تا زمان عرضه شدن اچ تی سی اوشن و یا اچ تی سی 11، این اچ تی سی یو اولترا (HTC U Ultra) است که به عنوان پرچمدار حال حاضر این کمپانی تایوانی شناخته میشود و به همین دلیل خیلی از کاربران علاقهمند برای خرید آن، مایل هستند بدانند که وضعیت سخت افزاری این محصول در مقایسه با دیگر گوشی های برتر بازار چگونه است. ما نیز در گجت نیوز پس از مقایسه اچ تی سی یو اولترا با آیفون 7 پلاس، گوگل پیکسل ایکس ال و گلکسی اس 7 اج، به سراغ مقایسهی آن با ال جی وی 20 (LG V20) رفتهایم.
یکی از مهمترین تفاوت های این مقایسه با آن مطالب قبلی این است که فرم ظاهری ال جی وی 20 شباهت فراوانی به اچ تی سی یو اولترا دارد و احتمالا کاربرانی که به چنین طراحیهایی علاقهمند هستند، یکی این دو گوشی را در لیست خرید خود قرار خواهند داد. بنابراین به سبب طراحی نسبتا مشابه، این مقایسه میتواند کمک بیشتری برای انتخاب بهترین دیوایس از میان این دو محصول داشته باشد.
پس اگر شما هم با گوشیهای هوشمند که دارای یک نمایشگر بزرگ، گوشههای نسبتا نرم، دارای یک نمایشگر ثانویه و حاشیههای کم از طرفین علاقه دارید، این مقایسه را در ادامه دنبال کنید؛ مقایسه ال جی وی 20 با اچ تی سی یو اولترا را از ظاهر و بدنهی آنها آغاز خواهیم کرد:
مقایسه ال جی وی 20 با اچ تی سی یو اولترا
سایز بدنه
همانطور که گفتیم، هر دو گوشی تقریبا جزو غولپیکرترین اسمارت فونهای اندرویدی سطح بالای بازار محسوب میشوند و ابعاد آنها بسیار به هم نزدیک است. البته اچ تی سی یو اولترا هم در طول، هم در عرض و هم در ضخامت، کمی بزرگتر از محصول ال جی خواهد بود که آن را به انتخاب سختتری برای طرفداران طراحیهای ظریف و باریک تبدیل میکند.
وزن
علیرغم این که ال جی وی 20 بدنهی کوچکتری از پرچمدار اچ تی سی دارد، اما وزن آن از یو اولترا به میزان ۴ گرم (۲ درصد) بیشتر است.
جنس بدنه
یکی از تفاوتهای اصلی این دو گوشی در ظاهرشان، جنس متفاوت بدنه است. با این که قسمت اعظمی از بدنهی هر دو گوشی را آلومینیوم تشکیل میدهد، اما اچ تی سی یو اولترا با الهام گرفتن از طراحی سری گلکسی های سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ سامسونگ، دارای پنلهایی شیشههای بر روی بدنهی خود است که این موضوع باعث شفافیت بیشتر آن نسبت به بدنهی وی ۲۰ شده است.
رنگهای قابل سفارش
رنگهای مشکی و سفید گوشی یو اولترا تقریبا همان گزینههای خاکستری و نقرهای در ال جی وی 20 هستند؛ البته رنگ صورتی و رنگ آبی تنها در یکی از این دو محصول وجود خواهند داشت و خریداران باید به این نکته توجه داشته باشند.
سایز نمایشگر
به سبب برخورداری از ابعاد بدنهی تقریبا یکسان، نمایشگرهای هر دو محصول نیز از پنلهای ۵.۷ اینچی تشکیل شده است و این به معنای حاشیهی نسبتا مشابه از طرفین در هر دو اسمارت فون مورد نظر ماست.
رزولوشن نمایشگر
نمایشگر هر دو محصول از پنلهای اولترا شارپ با رزولوشن کواد اچ دی (۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسلی) ساخته شده است و تراکم پیکسلی نیز در هر دوی آنها یکسان است.
نوع پنل نمایشگر
ال جی وی 20 و اچ تی سی یو اولترا دارای نمایشگرهای خازنی IPS هستند، با این تفاوت که نمایشگر اچ تی سی بر مبنای تکنولوژی ال سی دی ۵ ساخته شده است و به همین دلیل، هوای بین فاصلهی لایهی شیشهای و نمایشگر از بین رفته است که این موضوع میتواند شفافیت بیشتری را به ارمغان بیاورد.
برخورداری از نمایشگر دوم
هر دو گوشی داخل این مقایسه از نمایشگرهای ثانویه برخوردار هستند که محل قرارگیری هر جفتشان هم دقیقا در قسمت بالایی نمایشگر اصلی است. کاربران میتوانند برای دریافت نوتیفیکیشنهای مختلف و دسترسی به میانبر نرم افزارهای پرکاربرد خود از این نمایشگرها استفاده کنند؛ گفتنی است که نمایشگرهای ثانویه هیچ تداخلی با نمایشگرهای اصلی ندارند و دارای ساختار کاملا جداگانهای هستند.
