به تازگی بنچمارک اچ تی سی یو 11 (HTC U11) منتشر شده که حکایت از قدرت بالای پردازشی این گوشی دارد.
یو 11 از جدیدترین چیپست کوالکام موسوم به اسنپدراگون 835 بهره میبرد، چیپست پردازشی قدرتمندی که جای خالی آن در یو اولترا کاملا احساس میشود. پرچمدار جدید تایوانیها جزو اولین موبایلهاییست که در ساختار خود از این مجموعه پردازشی کمک میگیرد، اما در جهان اولین نیست. بدین ترتیب امکان مقایسه یو 11 با سایر گوشیهایی که از اسنپدراگون 835 استفاده میکنند وجود دارد.
بنچمارک اچ تی سی یو 11 خبر از توان پردازشی بالای این گوشی میدهد
گلکسی اس 8 پلاس و شیائومی می 6 از جمله گوشیهای مشهوری هستند که از جدیدترین چیپ کوالکام بهره میبرند. البته ما در تست بنچمارک اچ تی سی یو 11 ، نسخه اگزینوس اس 8 را نیز شرکت دادیم تا فرصتهای احتمالی برتری سامسونگ از بین نروند. هواوی نیز با میت 9 (Mate 9) پا به میدان گذاشته که در ساخت آن از چیپست کایرین 960 استفاده شده است. سایر رقیبان نماینده جدید اچ تی سی (به جز آیفون) به اسنپدراگون 820 یا 821 مجهزند.
آیا اسامی متعدد چیپستها شما را سردرگم کرده است؟ نگران نباشید؛ در ادامه با جدولهای میلهای توان پردازشی گوشیهای مورد بحث را به شکل ملموسی به نمایش خواهیم گذاشت. اولین تست مربوط به بنچمارک انتوتو است که تمامی قسمتهای دستگاه را مورد آزمایش قرار میدهد. براساس معیارهای انتوتو، بهترین و قدرتمندترین تلفن هوشمند تا به امروز اچ تی سی یو 11 است که با فاصله اندکی از می 6 در صدر قرار گرفته است.
نکته قابل توجه این تست، شکست رقیبان پر آوازهای نظیر گلکسی اس 8 (هردو نسخه) و آیفون 7 پلاس است که همه ما را متعجب میکند. بدین ترتیب ال جی جی 6 (LG G6) و اچ تی سی یو اولترا نیز که از سخت افزار منسوب به سال 2016 استفاده میکنند در تنگنا قرار میگیرند.
تست بعدی به طور کلی مربوط به عملکرد هستههای پردازنده -هر هشت هسته آن- است. کوالکام در معماری اسنپدراگون 820 و 821 از چهار هسته استفاده کرده بود و حالا در 835 به گنجاندن هشت هسته روی آورده و با نگاهی به نتایج بنچمارکها، شاهد افزایش کارایی پردازنده و هماهنگی بیشتر هستهها هستیم.
یو 11 در کنار اسنپدراگون 835 از پردازشگر گرافیکی ادرنو 540 نیز برخوردار است که در زمینه پردازش سه بعدی نسبت به نسل قبل بهبود 25 درصدی به خود دیده است. بیس مارک ایکس نیز ادعای ما را تایید میکند و نمره عملکرد یو 11 را نسبت به اچ تی سی 10 کمی بیش از 25 درصد نمایش میدهد. حتی ال جی جی 6 که از چیپست اسنپدراگون 821 استفاده میکند حدود 20 درصد ضعیفتر از پرچمدار جدید اچ تی سی عمل میکند.
همانطور که به نظر میرسد مالی جی 71، چیپ گرافیکی اس 8 پلاس و میت 9 قدرت بیشتری در نمایش جزییات گرافیکی دارند. با این وجود کوالکام نیز گام بزرگی برای بهبود پردازشهای گرافیکی برداشته است.
برای اثبات برتری یک تلفن هوشمند تنها بنچمارک کافی نیست، اما برتری یو 11 نسبت به یو اولترا در بنچمارکها کاملا واضح بود. با توجه به بنچمارک اچ تی سی یو 11 میتوان گفت تایوانیها نمایندهای در حد و اندازه پرچمداران کمپانیهای بزرگی نظیر سامسونگ و اپل یا حتی بهتر را روانه بازار کردهاند و امید است تا بتوانند سهم از دست رفتهشان را باز پس گیرند.