سوکت خورشیدی دانشجویان کره ای رشته طراحی از خلاقانهترین پروژههای جدید است. آنها موفق به ساخت یک سوکت خورشیدی شدند که به پنجره چسبیده و میتوان از آن به عنوان منبع انرژی استفاده کرد.چند روز پیش فستیوال هفته دیزاین دوبی فعالیت خود را آغاز کرد که در آن پروژهها و طرحهای جدید طراحان 26 کشور به نمایش درآمد. یکی از خلاقانهترین طرحهای ارائه شده در این فستیوال، سوکت خورشیدی پنجرهای بود که انرژی خورشیدی ایجاد میکند و به واقع یک شارژر خورشیدی کوچک است که میتواند به شیشه پنجره متصل شود.
به تدریج زمان آن فرا میرسد که از شیوه های سنتی تولید انرژی الکتریسیته فاصله بگیریم و به خیل فزاینده افرادی بپیوندیم که معتقدند انرژی خورشیدی انرژی آینده است. این فستیوال راهی است برای نمایش ایدههای خلاقانه در این زمینه. یکی از نمایشگاههای معروف این فستیوال “شو گلوبال گرند” است که پروژههای حوزه طراحی دانشجویان دانشگاههای معتبر را به نمایش میگذارد. این نمایشگاه از سال 2015 آغاز شد و در حال حاضر تبدیل به معتبرترین نمایشگاه جهت معرفی دیزاینرهای دانشجویی شده است.
امسال دانشجویان 50 دانشگاه متفاوت متعلق به بیش از 30 کشور مختلف دنیا از شش قاره به دوبی سفر کردند تا از 135 پروژه خود رونمایی کنند.
سوکت خورشیدی چه امتیازاتی دارد؟
“کیو هو سانگ” و “بوا اوه” از جمله دانشجویان فارغالتحصیلی بودند که در دبی حضور پیدا کردند. این دو دانشجو از انستیتوی هنر و طراحی سامسونگ در سئول هستند و نمونه اولیه سوکت خورشیدی خود را به نمایش گذاشتند. در یک سمت این سوکت، پنل جذب انرژی خورشیدی وجود دارد و در سمت دیگر نیز یک پریز با دو سوراخ که میتوان دو شاخه را به آن وصل کرد.
تنها کاری که لازم است انجام دهید چسباندن این سوکت به یک پنجره در یک روز آفتابی است. در این صورت، پنل کوچک، انرژی خورشیدی را جذب و آن را به باتری داخلی سوکت منتقل میکند.
سانگ در خصوص این سوکت میگوید: این پنل کوچک خورشیدی نیازمند به 8 ساعت شارژ است و پس از آن به مدت 10 ساعت قادر به استفاده از آن به عنوان منبع تامین برق خواهید بود.
پنل زیر نور خورشید قرار میگیرد و میتواند به میزان 1000mAh یک باطری را شارژ نماید که برای روشن نگه داشتن یک لامپ 60 واتی به مدت 20 دقیقه کافی است، اما برای شارژ کامل یک آیفون کافی نیست، زیرا آیفون 5 دارای باتری با ظرفیت 1440mAH است که در خصوص ایفون 6 پلاس به 2915mAH ارتقا پیدا کرده است.
دو دانشجوی یاد شده امیدوارند در نسخههای بعدی از این سوکت بتوانند ظرفیت باتری را افزایش دهند. این سوکت در حال حاضر تنها یک نمونه اولیه است و این دو قصد فروش آن را ندارند. در صورتی که اشکالات این پروژه برطرف شود، میتوان از این سوکت به عنوان ابزاری بسیار کارآمد برای تامین برق در مکانهایی که دسترسی به برق امکانپذیر نیست بهره برد.
استفاده از سوکت خورشیدی راحت است، از سوی دیگر این گجت میتواند انرژی ارزان و مطمئنی را در اختیار شما قرار دهد. همچنین این وسیله میتواند راه حل خوبی برای افرادی باشد که در طول شب قطعی برق دارند.