2016 را میتوان سال شکوفایی یکی از جذابترین تکنولوژیهای معرفی شده در چند سال اخیر دانست، چرا که واقعیت مجازی از سایه درآمده و در روشنایی پای گذاشت، به این معنی که تبدیل به یک گجت متداول در میان کاربران شده است. شاید با نزدیک شدن به پایان سال میلادی جاری، تصمیم به خرید یکی از هدست های واقعیت مجازی معرفی شده در این سال گرفته، اما در انتخاب بهترین گزینه دچار تردید شده باشید. بررسی بهترین هدست های واقعیت مجازی در سال 2016 به شما مناسبترین گزینه(ها) را با دلیل و مدرک معرفی خواهد کرد.
بهترین هدست های واقعیت مجازی در سال 2016
بررسی بهترین هدست های واقعیت مجازی در سال 2016 از نقطه نظر تکنولوژی و انطباق با گوشیهای هوشمند صورت میگیرد، از همین رو تنها به معرفی برترین مدل در هر یک از دستهبندیهای یادشده بسنده خواهیم کرد. پرواضح است هدست واقعیت مجازی 79 دلاری دیدریم گوگل (Google Daydream)، که از سخت افزار و توان پردازشی یک گوشی هوشمند قدرت میگیرد، قابل قیاس با هدست 799 دلاری اچتیسی وایو (HTC Vive)، که با کامپیوتر کار میکند، قابل مقایسه نیست، از همین رو باید باید هر یک را در دستهبندی مربوط به خود مورد بررسی قرار داد.
همچنین در معرفی بهترین هدستهای واقعیت مجازی در سال 2016 میانردههای بازار نیز کنار گذاشته شدند. گفتن این جمله، خارج کردن مودبانه هدست پلی استیشن ویآر (PlayStation VR) از لیست بهترین هدست های واقعیت مجازی در سال 2016 است. با آوردن نام میانرده در عرصه واقعیت مجازی، تنها نامی که به چشم میآید، هدست واقعیت مجازی مخصوص بازی سونی است، اما با توجه با ضعفهای اساسی این هدست در ردیابی حرکت و همچنین کنترل بسیار ضعیف گیم پد، مجبوریم تا این محصول میانرده را نیز از فهرست مورد بررسی خود خارج کنیم.
این مطلب را از دست ندهید:
در چند سال پیش رو، “اگر” مایکروسافت تصمیم به واردکردن واقعیت مجازی به کنسول بازی خود (ایکس باکس – Xbox) گرفته و سونی نیز PSVR را در بخش کنترلرها ارتقا ببخشد، احتمالا خواهیم توانست به لیست مورد بررسی بهترینها در آن سال، یک عنوان “بهترین میانرده” نیز اضافه کنیم.
بهترین هدست واقعیت مجازی از نظر تکنولوژی ساخت
آکولوس ریفت (Oculus Rift) به همراه کنترلرهای لمسیش را باید در لیست دوتایی بهترین هدست های واقعیت مجازی در سال 2016 ، به عنوان برترین از لحاظ تکنولوژی ساخت و بالاترین در دستهبندی بالاردهها عنوان کرد. اگرچه در بررسی سه هدست آکولوس ریفت، اچتیسی وایو و پلی استیشن ویآر که در ابتدای سال جاری صورت گرفت، دستگاه ساخت HTC تقریبا پیروز میدان شناخته و در بین اولین نسل هدستهای قدرتمند ارائه شده به بازار، توانمندترین انتخاب شد، اما اکنون Oculus Rift را در بالای لیست بهترین هدست های واقعیت مجازی در سال 2016 قرار میدهیم. با بررسی بازیهای ارائه شده برای ریفت، کیفیت آنها و از همه مهمتر توانمندی کنترلرهای لمسی دستگاه در مدت زمانی طولانی، به جرات میتوان مجموعه هدست و کنترلرهای لمسی را در بالای لیست بهترین هدستهای واقعیت مجازی در سال 2016 قرار داد.
اگرچه از زمان ارائه اچتیسی وایو بازیهای بسیار خوبی برای آن ارائه شدهاند، اما هنوز در بحث “بازیهای با کیفیت بسیار بالا” فاصله زیادی بین این هدست و آکولوس ریفت وجود دارد. البته همه چیز به برداشت شخصی ما و یا دستهای از متخصصین بستگی نداشته و واژه باکیفیت، جذاب و قدرتمند مطمئنا از دیدگاه افراد مختلف متفاوت است، اما انتخاب بیشتر هدست Rift توسط کاربران و موفق ظاهرشدن این دستگاه، تضمینکننده قرارگیری آن در بالای لیست بهترین هدست های واقعیت مجازی در سال 2016 خواهد بود.
با صرف زمان کافی بر روی تعدادی از محصولات منطبق با کنترلر لمسی ریفت، یعنی چالش ورزشی واقعیت مجازی (VR Sports Challenge)، ناگفته (The Unspoken) و آکولوس متوسط (Oculus Medium)، با خیال جمعتر و با اعتماد به نفس بیشتری با توجه به طراحی ارگونومیک کنترلرهای لمسی، میتوان ریفت را بهترین مدل در سال جاری میلادی معرفی کرد.
