همانطور که احتمالا میدانید شرکت وان پلاس به تازگی از گوشی هوشمند جدید و سطح بالای خود با نام وان پلاس 3 تی (OnePlus 3T) رونمایی کرده که در واقع نسخهای به روز شده از به وان پلاس 3 به حساب میآید. حالا قصد داریم طی مقالهای به مقایسه وان پلاس 3 تی و گوگل پیکسل ایکس ال پرداخته و این گوشی جدید را در برابر پرچمدار فبلتهای شرکت گوگل قرار دهیم.
مقایسه وان پلاس 3 تی و گوگل پیکسل ایکس ال
ابعاد
گوشی موبایل پیکسل ایکس ال کمی بلند و عریضتر از نماینده وان پلاس به حساب میآید. اما در نگاه کلی، این دو گوشی از نظر اندازه مشابه یکدیگر هستند.
وزن
درست همانند نسخه پیشین، وان پلاس 3 تی نیز به میزان شش درصد سبکتر از گوشی پیکسل ایکس ال است.
جنس بدنه
هر دو گوشی از این نظر کاملا مشابه هستند. در حقیقت بدنه هر دو دستگاه تماما از جنس آلومینیوم است.
رنگبندی
گوشی پیکسل ایکس ال را میتوانید در رنگهای نقرهای، مشکی و آبی خریداری کنید. این در حالی است که وان پلاس 3 تی تنها در دو مدل رنگی طلایی و گان متال (مشکی روشن) قابل خریداری خواهد بود.
ابعاد نمایشگر
هر دو گوشی دارای صفحه نمایشی با ابعاد 5.5 اینچ هستند.
دقت تصویر (رزولوشن) نمایشگر
همان طور که در تصویر مشاهده میکنید، نماینده گوگل از صفحه نمایشی با دقت بالاتر QHD استفاده میکند. این در حالی است که وان پلاس 3 تی از نمایشگر فول اچ دی بهره میبرد. در نتیجه با وجود مشابه بودن ابعاد هر دو نمایشگر، صفحه نمایش پیکسل ایکس ال 33 درصد شارپ و واضحتر خواهد بود (افزایش میزان چگالی تصویر).
نوع نمایشگر
وان پلاس 3 تی در این بخش تغییر خاصی نکرده و با نسل پیشین خود مشابه است. هر دو گوشی وان پلاس 3 تی و پیکسل ایکس ال نیز از پنل نمایشی امولد استفاده میکنند.
چیپست
یکی از آپدیتهایی که در گوشی جدید وان پلاس 3 تی دیده میشود مربوط به تغییر در نوع تراشه دستگاه بوده و در حقیقت هم اکنون این گوشی به جای اسنپدراگون 820 از تراشه به روز شده اسنپدراگون 821 کوالکام استفاده میکند. گوگل پیکسل ایکس ال نیز از همین چیپست بهره میبرد.
حافظه رم
شرکت وان پلاس همانند نسخه پیشین در این گوشی نیز از میزان حافظه رم شش گیگابایتی استفاده کرده است. این در حالی است که در گوشی موبایل پیکسل ایکس ال شاهد حافظه رم چهار گیگابایتی هستیم.
حافظه داخلی
در حالت پایه، میزان حافظه داخلی پیشفرض گوشی وان پلاس 3 تی دقیقا دو برابر گوشی پیکسل ایکس ال است. از طرفی در این نسخه میتوان مدل 128 گیگابایتی را نیز تهیه کرد. موردی که در گوشی وان پلاس 3 وجود نداشت.
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
هیچ کدام از این دو گوشی اجازه افزایش میزان حافظه دستگاه به کمک کارت حافظه جانبی میکرو اس دی را به شما نخواهند داد و در حقیقت فاقد شیار کارت حافظه جانبی هستند.
ظرفیت باتری
یکی دیگر از به روز رسانیهای اعمال شده بر روی گوشی وان پلاس 3 تی مربوط به افزایش ظرفیت باتری آن میشود. این میزان به شکلی بوده که حالا میزان ظرفیت باتری وان پلاس 3 تی نسبتا مشابه و برابر با باتری گوگل پیکسل ایکس ال است.
این در حالی است که باتری گوشی وان پلاس 3 به میزان 12 درصد کوچکتر از باتری وان پلاس 3 تی بوده و جالب است بدانید که در تستهای به عمل آمده بر روی باتری وان پلاس 3، به لطف وجود نمایشگری با دقت کمتر، دستگاه توانست امتیاز بهتری را نسبت به فبلت گوگل به دست آورد. بنابراین انتظار داریم نسخه جدیدتر این گوشی باز هم به این اختلاف بیفزاید.
فناوری شارژ سریع گوشی
هر دو گوشی همانند دیگر دستگاههای اندرویدی سطح بالای بازار دارای سیستم و تکنولوژی شارژ سریع باتری گوشی هستند. نماینده وان پلاس از فناوری انحصاری این شرکت با نام Dash Charge استفاده میکند. با استفاده از این تکنولوژی در هنگام انجام عملیات سنگین مانند تماشای ویدیو یا بازی کردن، از سرعت شارژ گوشی کاسته نخواهد شد.