پخش صدا با جزییات و دقت بالا
یکی از جذابترین قابلیتهای گوشی ال جی وی 20 ، پخش قدرتمند صدای واقعی با بهرهگیری از هدفون سیمی و فناوری Quad DAC است که طرفداران زیادی در بازار دارد. متاسفانه علیرغم این که در اچ تی سی ۱۰ شاهد قابلیت پخش صدا با کیفیت و دقت بالا بودیم، اما این کمپانی تایوانی تصمیم گرفته است که چنین امکانی را در یو اولترا قرار ندهد و این یکی از آن دلایلی است که نشان میدهد احتمالا یو اولترا، تنها پرچمدار اچ تی سی در سال ۲۰۱۷ نخواهد بود.
جک هدفون
یکی از تغییراتی که دقیقا با قابلیت بالا مرتبط است، برخورداری از جک ۳.۵ میلیمتری هدفون است. ال جی وی 20 برای پشتیبانی از قابلیتهای صوتی خود و استفاده از هدفونهای سیمی، دارای این جک بر روی بدنهی خود خواهد بود.
پردازندهی اصلی
یکی دیگر از شباهتهای اصلی این دو محصول این است که هر دوی آنها در زمان عرضه، تقریبا نیم نسل از پردازندههای روز بازار عقبتر بودهاند. ال جی وی 20 که اواخر سال ۲۰۱۶ عرضه شده است، از پردازندهی اسنپدراگون ۸۲۰ کوالکام بهره میبرد که در اوایل سال ۲۰۱۶ عرضه شده بود. اچ تی سی یو اولترا نیز در حالی که اوایل سال ۲۰۱۷ روانهی بازار شده است، اما از پردازندهای برخوردار است که اواخر سال ۲۰۱۶ توسط کوالکام تولید و عرضه شده است.
مطمئنا با عرضهی غولهایی نظیر ال جی جی ۶ و گلکسی اس ۸ که هر دو احتمالا به نسل جدید پردازندههای کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸۳۵ مجهز خواهند بود، باقی ماندن در سطح اول رقابت برای این دو گوشی بسیار سخت خواهد شد.
حافظهی رم
هر دو گوشی از حافظهی رم ۴ گیگابایتی بهره میبرند و تفاوت چندانی از این نظر ندارند.
فضای ذخیرهسازی داخلی
در حالی که اکثر کمپانیهای سازنده حداقل دو گزینه برای انتخاب فضای ذخیرهسازی داخلی را در اختیار کاربران خود قرار میدهند، اما ال جی وی 20 و اچ تی سی یو اولترا تنها در یک مدل و با ظرفیت داخلی ۶۴ گیگابایتی به فروش خواهند رسید؛ هرچند که ۶۴ گیگابایت تقریبا برای پاسخگویی به نیاز اکثریت افراد کافی به نظر میرسد، اما اجبار برای انتخاب این مدل مطمئنا میتواند تعدادی از کاربران را دلسرد کند.
پشتیبانی از کارت حافظهی جانبی
خوشبختانه با وجود این که هر دو اسمارت فون تنها در یک مدل به فروش میرسند، اما آنها از کارتهای حافظهی جانبی میکرو اس دی پشتیبانی خواهند کرد تا کاربران با نیازهای پیشرفتهتر بتوانند به ظرفیت دلخواه خود دست پیدا کنند.
ظرفیت باتری
هر دو گوشی با وجود این که نمایشگرهای ۵.۷ اینچی با رزولوشن کواد اچ دی دارند، اما ظرفیت باتری آنها تقریبا نسبت به تمام پرچمداران دیگر پایینتر است و طبق تستهایی که بر روی عملکرد باتری ال جی وی 20 انجام شده است، نتایج چندان جالبی به دست نیامده است؛ یو اولترا نیز با ۲۰۰ میلیآمپر ساعت ظرفیت شارژدهی پایینتر، چندان تفاوتی با این محصول نخواهد داشت.
باتری قابل جدا شدن
عمر باتری نسبتا پایین ال جی وی 20 اینگونه جبران میشود که شما میتوانید باتری آن را جدا کنید و بنابراین به همراه داشتن یک باتری یدکی، در بسیاری از مواقع به داد کاربران خواهد رسید. این قابلیت در اچ تی سی یو اولترا وجود نخواهد داشت.
سنسورهای دوربین
مشخصات فنی این دو گوشی اندرویدی در بخش دوربین بسیار با یکدیگر تفاوت دارد. در حالی که ال جی وی 20 دارای یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی بر روی پنل پشتی و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی برای چت ویدیویی و تصویربرداری سلفی است، اما محصول اچ تی سی کاملا برای عاشقان سلفی ساخته شده است و یک دوربین ۱۲ مگاپیسکلی بر روی پنل پشتی و یک دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی، امکانات جذاب و البته عجیب آن را در این بخش تشکیل میدهند.
