برای نخستین بار در جهان، امکان سفر مجازی به اقیانوس با استفاده از فناوری واقعیت مجازی فراهم شد. محققان دانشگاه استنفورد این پروژه تحقیقاتی را با هدف آشنایی کاربران با پدیده اسیدی شدن اقیانوسهای زمین راه اندازی کردند.
پروژه سفر تحقیقاتی به اقیانوس توسط دانشگاه استنفورد، در مرحله اول به وسیلهی شبیهسازهای رایانهای طراحی شده و پس از آن با استفاده از نرم افزارهای واقعیت مجازی (Virtual Reality) به یک سفر قابل لمس تبدیل شد.
کاربران میتوانند اطلاعات لازم برای مجازی به اقیانوس را به صورت رایگان دانلود کنند و سپس با استفاده از سیستمهای محبوب واقعیت مجازی مانند HTC Vive و Oculus Rift این سفر لذت بخش را تجربه کنند.
پروژهی سفر مجازی به اقیانوس به صورت رایگان در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد
پروژهی سفر مجازی به اقیانوس و دیدن صخرههای مرجانی که در حال انقراض هستند، با این هدف راه اندازی شد که کاربران با پدیده اسیدی شدن اقیانوسهای زمین بیشتر از پیش آشنا شوند. سرپرست تیم محققان این پروژه عنوان کرده است که تولید نرم افزار و تهیه بستر مطالعاتی لازم برای این طرح هزینه زیادی را در بر داشته است؛ با این وجود مسئولان دانشگاه استنفورد تصمیم گرفتند که این پروژهی آموزشی و تحقیقاتی را به صورت رایگان در اختیار کاربران و علاقهمندان قرار دهند.
انتظار میرود که با رایگان شدن اطلاعات سفر مجازی به اقیانوس ، کاربران استقبال خوبی از این طرح کنند و به دنبال این اتفاق، اطلاع رسانی همگانی برای آگاه سازی مردم از خطرات فرایند اسیدی شدن اقیانوسها انجام شود.
افزایش غلظت دی اکسید کربن موجود در هوا ناشی از سوختهای فسیلی خودروها و نیروگاهها موجب شده است تا آب قلیایی اقیانوسها به تدریج به حالت اسیدی تبدیل شود. این اتفاق میتواند زندگی موجودات دریایی را به شدت تهدید کند که در این میان صخرههای مرجانی و دیگر موجوداتی که اسکلت یا پوستهی آنها از کربنات کلسیم ساخته شده بیشتر از سایر موجودات خطر را احساس میکنند چرا که امکان ساخت پوستههای آهکی در آبی با PH پایین بسیار مشکل است.