نشریه بلومبرگ (Bloomberg) هر از چندگاهی لیست ثروتمندترین افراد جهان را منتشر میکند که بر اساس آخرین آمار این نشریه، تقریبا 30 درصد میلیاردرهای دنیا در عرصه فناوری فعالیت میکنند. نام افرادی مانند بیل گیتس، مارک زاکربرگ، جف بزوس و لری پیج نیز در این لیست به چشم میخورد. در این مطلب قصد داریم به معرفی 9 مورد از ثروتمندترین مردان دنیای فناوری بپردازیم.
امروزه، فناوری در تمامی عرصههای زندگی وارد شده و به بخش مهم زندگی روزمره تمامی افراد در سراسر دنیا تبدیل شده است. به همین دلیل هیچ تعجبی ندارد که بسیاری از میلیاردرهای جهان در این حوزه فعالیت داشته باشند. در این میان، حضور کارآفرینان آمریکایی نیز بسیار چشمگیر است؛ کارآفرینانی که با تلاش مداوم به موفقیت و ثروت بسیاری دست پیدا کردند. با این روند، پیشبینی میشود که در سالهای آینده نیز تعداد افرادی که در حوزه فناوری به درآمدهای میلیاردی میرسند افزایش پیدا کند. در ادامه با ثروتمندترین مردان دنیای فناوری آشنا میشویم.
9 مورد از ثروتمندترین مردان دنیای فناوری
9. ما هواتنگ (Ma Huateng)
ثروت: 22.5 میلیارد دلار
سن: 45
کشور: چین
منبع ثروت: هلدینگ تنسنت
یکی از ثروتمندترین مردان دنیای فناوری ، ما هواتنگ، مالک چینی هلدینگ «تنسنت» (Tencent) است که در زمینه ارائه خدمات شبکههای اجتماعی، رسانههای گروهی، پورتالهای وب، تجارت الکترونیک، آنتی ویروسها، مرورگر وب، بازیهای آنلاین چندنفره و خدمات ارزش افزوده مخابراتی فعالیت میکند. این شرکت هلدینگ در سال 1998 میلادی توسط وی راهاندازی شد و در سال 2014 پس از شرکتهای گوگل، آمازون و کام وای بی، به چهارمین شرکت بزرگ اینترنتی جهان تبدیل شد. ثروت کنونی ما هواتنگ حدود 22.5 میلیارد دلار برآورده شده که 4.5 میلیارد دلار آن تنها در سال 2016 کسب شده است.
8. استیو بالمر (Steve Ballmer)
ثروت: 27 میلیارد دلار
سن: 60
کشور: آمریکا
منبع ثروت: مایکروسافت
استیو بالمر یک دانشجوی انصرافی از دانشگاه استنفورد در سال 1980 بود که سپس به دوست هارواردی خود یعنی بیل گیتس پیوست. وی با دریافت حقوق 50 هزار دلاری به اولین مدیر تجاری مایکروسافت تبدیل شد و در سال 2000 پس از کنارهگیری بیل گیتس از سمتهای اجرایی به عنوان مدیرعامل این شرکت انتخاب شد و تا سال 2014 نیز در همین سمت باقی ماند. بالمر تمام دارایی خود را از راه کارمندی شرکت مایکروسافت به دست آورد و این در حالیست که وی موسس و یا از اقوام موسس مایکروسافت هم نبود. این میلیاردر آمریکایی با هزینه 2 میلیارد دلار، باشگاه بسکتبال لس آنجلس کلیپرز را خریداری کرده است. استیو بالمر 27 میلیارد دلار سرمایه دارد که 4.8 میلیارد دلار آن را در سال 2016 کسب کرد.
7. جک ما (Jack Ma)
ثروت: 35.7 میلیارد دلار
سن: 52
کشور: چین
منبع ثروت: وبسایت علی بابا
جک ما با راهاندازی وبسایت علی بابا (Alibaba) به ثروتمندترین مرد چین تبدیل شد. او در سال 1996 میلادی با سرمایه 60 هزار دلاری، علی بابا را به راه انداخت و 15 سال پس از آن، این کمپانی با دریافت 25 میلیارد دلار سفارش، رکوردشکنی کرد. جک ما با وجود افتهایی که در سهام علی بابا به وجود آمد، همواره به موفقیت کسب و کارش اطمینان دارد. در حال حاضر ثروت این مرد چینی 35.7 میلیارد دلار است که 8.4 میلیارد دلار آن در سال 2016 کسب شد.
6. سرگئی برین (Sergey Brin)
ثروت: 41.6 میلیارد دلار
سن: 43
کشور: آمریکا
منبع ثروت: گوگل
سرگئی برین یک کارآفرین نخبه است که به همراه لری پیج، گوگل را راهاندازی کرد. وی در روسیه به دنیا آمده و در دانشگاه استنفورد تحصیل کرده است. برین در حال حاضر مدیر فناوری گوگل و چهارمین ثروتمند جوان جهان است. میزان ثروت این میلیاردر جوان 41.6 میلیارد دلار برآورده شده که 4.1 میلیارد دلار آن در سال 2016 به دست آمده است.
