سازمان فضایی چین (CNSA) در برنامه جدیدی که اعلام کرده است، مریخ و بخش ناپیدای ماه را جزو اولویتهای خود به شمار آورده است. در این سند چشمانداز، ابتدا موفقیتهای این سازمان در پنج سال گذشته در اکتشافات فضایی برشمرده شده و در ادامه اهداف پنج سال آینده آن ذکر شده است.
یکی از مهمترین این موفقیتها، مجموعه ماموریتهای چانگ (Chang’e) اعلام شده که هدفشان کاوش در یگانه قمر زمین، ماه بوده است. به خصوص ماموریت چانگ-2 که نزدیکترین استفاده گرانشی از یک سیارک را در حرکتی که اثر قلاب سنگ گفته میشود، به نام خود ثبت کرده است. در طی این حرکت در سال 2012، فاصله چانگ-2 تا سیارک به تنها 3.2 کیلومتر رسید. این مجموعه از ماموریتهای فضایی، با فضاپیمای چانگ-3 ادامه یافت که بر ماه فرود آمده و کاوشگر Jade Rabbit را در سطح آن رها کرد.
از جمله برنامههای دیگر سازمان فضایی چین ، فرستادن دو فضاپیمای شنزون-9 و 10 در سالهای 2012 و 2013 به مدار زمین بوده است. این دو فضاپیما به اولین نمونه ایستگاه فضایی چین به نام Tiangong-1 متصل شدند که در سال 2011 در مدار زمین قرار گرفته بود. از آنجایی که این ایستگاه در مداری با شعاع کاهنده قرار گرفته که در سال آینده سقوط خواهد کرد، نمونه دوم آن به نام Tiangong-2 چند ماه پیش ارسال و در مدار زمین قرار گرفته است.
آینده ماموریتهای چانگ، با ارسال فضاپیمای چانگ-5 به ماه ادامه خواهد یافت. قرار است این فضاپیما در سال جاری روی ماه فرودآید و پس از جمعآوری مقداری نمونه از سنگ و خاک آن به زمین بازگردد.
اگر در مورد ماموریت چانگ-4 فکر میکنید، باید گفت آنقدر به تعویق افتاده است که قرار است بعد از چانگ-5 به بخش ناپیدای ماه ارسال شود. در صورت موفقیت این ماموریت درسال 2018، چانگ-4 تبدیل به اولین کاوشگری خواهد شد که روی این بخش از ماه فرود میآید. هدف آن نیز، بررسی توپولوژی و ساختار سطح ماه است تا اطلاعات بیشتری درباره شکلگیری و تحول ماه در طی سالیان طولانی گذشته حاصل شود.
احتمالا هیجانانگیزترین برنامه سازمان فضایی چین ، ماموریت مریخ باشد که قرار است در سال 2020 بر روی همسایه سرخ ما فرود آید. هدف این ماموریت بررسی جو و خاک مریخ و جستجوی نشانههای وجود آب و یخ در آن است. تا آن تاریخ، با وجود مریخنورد کنجکاوی و همچنین اضافه شدن ماموریت Exomars، مریخ به محلی بسیار پر رفت آمد تبدیل خواهد شد.
دیگر برنامههای این سازمان شامل آزمایشات علمی در فضا، جستجوی اجرام نزدیک زمین و فرستادن ماهوارههای بیشتر برای رصد و اهداف ارتباطی است.