دقت دوربین
شرکت وان پلاس دوربین دقت تصویر دوربین سلفی این گوشی را افزایش داده است اما دوربین اصلی دارای همان سنسور قبلی بوده و تغییر خاصی در آن دیده نمیشود. این در حالی است که در سمت دیگر میدان گوشی پیکسل ایکس ال دارای بهترین دوربین در بین گوشی های هوشمند دنیا است.
دیافراگم (نسبت کانونی) دوربین اصلی
همان طور که مشاهده میکنید هر دو گوشی دارای میزان گشودگی دیافراگم برابری (معادل f/2.0) هستند. اما موضوعی که باعث شده است تصاویر دوربین گوگل پیکسل ایکس ال در بین دیگر رقیبان بهترین باشد مربوط به الگوریتم نرم افزاری دستگاه و عکاسی آن در حالت HDR است. در حقیقت در هنگام ثبت هر عکس، به صورت متوالی چندین تصویر به سرعت ثبت شده و با یکدیگر ترکیب میشوند و یک عکس نهایی با کیفیت بالا تولید میشود.
مقاومت در برابر نفوذ آب
بدنه هیچ کدام از دو گوشی در برابر نفوذ ذرات آب کاملا مقاوم نیست.
دستیار صوتی
گوشی هوشمند پیکسل ایکس ال هم اکنون از هوش مصنوعی جدید و اختصاصی گوگل استفاده میکند. اما در سمت دیگر میدان وان پلاس 3 تی از همان دستیار صوتی پیشفرض سیستم عامل اندروید به نام گوگل ناو (Google Now) بهره میبرد.
فناوری واقعیت مجازی
پشتیبانی از فناوری واقعیت مجازی گوگل دی دریم (Google Daydream) را میتوان در دو گوشی جدید پیکسل و پیکسل ایکس ال دید. اما نماینده وان پلاس در این زمینه چیزی برای ارائه کردن ندارد.
تکنولوژی صوتی های فای (Hi-Fi)
امسال شرکتهای ال جی و اچ تی سی محصولاتی را به بازار عرضه کردند که دارای بخشی سخت افزاری به نام DAC بوده و به منظور تولید اصوات با کیفیت بالا مورد استفاده قرار میگیرد. از طرفی فناوریهای AptX و AptX HD نیز در کنار آنها در این محصولات قابل مشاهده خواهد بود. تمامی موارد ذکر شده باعث تولید اصوات های فای شده و از این طریق کاربران با کیفیت و شفافیت بالای موسیقیها روبهرو خواهند بود. متاسفانه هیچ کدام از این دو گوشی از این ویژگیها پشتیبانی نمیکنند.
حسگر اثر انگشت
سنسور اثر انگشت گوشی وان پلاس 3 تی در بخش جلویی دستگاه زیر نمایشگر و در داخل کلید هوم گوشی قرار گرفته است. این در حالی است که مکان حسگر تشخیص دهنده اثر انگشت در پیکسل ایکس ال در قسمت خلفی آن در نظر گرفته شده است.
سیستم عامل
هر دو گوشی از آخرین نسخه سیستم عامل اندروید به نام نوقا استفاده میکنند. با این تفاوت که اندروید نوقا پیکسل ایکس ال 100 درصد خالص بوده و همیشه جلوتر از دیگر محصولات شرکتها به اندروید جدید آپدیت میشود. اما وان پلاس 3 تی نیز مجهز به نسخه اندروید نزدیک به حالت پیشفرض و خالص بوده با این تفاوت که لانچر اکسیژن را نیز میتوان در آن دید.
تاریخ عرضه
همان طور که مشاهده میکنید عرضه گوشی وان پلاس 3 تی به تازگی شروع شده است.
قیمت پایه (نسخه خرده فروشی)
گوگل پیکسل ایکس ال دارای دوربینی باکیفیتتر، دستیار صوتی بسیار هوشمند و همچنین اندروید خالص نوقا است. اگر بخواهیم این گوشی را بهتر از وان پلاس 3 تی بنامیم، بنابراین این سوال پیش خواهد آمد که آیا این دستگاه ارزش 330 دلار بیشتر هزینه کردن را دارد یا نه؟! همان طور که مشاهده میکنید اختلاف قیمتی میان این دو گوشی پرچمدار بسیار بالاست. قیمت گوشی وان پلاس 3 تی بسیار رقابتی بوده و از این رو هر خریداری را به سمت و سوی خود جلب خواهد کرد. در نهایت قضاوت پایانی را به شما واگذار خواهیم کرد؛ به نظر شما در مقایسه وان پلاس 3 تی و گوگل پیکسل ایکس ال کدام دستگاه پیروز میدان است؟!