اگر قصد خرید یک گوشی جدید از طریق فروشگاه های اینترنتی معتبر نداشته باشید، شما ناچارید به مراکز خرید موبایل تهران در شلوغترین نقطه شهر رفته تا محصول مورد نظر خود را با قیمت دلخواهتان بیابید. از مهمترین مراکز خرید این دسته از محصولات باید به بازار علاالدین و همچنین مرکز خرید چارسو اشاره کرد که روزانه از هزاران مشتری میزبانی میکنند. متاسفانه یکی از مشکلاتی که خریداران با آن دست و پنجه نرم میکنند، رفتار غیرحرفهای فروشندگان موبایل این مجموعهها است که باعث میشود عملا شما ناراضی مغازههای آنها را ترک کنید.
برخی از فروشندگان موبایل فعال در این ناحیه (که عدهی آنها کم نیست) بر خلاف عرف و اخلاق، مشتریانشان را مجبور به خرید لوازم جانبی میکنند تا بتوانند آخر شب با دخلی پرتر مغازه را به سمت منزلشان ترک کنند. این رفتار غیرحرفهای به نوعی برای صاحبان مغازه در مراکز مذکور به عادتی بد تبدیل شده است که گویی اگر هر یک از آنها چنین رویهای را در پیش نگیرند به نظر میرسد از سایر کسبه فعال عملکرد بدتری را داشتهاند. به طور مثال اگر قیمت یک گوشی قابل خریداری شده توسط مشتری حدود 1 میلیون و 500 هزار تومان باشد، شک نکنید که وی را با ترفندهای خود ناچار میکنند تا در کنار آن حدود 300 الی 400 هزار تومان نیز خرج موارد بعضا غیرضروری کند. در زیر قصد داریم به برخی از این دست موارد بپردازیم که فروشندگان موبایل میتوانند مانور خوبی بر روی آنها داده و شما را قانع به خرید چنین محصولاتی همراه با خود گوشی کنند.
محافظ صفحه و ضد خش
یکی از عمدهترین ترفندهایی که فروشندگان موبایل سودجو از آن در قبال خریداران بعضا ناآگاه استفاده میکنند، فروش محافظ صفحه و ضد خش با قیمتی باورنکردنی است. بدیهیست بسیاری از گوشی های مدرن و پرچمدار، به نوعی ضد ضربه ساخته شدهاند و به راحتی نمیتوان به آنها صدمهای وارد کرد. در اینجاست که فروشندگان موبایل با آگاهی از این قضیه، قیمت بالای گوشی را به مشتری گوشزد میکنند و به وی متذکر میشوند که به طور حتم از یک محافظ و یا ضد خش برای نمایشگر آن استفاده کند.
حال آن که قیمت این ضد خش و محافظ چه میزان باشد، بسته به ناآگاه بودن مشتری متغیر است و از 10 هزار تومان تا 400 هزار تومان میتواند برای جیب آنها آب بخورد. عقلانیست، در حالی که امروزه کمپانی های سازنده نیز به خودی خود لوازم جانبی مخصوصی را برای گوشی های هوشمندشان طراحی میکنند کاربران به مراکز رسمی فروش شرکت ها مراجعه کرده و از آنجا خرید خود را انجام دهند.
قاب
این روزها دیگر قاب گوشی ها به قاب های ژلهای ساده محدود نمیشود و شما میتوانید قاب هایی را از رنج 20 هزار تومان الی 200 هزار تومان در مراکز خرید بیابید.
این به یک امر طبیعی تبدیل شده است که فروشندگان موبایل چندین مدل قاب مخصوص گوشی قابل خریداری شما را نیز به شما پیشنهاد میکنند تا یکی از آنها را خریداری کنید. باید دقت داشته باشید که در صورت خریداری، جنس های نامرغوب با قیمت گزافی به شما فروخته نشود.
نرم افزار و بازی
فروش نرم افزار و لوازم جانبی گوشی و سود چند صد هزار تومانی فروشندگان موبایل
یکی از قدیمیترین ترفندهایی که فروشندگان سودجو به کار میگیرند تا بتوانند سود کلانی را در کنار سود اصلی خود گوشی از مشتری ناآگاه اخذ کنند، نرم افزار و بازی ها هستند. بدین ترتیب است که آنها به شما پیشنهاد نصب پکیجی از انواع برنامه ها و بازی ها در رده های مختلف (رده 1، 2 و 3) میکنند که عملا تمامی این ردهها یکسان هستند و تفاوتی با یکدیگر ندارند. به طور متوسط این پکیجها در صورتی که برای شما نصب شوند، چیزی حدود 100 الی 200 هزارتومان هزینه را در بر خواهند داشت؛ این درحالیست که خود آنها تمامی برنامه ها را به صورت رایگان از فروشگاه های اپلیکیشنی نظیر بازار دانلود کرده و به گوشی شما انتقال میدهند. بدین ترتیب، عقلانیست شما زیر بار چنین هزینههای ناجوانمردانهای که برخی از فروشندگان موبایل به گردنتان میندازند نروید.
شارژر بی سیم
یکی از جدیدترین لوازم جانبی که طی یکی دو سال اخیر توسط فروشندگان موبایل به فروش میرسد، شارژرهای بی سیم هستند. این دسته از محصولات دارای قیمتی بین 50 الی 400 هزار تومان هستند و با برندهای مختلفی به بازار عرضه میشوند.
کابل شارژ
یکی دیگر از لوازم حیاتی گوشیها، کابل های شارژر هستند. قیمت این کابل ها بسته به مدل گوشی کاربران از 15 هزار تومان آغاز خواهد شد و بعضا به بیش از 100 هزار تومان هم میرسد. باید در خرید کابل های مخصوص شارژ استاندارد احتیاط لازم را به خرج دهید، چرا که استفاده از یک کابل نامرغوب میتواند صدمات جدی را به گوشی و یا شارژر دستگاه شما وارد کند.
اما به راستی چرا بازار لوازم جانبی موبایل کشور از چنین شرایط نامطلوبی برخوردار است؟ زمانی که شما یک کالای جانبی را خریداری میکنید، هیچ تضمینی وجود ندارد که یک ماه بعد از خریداری آن محصول همانند روز اول خود به درستی کار کند. در همین راستا اتحادیه صنفی دستگاه های مخابراتی که مسئول رسیدگی به شکایات محصولات موبایلی و مبتنی بر سیم کارت است اعلام میکند، اکثر شکایات و پروندههای تشکیل شده مربوط به گوشی های فاقد گارانتی، گوشی های مقاوم در برابر آب (ضد آب) که دچار نفوذ آب شدهاند، لوازم جانبی تقلبی و گران و همچنین فروش گوشی های رفرش شده با قیمت یک گوشی نو هستند.