5.لری پیج (Larry Page)
ثروت: 42.5 میلیارد دلار
سن: 43
کشور: آمریکا
منبع ثروت: گوگل
یکی دیگر از ثروتمندترین مردان جهان در دنیای فناوری ، لری پیج است که در مقطع دکترا از دانشگاه استنفورد فارغالتحصیل شد. پیج با همکاری همکلاسیاش یعنی سرگئی برین موفق به راهاندازی گوگل شدند و تاثیر بزرگی را بر دنیای فناوری گذاشتند. لری پیج در سال 2015 هلدینگ آلفابت را تاسیس کرد و تغییرات بنیادینی را در گوگل به وجود آورد. به این ترتیب، گوگل و کلیه شرکتهای زیرمجموعه آن به عضوی از این هلدینگ بزرگ تبدیل شدند. این کارآفرین 43 ساله آمریکایی اکنون 42.5 میلیارد دلار ثروت دارد که 4.3 میلیارد دلار آن در سال گذشته میلادی حاصل شده است.
4. لری الیسون (Larry Ellison)
ثروت: 45.3 میلیارد دلار
سن: 72
کشور: آمریکا
منبع ثروت: اوراکل
لری الیسون با گذراندن سن 72 سالگی، مسنترین فرد حاضر در فهرست ثروتمندترین مردان دنیای فناوری است و اکنون رهبری یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در زمینه پایگاه داده یعنی اوراکل (Oracle) را بر عهده دارد. او کار خود را از سال 1977 میلادی در حوزه الکترونیک آغاز کرد. الیسون حقوق خود را از یک میلیون دلار در سال به یک دلار در سال کاهش داد؛ اما با توجه به میزان سهامی که در اختیار دارد، بیش از 60 میلیون دلار در سال از سهام شرکت اوراکل به دست میآورد. هماکنون ثروت الیسون بالغ بر 45.3 میلیارد دلار است که 5.2 میلیارد دلار آن به سال گذشته مربوط میشود.
3. مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)
ثروت: 58.5 میلیارد دلار
سن: 32
کشور: آمریکا
منبع ثروت: فیسبوک
جوانترین فرد حاضر در فهرست ثروتمندترین مردان دنیای فناوری ، مارک زاکربرگ معروف و موسس شبکه اجتماعی فیسبوک است. وی در سال 2004، دانشجوی دانشگاه هاروارد بود و تصمیم گرفت برای مدیریت شبکه اجتماعی تازهتاسیس خود یعنی Facebook قید درس خواندن را بزند. نتیجه همین تصمیم این شد که رکورد یک میلیارد کاربر در روز برای فیسبوک ثبت شده است. او با 32 سال سن و دارایی 58.5 میلیارد دلار، اکنون جوانترین ثروتمند جهان است و 11.1 میلیارد دلار از ثروت خود را در سال 2016 به دست آورده است.
مارک زاکربرگ و همسرش در یک اقدام انساندوستانه اعلام کردند که 99 درصد ثروت خود را پس از مرگ به بنیاد خیریه چان – زاکربرگ میبخشند. علاوه بر آن، او در سال 2015 مبلغی بالغ بر 25 میلیون دلار را برای مبارزه با بیماری ابولا و همچنین بخشی از سهام فیسبوک را به ارزش 100 میلیون دلار برای بهبود سیستم مدارس عمومی نیوجرسی اهدا کرده است.
2. جف بزوس (Jeff Bezos)
ثروت: 73.1 میلیارد دلار
سن: 53
کشور: آمریکا
منبع ثروت: آمازون
زمانی وجود داشت که اگر کسی میگفت میخواهد فروشگاهی تاسیس کند و بدون آن که وجود فیزیکی داشته باشد به گردش مالی چند میلیارد دلاری دست پیدا کند، همه به او میخندیدند و او را دیوانه میخواندند؛ اما جف بزوس با راهاندازی بزرگترین فروشگاه اینترنتی جهان یعنی Amazon به این رویا تحقق بخشیده است. سایت فروش آنلاین آمازون در سال 1994 با فروش آنلاین کتاب آغاز به کار کرد اما اکنون از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن فروخته میشود. جف بزوس 53 ساله با 73.1 میلیارد دلار سرمایه در رده سوم ثروتمندترین مردان جهان قرار گرفته و 21.9 میلیارد دلار از ثروت خود را در سال 2016 به دست آورده است.
1. بیل گیتس (Bill Gates)
ثروت: 85.2 میلیارد دلار
سن: 61
کشور: آمریکا
منبع ثروت: مایکروسافت
و اما میرسیم به نفر اول ثروتمندترین مردان دنیای فناوری و البته ثروتمندترین مرد دنیا در تمامی حوزهها یعنی بیل گیتس که مایکروسافت را تاسیس کرد و تا سال 2000 میلادی به مدت 25 سال به عنوان مدیرعامل آن فعالیت میکرد. وی تا سال 2014 در مجموع 39 سال، ریاست هیات مدیره مایکروسافت را بر عهده داشت و اکنون نیز با در اختیار داشتن 80 درصد سهام این شرکت، مالک اکثریت سهام این غول دنیای فناوری است. بیل گیتس بالغ بر 85.2 میلیارد دلار ثروت دارد که 10.6 میلیارد دلار آن در سال 2016 کسب شده است. وی همچنین اعلام کرد که تمامی ثروت خود را به خیریه خواهد بخشید و هیچ ارثی باقی نخواهد گذاشت.