سیستم حمل و نقل عمومی در آینده اینگونه خواهد بود

شش طراحی مدرن که سیستم حمل و نقل عمومی را متحول خواهد ساخت

با رشد و توسعه مراکز شهری جهان، حمل و نقل در آنها به طور فزاینده‌ای سخت شده است. حتی در برخی از شهرها، گره ترافیکی ممکن است تا یک روز کامل ادامه داشته باشد. خوشبختانه، طی سال‌های اخیر، ابداعات و نوآوری‌هایی در سیستم حمل و نقل عمومی حاصل شده که هدف اصلی آنها کاهش همین مشکلات ترافیکی است. این روزها همه خیابان‌ها از اتوبوس‌های سنتی پر شده و احداث مترو در بیشتر نقاط امکان‌پذیر نیست. همین موضوع، مهندسین را بر آن داشت تا به سراغ گزینه‌های دیگری در سیستم حمل و نقل عمومی -مانند عبور از بالای ترافیک- بروند که این روش‌ها باعث صرفه‌جویی بسیار زیادی در زمان خواهد شد. در برخی از نقاط، با ساخت تونل‌های شناور زیر دریا، فاصله دو نقطه را به راحتی و بدون استفاده از کشتی طی می‌کنند و در نقطه‌ای دیگر، سیستم حمل و نقل عمومی ماژولار ساخته‌اند که انقلابی در صنعت حمل و نقل محسوب می‌شود. در مطلب امروز، شما را با 6 تکنولوژی نوین در صنعت حمل و نقل جهان که یا راه‌اندازی شده و یا قرار است در آینده عملیاتی شوند، آشنا می‌کنیم.

مدرن ترین تکنولوژی های سیستم حمل و نقل عمومی

1. قطار مرتفع کترپیلار (The high-flying Caterpillar Train)

سیستم حمل و نقل عمومی در آینده اینگونه خواهد بود

قطار کترپیلار (Caterpillar Train یا CTrain) که موفق به کسب جایزه طراحی قطار شهری نیز شده، عصر جدیدی را در سیستم حمل و نقل عمومی رقم زده است. پایه‌های ریل به کار رفته در طراحی این قطار شهری به جای اینکه بر روی زمین باشند و فضای وسیعی را اشغال کنند، بر روی کمان‌هایی سوار شده‌اند تا این سیستم بتواند بدون اشغال فضای زیاد بر روی زمین، مسافرین را به مقصد خود برساند. برخلاف مونوریل‌های سنتی، کمان‌های نازک قطار کترپیلار مناظر زیبای شهر را نمی‌پوشاند که این خود یکی دیگر از مزیت‌های این سیستم است. طراحی این سیستم حمل و نقل عمومی را شرکت Jacob Innovations بر عهده داشته که امسال موفق به کسب 28 جایزه در رقابت‌های Climate CoLab موسسه فناوری ماساچوست (MIT) شده است.

2. اتوبوس استرادلینگ چین (traffic-straddling bus)

سیستم حمل و نقل عمومی در آینده اینگونه خواهد بود

طراحی منحصربفرد اتوبوس استرادلینگ در سال 2010 رونمایی شد که ترکیبی از ترس و ناباوری را به همراه داشت. توسعه‌دهندگان چینی پروتوتایپی از این اتوبوس حمل و نقل مرتفع را ساختند و آن را جهت انجام آزمایش، به یکی از شلوغ‌ترین خیابان‌های چین بردند. طراحی این اتوبوس برقی به گونه‌ای است که ماشین‌ها به راحتی از زیر آن رفت و آمد می‌کنند و در هنگام توقف آن جهت تخلیه یا سوار شدن مسافر، نیازی به توقف در پشت اتوبوس نخواهند داشت. عرض این اتوبوس به اندازه دو لاین از جاده است و می‌توان با ترکیب 4 اتوبوس و چسباندن آنها به یکدیگر، 1200 تا 1400 مسافر را به راحتی با آن جابجا کرد. مسافرین جهت سوار شدن به این اتوبوس یا پیاده شدن از آن به ایستگاه‌های مخصوصی می‌روند. سازندگان اتوبوس استرادلینگ ادعا می‌کنند که این اتوبوی تا 5 برابر به‌صرفه‌تر از دیگر تکنولوژی‌های حمل و نقل شهری بوده و به همین مقدار نیز نسبت به متروهای زیرزمینی اقتصادی‌تر است.

