مقایسه بنچمارک های ال جی جی 6 با آیفون 7، گلکسی اس 7 ادج، گوگل پیکسل و هواوی پی 10

مقایسه بنچمارک های ال جی جی 6 با آیفون 7، گلکسی اس 7 ادج، گوگل پیکسل و هواوی پی 10

ال جی ادعا می‌کند که استفاده از اسنپدراگون 821 به همراه برخی اصلاحات در جی 6، «حرکتی  هوشمندانه» است، حتی با وجود آنکه پرچمدار آتی سامسونگ گلکسی اس 8 با چیپست جدیدتر و قدرتمندتر اسنپدراگون 835 (Snapdragon 835) به زودی عرضه خواهد شد. چرا ال جی اینگونه فکر می‌کند؟ این کمپانی بیان کرده که با انتقال پردازنده به مکانی دیگر از بدنه، توانسته از داغ شدن چیپست جلوگیری کند و سیستم خنک‌کننده‌ی قدرتمند آن نیز باعث می‌شود که گوشی بتواند از نهایت توان اسنپدراگون 821 استفاده کند. اما زمانی که می‌خواهیم عملکرد اسمارت فون ها را با هم مقایسه کنیم، نمی‌توان تنها به حرف‌ها و شعارهای شرکت‌ها اعتماد کرد؛ به جای آن، می‌بایست نگاهی به بنچمارک ها بیاندازیم تا ارزیابی دقیق‌تری از عملکرد آنها داشته باشیم. البته عملکرد گوشی ها در استفاده‌ی روزمره نیز باید در نظر گرفته شود، اما آن بررسی‌ها به زمان زیادی نیاز دارند. اکنون در اینجا قصد داریم تا نتایج بنچمارک های ال جی جی 6 (LG G6)، هواوی پی 10، اپل آیفون 7، گلکسی اس 7 ادج و گوگل پیکسل را با یکدیگر مقایسه کنیم؛ در این میان، تنها گوگل پیکسل است که از پردازنده‌ی مشابه جی 6، یعنی اسنپدراگون 821 استفاده می‌کند.

مقایسه بنچمارک های ال جی جی 6 با آیفون 7، گلکسی اس 7 ادج، گوگل پیکسل و هواوی پی 10

در ابتدا نتایج انتوتو (AnTuTu) را بررسی می‌کنیم. مزیت انتوتو در این است که یک امتیاز کلی را برای هر دستگاه در نظر می‌گیرد و می‌توان با استفاده از آن، چندین دستگاه را به راحتی با هم مقایسه کرد. همانطور که مشخص است، جی 6 امتیازی تقریبا یکسان با گوگل پیکسل به دست آورده اما هر دوی آن‌ها اختلاف زیادی با آیفون 7 دارند. پس از آن‌ها، سامسونگ گلکسی اس 7 ادج با چیپست قدیمی‌تر اسنپدراگون 820 قرار دارد و در آخر نیز هواوی پی 10 با اختلاف کمی قرار گرفته است.

انتوتو یک اپلیکیشن بنچمارک چند لایه‌ای برای گوشی‌های هوشمند است که بخش‌های مختلف یک دستگاه مانند پردازنده، گرافیک، رم، ورودی و خروجی و عملکرد رابط کاربری را ارزیابی می‌کند و در آخر امتیازی را برای آن تعیین می‌کند. هر چه این امتیاز بالاتر باشد، بدان معناست که دستگاه سرعت بالاتری دارد.

مقایسه بنچمارک های ال جی جی 6 با آیفون 7، گلکسی اس 7 ادج، گوگل پیکسل و هواوی پی 10

پس از انتوتو، به سراغ بنچمارک های ال جی جی 6 در گیک بنچ (GeekBench) رفته و پردازنده را به صورت دقیق‌تر بررسی می‌کنیم. در اینجا می‌توان دید که «حرکات هوشمندانه» جی 6 توانسته‌اند در بخش تک هسته‌ای تا حدودی موثر واقع شده و امتیاز بالاتری نسبت به پیکسل به دست آورند. با این حال در بخش چند هسته‌ای، هر دو گوشی در یک سطح قرار دارند. در حال حاضر، هیچکدام از این گوشی‌ها نمی‌توانند در بخش تک هسته‌ای با آیفون 7 رقابت کنند که امتیازی دو برابر سایرین را در اختیار دارد، اما در بخش چند هسته‌ای، این هواوی پی 10 است که سریع‌ترین عملکرد را داشته است.

