آتشفشان ها در زهره

بررسی فعالیت آتشفشان ها در زهره ؛ یک آتشفشان عظیم به تازگی فوران کرد

دانشمندان مرکز هوافضای آلمان در شهر کلن، فعالیت آتشفشان ها در زهره را به دقت بررسی کردند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، مشخص شد که این آتشفشان‌ها هنوز هم فعال هستند و اخیرا نیز یکی از آنها فوران داشته است.

یک آتشفشان بسیار بزرگ در سیاره زهره فوران کرد. این آتشفشان عظیم نزدیک به 193 کیلومتر قطر دارد در حالی که قطر بزرگترین آتشفشان فعال کره زمین یعنی Mauna Loa، صد و بیست کیلومتر است.

بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که سیاره زهره بیشترین تعداد آتشفشان‌ها را در میان سیاره‌های منظومه شمسی دارد و بیشتر آنها نیز هنوز فعال هستند. مرکز هوافضای آلمان تصاویری را منتشر کرد که در ماموریت زهره‌ی آژانس فضایی اروپا (ESA) در سال‌های 2006 و 2007 با مادون قرمز گرفته شد. این تصاویر با عکس راداری وضوح بالا که در سال 1990 توسط کاوشگر ماژلان ناسا به ثبت رسیده بود ترکیب شده است.

سیاره زهره به وسیله یک ابر ضخیم پوشانده شده و تلسکوپ‌ها و فضاپیماها نمی‌توانند تصاویر دقیقی را از آن تهیه کنند؛ به همین دلیل دانشمندان برای اثبات این فرضیه کار آسانی نداشتند و باید تصاویر زیادی را بررسی می‌کردند. تیم محققان مرکز هوافضای آلمان از تکنیکی استفاده کردند که موجب بالا رفتن وضوح تصاویر می‌شود تا بتوانند آنچه که در پشت این ابرها قرار دارد را مشاهده کنند. آنها پس از بررسی دقیق تصاویر متوجه شدند که پنج مجرای گدازه در اطراف آتشفشان Mauna Loa سرازیر شده که هنوز گرم هستند. هم چنین نشانه‌هایی از هوازدگی نیز در این سنگ‌های گرم مشاهده می‌شود.

گدازه‌های اطراف آتشفشان ها در زهره جدید هستند

کاوشگر ونوس اکسپرس توانست تصاویری از این گدازه‌ها را ثبت کند. تمامی شواهد نشان‌دهنده‌ی جدید بودن گدازه‌هاست اما هنوز نمی‌توان با اطمینان از فعال بودن آتشفشان ایدون مونس سخن گفت.

در حال حاضر کاوشگر ژاپنی آکاتسوکی به دور سیاره زهره می‌چرخد و اطلاعات و تصاویر مختلفی را ارائه می‌دهد. ناسا نیز برای راه‌اندازی ماموریتی با هزینه کم به نام VERITAS برنامه‌ریزی کرده است و اگر همه چیز بر طبق برنامه پیش برود، می‌توان نمونه‌های مختلف و اطلاعات جدیدی را در خصوص فعالیت آتشفشان ها در زهره به دست آورد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*