هرچند از بازار چین نمیتوان به عنوان بزرگترین بازار عرضه گوشی همراه در جهان یاد کرد، با این حال بر کسی پوشیده نیست که بازار این کشور لااقل طی یک سال اخیر توانسته چرخ صنعت تولید گوشی همراه که گمان میرفت با رکود مواجه شود را بار دیگر با پتانسیل بالای خود به چرخش درآورد. در این بین شاید جالب باشد که بدانید در بین تولیدکنندگان مطرحی چون اپل، سامسونگ، هواوی و شیائومی، شرکت اوپو (Oppo) توانسته است در سه ماه سوم سالی که روزهای پایانی آن را در حال سپری کردن هستیم، عنوان بزرگترین عرضه کننده گوشی همراه در چین را کسب کند.
شرکت اوپو چند سالی است خود را به جمع شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند وارد کرده و توانسته است با تولید محصولاتی همچون Oppo R5 و Oppo R7 Plus با طراحی منحصر به فرد، نگاه بسیاری از علاقهمندان به دنیای اسمارت فونها را به خود جلب کند. شاید بتوان نقطه قوت محصولات شرکت اوپو را که به تازگی با پشت سر گذاشتن رقبایی همچون شیائومی و هواوی توانسته است عنوان بزرگترین عرضه کننده گوشی همراه در چین را کسب کند، میتوان در توجه به نیاز کاربران محلی دانست. در همین حال آخرین تحقیقات نشان میدهند که مردم کشورهای آسیایی به شدت علاقهمند به گرفتن تصاویر سلفی هستند و این همان نکتهای است که شرکت اوپو خط و مشی خود در گوشیهایش قرار داده است، به طوری که محصولاتی همچون R9s و R9s Plus را به دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی با فلاش مجهز کرده است.
در حال نتایج تحقیقات میدانی به عمل آمده حاکی از آن است که طی ماههای جولای تا سپتامبر سال 2016 شرکتهای اوپو، ویوو (Vivo)، هواوی و شیائومی به ترتیب صدر جدول بزرگترین عرضه کننده گوشی همراه در چین جای گرفتهاند. شاید جالب باشد که بدانید شرکت اوپو در مدت مشابه سال گذشته تنها بر 9.9 درصد بازار گوشی همراه چین تسلط داشته است، با این حال طی یک سال اخیر فروش گوشیهای این شرکت به طرز چشمگیری افزایش یافته و اکنون سهم 16.6 درصدی از بازار چین را در اختیار دارد.
در ادامه گزارش آمده است که شرکت ویوو نیز توانسته است با عرضه محصولاتی بالا رده طی یک سال اخیر، سهم خود از بازار گوشی همراه در چین را از 8.8 درصد در سال 2015 به 16.2 درصد در سه ماهه سال 2016 افزایش دهد. همچنین شاید جالب باشد که بدانید سهم شیائومی که از آن به عنوان بزرگترین تولید کننده گوشی همراه در چین یاد میشود، از 14.6 درصد در سال 2015 به 10.6 درصد در سه ماهه سوم سال 2016 افت کرده است؛ البته ناگفته نماند که شیائومی در این مدت تمرکز خود را بر روی توسعه بر روی پرچمداران جدید خود و راه یابی به سایر بازارهای کشورهای آسیایی معطوف کرده است، از این رو میتوان پیشبینی کرد که سهم شیائومی از بازار چین در هنگام عرضه گوشیهای می نوت 2 و می پلاس به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند.
در پایان نیز لازم به ذکر است که غول مخابراتی چین (هواوی) که اکنون در رده سوم بزرگترین عرضه کننده گوشی همراه در چین قرار دارد، بر 15 درصد بازار گوشی همراه در این کشور تسلط داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته دست کم 1.5 درصد کاهش را نشان میدهد.