میزان گشودگی دریچهی دوربین (دیافراگم)
میزان گشودگی دریچهی نوردهی هر دو اسمارت فون داخل این مقایسه با یکدیگر برابر است؛ این فاکتور بیشتر برای آن تصاویری که در فضای دارای نور کم گرفته میشوند، اهمیت خواهد داشت.
دوربین دوگانه
درست مشابه آیفون ۷ پلاس اپل، ال جی وی 20 نیز دارای یک دوربین اضافه بر روی پنل پشتی است که به کاربران اجازه خواهد داد به سرعت و در یک لحظه، بین حالت تصویربرداری در نمای استاندارد و نمای عریض جابهجا شوند.
اسکنر اثر انگشت
هر دو مدل دارای سنسورهای تشخیص اثر انگشت برای تایید هویت کاربر هستند، اما این سنسور در اچ تی سی یو اولترا داخل دکمهی هوم و زیر نمایشگر تعبیه شده است. این در حالیست که اسکنر اثر انگشت وی ۲۰ بر روی پنل پشتی و زیر دوربین قرار گرفته است.
مقاومت در برابر آب
هیچکدام از این دو گوشی دارای مقاومتی در برابر نفوذ آب و رطوبت نخواهند بود.
نرم افزار و رابط کاربری
اچ تی سی یو اولترا هنگام عرضه، به صورت پیشفرض دارای همان نسخهای از اندروید نوقا خواهد بود که ال جی وی 20 دارای آن است. اما تفاوت در رابطهای کاربری اختصاصی هر دو کمپانی است که بر روی این سیستم عامل قرار خواهند گرفت.
زمان عرضه
ال جی این محصول را در اکتبر سال میلادی گذشته روانهی بازارهای جهانی کرد و یو اولترا با وجود این که در اوایل ژانویهی سال جاری معرفی شد، اما قرار است که اواسط ماه مارس (اواخر اسفند ماه) روانهی بازار شود. نکته اینجاست که تا زمان عرضهی این محصول اچ تی سی، احتمالا پرچمداران مهم بازار از سوی کمپانیهای نظیر سامسونگ معرفی شدهاند و میتوانیم بگوییم که در آن زمان، یو اولترا به یک دیوایس میان ردهی نسل قبلی تبدیل خواهد شد؛ اتفاقی که در صورت عملی شدن، تنها با عرضهی یک پرچمدار دیگر در سال ۲۰۱۷ برای اچ تی سی جبران خواهد شد.
قیمت مدل پایه و جمعبندی
با وجود این که گوشی اچ تی سی دارای قیمت بالاتری است، اما باید بدانید که قیمتهای متفاوتی از سوی اپراتورهای مخابراتی مختلف برای وی ۲۰ گزارش شده است و این قیمت در تمام کشورهای جهان صادق نخواهد بود؛ در ضمن این قیمتها برای تنها مدل این دو گوشی، یعنی ۴ گیگابایت حافظهی رم و ظرفیت داخلی ۶۴ گیگابایتی، تعیین شده است و مدل دیگری در فروشگاهها وجود نخواهد داشت.
در انتها باید دید که نظر شما دربارهی این دو اسمارت فون اندرویدی چیست؛ ال جی وی 20 تقریبا مدلی است که به سال ۲۰۱۶ مربوط میشود و اچ تی سی یو اولترا با وجود این که قرار است سه حدود دو ماه دیگر عرضه شود، اما باز هم دارای مشخصات هیجانانگیزی نیست که بتواند آن را در میان برترین گزینههای سبد خرید کاربران در سال ۲۰۱۷ قرار دهد.
در اکثر قسمتها نظیر برخورداری از دوربین دوگانه بر روی پنل پشتی، باتری قابل جداسازی، پخش صدا با کیفیت و دقت بالا، قیمت و ظرفیت باتری، برتری به طور محسوسی با محصول ال جی است، اما اچ تی سی یو اولترا نیز با داشتن یک دوربین سلفی بسیار قدرتمند و یک پردازندهی نسل جدیدتر، میتواند توجیهی نسبی برای علاقهمندان به این برند تایوانی داشته باشد.
نظر شما چیست؟ آیا اچ تی سی یو اولترا با چنین مشخصاتی میتواند در بازار گوشی های اندرویدی سطح بالا، فروش مناسبی را تجربه کند؟ با توجه به شباهت زیاد هم از نظر طراحی و هم از نظر قابلیتهای کاربردی، اگر قرار بود یکی از این دو اسمارت فون را بخرید، به سراغ کدام یک میرفتید؟ یو اولترا و یا ال جی وی 20؟