مقایسه بنچمارک های ال جی جی 6 با آیفون 7، گلکسی اس 7 ادج، گوگل پیکسل و هواوی پی 10

در بنچمارک ولامو (Vellamo) نیز عملکرد پردازنده ارزیابی می‌شود. همانطورکه می‌بینید، در این بنچمارک تنها گوشی‌های اندرویدی مقایسه شده‌اند و امتیازهای آن‌ها نیز به هم نزدیک‌تر است.

اپلیکیشن بنچمارک چند لایه‌ای ولامو برای ارزیابی عملکرد مرورگر وب، عملکرد چند هسته‌ای پردازنده و سرعت تک هسته‌ای و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ امتیاز بالاتر در اینجا ترجیح داده می‌شود.

مقایسه بنچمارک های ال جی جی 6 با آیفون 7، گلکسی اس 7 ادج، گوگل پیکسل و هواوی پی 10

اکنون به سراغ بنچمارک ‌های ال جی جی 6 در بخش GPU یا پردازنده گرافیکی می‌رویم. پردازنده گرافیکی یکی از مهمترین قطعات برای اجرای روان و بدون نقص بازی‌ها هستند. پس آیا ال جی جی 6 گوشی ایده‌آلی برای علاقه‌مندان به بازی‌های ویدیویی هست؟ آنطور که از نتایج بنچمارک‌ها بر می‌آید، خیر. همان‌طور که این نتایج نشان می‌دهند، بنچمارک های ال جی جی 6 در هر دو تست، جایگاه آخر را دارد و عملکرد ضعیفی در اجرای کارهای سنگین گرافیکی از خود نشان داده است.

در این بنچمارک‌ها، بخش T-Rex HD از بنچمارک GFXBench و نیز آزمون منهتن را انتخاب کردیم که هر دوی آن‌ها تست‌های گرافیکی بسیار سنگینی هستند. آزمون منهتن یک شبیه‌سازی شدید گرافیکی است که می‌تواند حداکثر توان پردازنده گرافیکی را به کار گیرد. بدین ترتیب، یک محیط همانند بازی‌های ویدیویی به وجود می‌آید و نتایج نیز بر حسب فریم بر ثانیه اعلام می‌شوند؛ هر چه تعداد فریم‌ها بالاتر باشد، نتیجه رضایت‌بخش‌تر است.

مقایسه بنچمارک های ال جی جی 6 با آیفون 7، گلکسی اس 7 ادج، گوگل پیکسل و هواوی پی 10

در نهایت، بنچمارک دیگری از GPU را داریم که باز هم نشان می‌دهد ال جی جی 6 در بخش گرافیکی کمی نیاز به بهینه‌سازی دارد. بنچمارک Basemark OS II یک بنچمارک چند لایه‌ای است که بخش‌های مختلفی از دستگاه شامل سیستم، حافظه، گرافیک، مرورگر وب و عملکرد دوربین را ارزیابی می‌کند.

نتیجه‌گیری

به طور کلی باید گفت که ال جی جی 6 در برخی زمینه‌ها بسیار خوب عمل می کند و در برخی دیگر، چندان قابل قبول نیست. بنچمارک های ال جی جی 6 را می‌توان هم رده‌ی گوگل پیکسل دانست که سریع‌ترین و روان‌ترین گوشی اندرویدی جهان محسوب می‌شود. با آنکه در بخش پردازنده، این گوشی توانایی زیادی دارد اما از لحاظ گرافیکی می‌توانست بهتر عمل کند چراکه حتی در مقایسه با گلکسی اس 7 ادج که در سال گذشته عرضه شده، عملکرد ضعیف‌تری دارد. با تمامی این اوصاف، استفاده‌ی طولانی مدت و روزمره از این گوشی نشان خواهد داد که ال جی جی 6 واقعا چه توانایی‌هایی دارد اما در حال حاضر، این بنچمارک‌ها می‌توانند تصویر نسبتا واضحی از عملکرد آن را به ما نشان دهند.

فروشگاه جانبی، حامی گجت نیوز در پوشش ویژه خبری نمایشگاه MWC 2017. لوازم جانبی Xiaomi در فروشگاه جانبی و لوازم جانبی موتورولا و عرضه مستقیم انواع محصولات شیائومی در فروشگاه جانبی