تیونینگ خودرو یکی از جذابترین مشغلههای جوانان امروزی است که به دو صورت حرفهای، یا غیراستاندارد و مشکلزا در کشور ما انجام میشود. این تیونینگ، اغلب شامل نصب غیرحرفهای سانروف، پایین آوردن ارتفاع خودرو، استفاده از رینگ و لاستیک اسپورت، نصب آینه و چراغ نامتعارف و شیشه دودی خودرو است که بعضا باعث بروز مشکلاتی برای مصرفکنندگان میشود. اکنون رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا، توضیحاتی را در مورد قوانین مربوط به این موضوع ارائه کرده است.
داوود قاسمیان، رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا اعلام کرد که هرگونه دستکاری در سیستم موتور و ارکان خودرو ممنوع است. همچنین مواردی چون پایین آوردن ارتفاع خودرو، استفاده از رینگ و لاستیک اسپورت، نصب آینه و چراغ نامتعارف و استفاده از فرمانهای کوچک که تسلط راننده را کاهش میدهد ممنوع است و با چنین خودروهایی برخورد خواهد شد.
شرایط استفاده از شیشه دودی خودرو
وی همچنین در خصوص شیشه دودی خودرو عنوان کرد که استفاده از برچسب دودی بسیار تیره که امکان مشاهدهی داخل ماشین را از بین ببرد نیز غیرمجاز محسوب میشود. همینطور، نصب سانروف به صورت دستی و در مراکز غیرمجاز و خارج از شرکتهای تولیدکننده خودرو ممنوع است و به چنین خودروهایی در مراکز شمارهگذاری خدمات داده نمیشود.
سرهنگ قاسمیان در مورد نصب ادواتی در اگزوز خودرو که میزان صدای خودرو را تغییر میدهد نیز گفت:
دستکاری در سیستم اگزوز خودرو که منجر به ایجاد صدای ناهنجار شود ممنوع است و طبق بند 94 آییننامه راهنمایی و رانندگی با این افراد برخورد شده و ضمن اعمال قانون، مالک خودرو ملزم به رفع نقص مشکلزا خواهد بود.
به گفتهی رئیس پلیس ترافیک شهری راهنمایی و رانندگی، اگر نصب قطعاتی مانند سانروف با هماهنگی پلیس و در مراکز رسمی آپشن خودرو صورت بگیرد مشکلی نخواهد داشت ولی در مواردی که به صورت دستی و در مراکز غیرمجاز و خارج از مجموعه انجام شود، تخلف محسوب میشود.
وی همچنین با اشاره به این موضوع که برخی از افراد اقدام به تغییر در ارکان همچون تعویض موتور، اتاق و رنگ خودرو بدون مجوز پلیس میکنند اظهار کرد که هرگونه تغییری در ارکان اصلی خودرو به اخذ مجوز از پلیس نیاز دارد و طبق ماده 30 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، اگر مجوزی از سوی پلیس صادر نشده باشد، موضوع قابل پیگیری است.