شرکت بریتانیایی ودافون به زودی وارد ایران خواهد شد و مشترکان این شرکت میتوانند در ایران از خدمات آن بهره مند شوند. ودافون با داشتن 439 میلیون مشترک، پس از China Mobile به عنوان دومین شرکت بزرگ مخابراتی جهان شناخته میشود.
شرکت بریتانیایی ودافون (Vodafone) نخستین ارائه دهنده سرویس پیام کوتاه (SMS) در سال 1992 بوده و در سال 2012 به عنوان سومین شرکت بزرگ انگلستان معرفی شد. این شرکت در بیش از 30 کشور جهان به صورت مستقیم به فعالیت میپردازد و در 40 کشور دیگر نیز با شریکان تجاری خود همکاری میکند. اینک ودافون با شرکت داده گستر عصر نوین (های وب) به توافق رسیده و قرار است در جهت ارتقای فنی خدمات این شرکت با آن همکاری کند. دیگو ماسیدا، مدیر بازاریابی ودافون اعلام کرد که مشتریان ودافون از خدمات با کیفیت بالا در ایران بهره مند خواهند شد و شرکت «های وب» نیز به تخصص جهانی ودافون دسترسی پیدا میکند.
به نظر میرسد که شرکت بریتانیایی ودافون در زمینههای بازاریابی، توزیع و فروش و همچنین توسعه اینترنت اشیا و اینترنت در خودروها و مسائلی از این قبیل به های وب کمک خواهد کرد. شرکت داده گستر عصر نوین یکی از یازده شرکت ایرانی است که انحصار ارائه خدمات انتقال داده (PAP) را در اختیار دارد. این شرکت در سال 1382 به عنوان شرکتی وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تاسیس شد. شرکت داده گستر عصر نوین در سال 1382 و پس از واگذاری به بخش خصوصی با نام تجاری «های وب» فعالیت میکند.
های وب مجوز ارائه خدمات اینترنتی تلفن همراه در ایران را در اختیار دارد و با دولت ایران، قراردادی به مدت ده سال به منظور ارائه انحصاری اینترنت پرسرعت به 25 هزار روستای کشور امضا کرده است. همچنین این شرکت قصد دارد تا خدمات تلفن همراه و سایر خدمات خود را در شهرهای ایران و به خصوص برای نهادهای تجاری توسعه دهد.
پیش از شرکت بریتانیایی ودافون ، شرکت آمریکایی AT&T نیز وارد ایران شده بود
چندی پیش هم نیویورک تایمز خبر داده بود که شرکت آمریکایی AT&T وارد ایران شده و مشترکان این شرکت در ایران از خدمات آن بهره مند خواهند شد. این اپراتور با همکاری رایتل خدمات خود را در ایران ارائه خواهد داد. پس از آن کنفدراسیون صنایع بریتانیا نیز اعلام کرد که پس از خروج از اتحادیه اروپا، این کشور به برقراری روابط تجاری با سایر کشورهای دنیا نیازمند است و به همین دلیل از این توافق استقبال کردند. به گفته یکی از سخنگویان این کنفدراسیون، ظهور بازارهای تازه در ایران توجه شرکتهای تجاری و صنعتی را به خود جلب کرده است و ایران نیز به مانند کشورهای دیگر حوزه خلیج فارس از پروژههایی در بخش انرژی، زیرساخت و آموزش و همچنین یک طبقه متوسط رو به رشد برخوردار است که به سرمایه گذاری خارجی نیازمند هستند.
به دنبال توافق هستهای و برداشته شدن تحریمها بر علیه ایران، بسیاری از شرکتهای اروپایی به سرمایه گذاری در دومین بازار بزرگ منطقه علاقه نشان دادهاند. علاوه بر شرکت بریتانیایی ودافون و اپراتور آمریکایی AT&T، شرکت فرانسوی اورنج (Orange) نیز با شرکت ارتباطات سیار، بزرگترین شرکت خدمات تلفن همراه در ایران، در حال مذاکره است. همچنین در ماههای اخیر، بی پی (British Petroleum) خبر خرید نفت از شرکت نفت ایران را اعلام کرد و هواپیمایی بریتیش ایرویز (British Airways) هم پروازهای مستقیم خود از تهران را از سر گرفته است.