3. اتوبوس خودران مرسدس بنز (Mercedes-Benz’s self-driving Future Bus)

سیستم حمل و نقل عمومی در آینده اینگونه خواهد بود

اوایل سال جاری میلادی بود که مرسدس بنز از اتوبوس خودران خود پرده برداشت و قول داد که این اتوبوس هم ایمن باشد و هم رفت و آمد را برای مسافرین آسان‌تر کند. اتوبوس نیمه خودران Future Bus از دوربین‌ها و رادارهایی جهت شناسایی و طی مسیر استفاده کرده و جهت امنیت بیشتر، راننده‌ای نیز در پشت فرمان آن به استراحت مشغول است! این سیستم حمل و نقل عمومی مدرن دوستدار محیط زیست بوده و همزمان با کاهش مصرف سوخت، از انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز جلوگیری می‌کند. مرسدس بنز فعلا اتوبوس Future Bus را در جاده‌های آزمایشی تست کرده اما به شدت در حال کار بر روی این تکنولوژی است تا بتواند به زودی آن را به جاده‌های اصلی نیز بیاورد.

4. هایپر لوپ (Hyperloop)

سیستم حمل و نقل عمومی در آینده اینگونه خواهد بود

سیستم هایپرلوپ که ایده‌ی آن برای اولین بار به ذهن ایلان ماسک (Elon Musk) رسیده بود، قادر است با سرعت 700 مایل بر ساعت (1127 کیلومتر بر ساعت) مسافرین خود را جابجا کند. سال گذشته، درک آلبورن (Dirk Ahlborn) مدیرعامل شرکت تکنولوژی حمل و نقل هایپرلوپ (HTT) عنوان کرد که این سیستم حمل و نقل عمومی حتی می‌تواند برای عموم مردم قابل استفاده باشد. این تکنولوژی قرار است تا سال 2019 عملیاتی شود که در این صورت، مسافرین خواهند توانست مسیر 600 کیلومتری سان فرانسیسکو تا لس آنجلس را در کمتر از 30 دقیقه طی کنند.

5. تونل های شناور زیر آب در نروژ

سیستم حمل و نقل عمومی در آینده اینگونه خواهد بود

نروژ کشوری است که ابداعات زیادی دز زمینه سیستم حمل و نقل عمومی دارد. مسوولین این کشور در حال طراحی سیستمی هستند که به عنوان اولین تونل های شناور زیر آب شناخته خواهد شد. این کشور 1100 فلات و آب‌دره را در خود جای داده که این کار را برای حمل و نقل ساکنین آن کمی مشکل کرده است و به همین دلیل، ساخت تونل های شناور و معلق در زیر آب برای دسترسی به سایر نقاط آن، توجیه‌پذیر خواهد بود. این تونل ها تا 30 متر پایین‌تر از سطح آب قرار خواهند گرفت و عرض آنها به اندازه‌ای است که دو خط جاده درون آنها کشیده می‌شود. انتظار می‌رود این پروژه 25 میلیار دلاری تا سال 2035 تکمیل شود.

6. سیستم حمل و نقل ماژولار کلیپ ایرز (Clip-Airs)

سیستم حمل و نقل عمومی در آینده اینگونه خواهد بود

یکی از بهترین طراحی‌های سیستم حمل و نقل عمومی در این لیست، بی گمان سیستم Clip-Airs است. این سیستم حمل و نقل ماژولار شامل کپسول‌هایی است که بسته به پیکربندی آن، می‌تواند اقدام به حمل مسافر یا بار کند. این سیستم قادر است هم بر روی ریل حرکت کرده و هم پرواز کند و مسافت بین دو مسیر را بدون رفتن به فرودگاه‌های شلوغ طی نماید. این وسیله نقلیه پرنده، برای مسافرین مکانی بسیار امن و راحت ایجاد خواهد کرد که در آن به راحتی می‌توانند بخوابند و غذا بخورند. حمل بار با این سیستم ماژولار نیز بسیار راحت‌تر از کامیون‌های سنگین و هواپیماهای باربری است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*