داشتند و سازندگان هردوی آنها وعده دادند که سخت افزار قوی و نرم افزار منسجمی بر روی آنها سوار کردهاند. پس به نظر میرسد تصمیمگیری برای انتخاب هر یک از این دو گوشی بنا به سلیقه شخصی کاربر است و تفاوتهایی مانند سیستم عامل و نیز امکاناتی سخت افزاری نظیر قابلیت پشتیبانی از واقعیت مجازی، مقاومت در برابر آب و یا جک 3.5 میلیمتری هدفون، آیتمهایی است که کاربر را به انتخاب یکی از این دو گوشی ترغیب میکند.