نباید فراموش کرد در زمان برتری دادن هدست وایو به هدست ریفت، دستگاه ساخت آکولوس ردیابی 180 درجهای ارائه میکرد، علاوه بر این که مقیاس اتاق مشخصی نداشته و توانی در خود برای ایجاد مرزی مجازی نمیدید، از همین رو احتمال برخورد کاربر به اشیا موجود در دنیای واقعی حین استفاده از آن بسیار بالا بود. اما مدتی بعد، ردیابی 360 درجه و در تمام جهات در فضا برای ریفت به وسیله یک سنسور اضافی با پرداخت 79 دلار مهیا شد. همچنین با معرفی سیستم محافظ داخلی (Guardian)، شناسایی مقیاس اتاق برای این هدست امکانپذیر شد.
طراحی ارگونومیک بدنه هدست و کنترلرها، توانمندی سخت افزاری، داشتن دستی بلند در دنیای بازی، کیفت صدای فوقالعاده و خاصیت اخیر اضافه شده، یعنی ردیابی 360 درجهای دلایل عمدهای هستند که ما را به پرچمدار خطاب کردن آکولوس ریفت در بهترین هدستهای واقعیت مجازی در سال 2016 وادار میکنند. در نظر داشته باشید خود هدست به تنهایی 599 دلار قیمت دارد، اما ما در ابتدا “مجموعه هدست و کنترلرها” را به عنوان برترین در دنیای واقعیت مجازی خطاب کردیم، از همین رو برای داشتن بهترین سخت افزار موجود به منظور تجربه واقعیت مجازی، پرداخت 199 دلار جداگانه ببرای خرید کنترلرها شدیدا توصیه میشود. این نکته بدیهی را فراموش نکنید که برخلاف هدستی همانند PlayStion VR، این بار ایستگاه پایه هدست قابلیت پیشرفت و ارتقا دارد -سخت افزار کامپیوتر را میتوان ارتقا داد، اما پلی استیشن 4 را خیر- پس هرچه توان پردازشی و گرافیکی سیستم کامپیوتری شما بیشتر باشد، سفر عمیقتری به واقعیت مجازی خواهید داشت.
بهترین هدست واقعیت مجازی منطبق با موبایل
پرواضح است که در بخش انطباق با موبایل بهترین هدست های واقعیت مجازی در سال 2016 ، سامسونگ Gear VR با اقتدار و بدون رقیب جدی بر رتبه اول میایستد. اگرچه گوگل Daydream View توان پردازشی قابل توجهی دارد، با این حال چیز زیادی در چنته برای رو کردن در مقابل هدست سامسونگ ندارد.
این نکته را فراموش نکنید که تاکنون برای گیر ویآر، بالغ بر 400 اپلیکیشن اختصاصی تولید شده و بخش اعظم آنها به بازیهای موبایل اختصاص پیدا کرده است، اما از زمان عرضه دیدریم، حدود 12 بازی مخصوص آن در فروشگاه گوگل پلی یافت میشوند.
این مطلب را از دست ندهید:
مقایسه هدست واقعیت مجازی Samsung Gear VR و Google Daydream View
در بخش سخت افزاری نیز Gear VR توانمندتر ظاهر شده و به عنوان نمونه، میدان دید عریضتری را ارائه میکند این هدست همچنین توسط بیشتر گوشیهای هوشمند (تمامی پرچمداران معرفی شده سامسونگ در سال 2015 و 2016) پشتیبانی میشود که نقطه قوت آن در بخش ایستگاه پایه است. از این نکته بسیار مهم نمیتوان چشم پوشی کرد که بسیاری از توسعهدهندگان اپلیکیشنهای هدستهای آکولوس، همواره تلاش زیادی برای ارائه نسخههای سبکتر و منطبق با گیر ویآر میکنند.
دیدریم (عکس بالایی)، اگرچه در لیست بهترین هدست های واقعیت مجازی در سال 2016 هیچ جایی ندارد، اما به مرور زمان پیشرفت کرده و به لطف پشتیبانیشدن توسط اکثریت گوشیهای اندرویدی، این سرعت رشد روز به روز نیز شتاب بیشتری به خود خواهد گرفت. نمیتوان از این نکته چشم پوشی کرد که خود هدست ظاهر جالبی داشته و پارچه لطیف استفاده شده در ساخت آن، حس خوبی حین پوشیدن گجت به کاربر منتقل میکند.
بد نیست بدانید Daydream کنترلر حرکتی بسیار چالاکی داشته و بدون نیاز به پرداخت هزینهای اضافی، در جعبه دستگاه یافت میشود، هر چند توان آن هرگز قابل قیاس با کنترلر آکولوس و یا وایو نیست. در واقع، کنترلر دیدریم به جای بهترین هدستهای واقعیت مجازی در سال 2016 ، شباهت زیادی با دسته کنسول بازی کنسول Wii دارد. عمق ردیابی به هیچ عنوان در این دستگاه دیده نمیشود؛ پس به عنوان نمونه، تکاندادن دستان در فضای اطراف هیچ تفاوتی ایجاد نخواهد کرد.
هدست پرمحتوای Gear VR که دارای شمار زیادی اپلیکیشن اختصاصی برای خود است، تنها 99 دلار قیمت دارد، اما با انتخاب مدل معرفی شده در سال پیشین میلادی، علاوه بر پرداخت تنها 60 دلار، امکان پشتیبانیشدن دستگاه توسط بیشتر گوشیهای سامسونگ را نیز فراهم میکنید. گفتنی است نباید گول قیمت پایین گیر ویآر را خورد، چرا که استفاده از آن در گروه داشتن یک پرچمدار سامسونگی است و تهیه چنین دستگاهی در بهترین حالت، بین 600 تا 700 دلار برای شما آب خواهد خورد.