بازار اسمارت فونها در بازهی زمانی پنج سالهی اخیر، رشد فراوانی داشته است و حتی کمپانیهایی از دیگر صنایع مانند ساعتسازی، خودروسازی و پوشاک نیز وارد این حوزهی پرسود شدهاند. اما آیا تمام چندصد نامی که در این عرصه فعالیت میکنند، سودهای کلانی کسب میکنند و سهامدارانشان ثروتمند میشوند؟ یا این تنها نامهای بزرگ نظیر اپل و سامسونگ هستند که لقمههای چربی از این سفره برمیدارند؟ در این گزارش مشخص میشود که پاسخ سوال دوم، مثبت است.
به گزارش خبرگزاری اپل اینسایدر، مجموع سودی که در بازار تلفنهای همراه هوشمند در سه ماههی سوم سال ۲۰۱۶ میلادی، یعنی از حد فاصل ابتدای ماه جولای تا انتهای ماه سپتامبر، روانهی جیب تولیدکنندگان شده، ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است. حالا شاید برایتان بسیار عجیب باشد که بدانید تولیدکنندهی آیفون توانسته است ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار را در این بازهی زمانی به خود اختصاص دهد و این به معنای آن است که بیش از ۹۰ درصد سود بازار موبایل در این سه ماه از آن اپل بوده است.
موضوع وقتی جذابتر میشود که بدانید رتبهی دوم به کمپانی هواوی اختصاص دارد و این برند چینی با سود ۲۰۰ میلیون دلاری، ۲.۴ درصد از بهرهوری بازار اسمارت فونها را به خود اختصاص داده و با فاصلهی بسیار زیاد از اپل، در رتبهی بعدی قرار گرفته است. دو برند دیگر یعنی ویوو و کمپانی چینی اوپو نیز با ارقامی تقریبا مشابه، ۲.۲ درصد از سود کل بازار را به خود اختصاص داده و در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
نکتهی قابل توجه این است که به غیر از این چهار کمپانی، تمام برندهای دیگر که با عنوان “Other” در جدول مشخص شدهاند، تنها ۲۰۰ میلیون دلار عایدی داشتهاند تا آنها هم مجموعا سهمی معادل ۲.۲ درصد از سود بازار بزرگ اسمارت فونها در سه ماههی سوم سال ۲۰۱۷ را از آن خود کنند و در رتبهی پنجم قرار بگیرند؛ موضوعی که احتمالا نشاندهندهی عدم فعالیت جدی غولهای دیگر و عملکرد نه چندان مناسب آنها در زمینهی تسخیر بازار در این دوره بوده است.
جولای تا سپتامبر؛ دورهی طلایی برای سهامداران اپل
اپل در این دوره توانست عملکرد بسیار درخشانی از خود بر جای بگذارد و با افزایش ظرفیت آیفونهای سری ۷ و ۷ پلاس خود تا ۲۵۶ گیگابایت، توانست فروشی رویایی را تجربه کند. به گزارش خبرگزاری اقتصادی وال استریت ژورنال، این آیفون ها با قیمت ۶۰۰ دلاری، به تعداد ۴۵.۵ میلیون واحد به فروش رفتند تا اهالی کوپرتینو موفق به ثبت چنین آماری شوند.
در این دورهی سه ماهه، کمپانی آمریکایی توانسته است در ۳۳ مورد از ۴۰ بازاری که در آنها حضور جدی دارد، افزایش فروش آیفونهایش را به ثبت برساند. البته تنها نقطهی سیاه پروندهی اپل این است که آنها در بازار چین نسبت به بازهی زمانی مشابه در سال گذشته، سقوطی ۳۰ درصدی را تجربه کرده اند و عملکرد مثبت برندهایی نظیر هواوی، اوپو و حتی شیائومی، زنگ خطر را برای این کمپانی در بزرگترین بازار تلفنهای همراه هوشمند در جهان به صدا درآورده است. در جدول زیر میتوانید آمار و ارقام ارائه شده در این مطلب را به طور خلاصه مشاهده کنید: