با ما همراه باشید تا نگاهی به تغییرات جدید در آی او اس 11 (iOS 11) داشته باشیم و به مقایسه آن با نسخه قدیمیاش (iOS 10) بپردازیم.
همانطور که در جریان خبرها قرار دارید، دیشب در خلال کنفرانس WWDC 2017، از نسخه جدید سیستم عامل مخصوص موبایل اپل موسوم به آی او اس 11 رونمایی و تعدادی از قابلیتهای جدید آن به نمایش گذاشته شد. تمرکز اصلی کوپرتینوییها روی شخصیسازی هرچه بیشتر دستگاه بوده و البته شاهد باز طراحی بخشها و اپلیکیشنهای زیادی هستیم که ظاهر زیبا و مدرنی به آیفون، آیپد و آیپاد تاچها خواهند بخشید.
آیا تیم توسعه نرم افزاری اپل در آی او اس 11 موفق عمل کرده است؟ اگر نگوییم همه، باید بگوییم بیشتر کاربران آی دیوایسها از آپدیت جدید هیجانزده هستند و نمیتوانند تا اواخر تابستان برای ورژن جدید سیستم عامل دستگاهشان صبر کنند. گرچه هنوز نمیتوان عملکرد آی او اس 11 را تحت بررسی دقیق قرار داد اما آمار محبوبیت بالای این آپدیت نشان از موفقیت بی چون و چرای آن دارد.
درباره قابلیتها و تغییرات جدید در نسخه جدید آی او اس میتوان ساعتها بحث کرد ولی از آنجایی که یک عکس بیشتر از هزاران کلمه حرف میزند، ترجیح دادیم تفاوتها را در قالب اسکرین شات برای شما عزیزان به تصویر بکشیم تا بتوانیم به صورت ملموستری درباره قابلیتهای جدید بگوییم.
هوم اسکرین
قفل دستگاه را که باز کنیم، صفحه اصلی را با اندکی تغییرات خواهیم دید. برای مثال در گوشه بالایی و سمت چپ صفحه دیگر خبری از دایرههای تو پر برای نشان دادن وضعیت آنتندهی نیست و چهار نوار عمودی جایگزین آنها شدهاند. دیگر آنکه پیش از این نام آیکنهای موجود در داک پایین صفحه نمایش داده میشدند که در آپدیت جدید شاهد حذف شدن نام آنها هستیم. همچنین فونت نام اپلیکیشنها کمی پررنگتر و ضخیمتر شده و در زمینههای روشن خوانایی بیشتری دارند.
نوتیفیکیشن بار
در بخش اعلانهای روی صفحه قفل نیز تغییرات اندکی به وجود آمده و دیگر نیازی به پایین کشیدن نوار نوتیفیکیشن به پایین نیست. تمامی اعلانها در وسط صفحه نمایش داده میشوند و میتوان به راحتی یک سوایپ آنها را از صفحه محو کرد.
مرکز کنترل (Control Center)
کنترل سنتر در آی او اس 11 به کلی متحول شده است
چندان بیراه نیست اگر بگوییم بزرگترین تغییر در آی او اس 11 مربوط به بخش کنترل سنتر است. همانطور که در تصویر نیز به چشم میخورد، مرکز کنترل نمای تمام صفحه پیدا کرده و امکان شخصیسازی زیادی در آن فراهم شده است. نوارهای مربوط به صدا و میزان نور صفحه توسط لمس سه بعدی بازخورد خواهند داشت و بدین ترتیب از رخ دادن اشتباهات (مثلا به هنگام بستن کنترل سنتر) جلوگیری خواهد شد. به نظر میرسد بالاخره کاربران آی دیوایسها میتوانند تجربهای مشابه با نوتیفیکیشن بار اندروید را روی دستگاهشان داشته باشند و از قابلیت شخصیسازی آن لذت ببرند.
تنظیمات و شخصی سازیهای مربوط به کنترل سنتر از طریق برنامه تنظیمات انجام میشود. پیش از این گزینههای روی میز برای کنترل سنتر بسیار محدود بودند و هیچ انعطافی نداشتند اما اینک کاربر میتواند به سلیقه و بر حسب نیاز خود آیکنها را در مرکز کنترل بچیند.
اپ استور
اولین تحول در طراحی اپ استور طی سالهای اخیر در آی او اس 7 بود که طراحی آیکن و فضای درون اپلیکیشن دستخوش تغییر شد. اینک اپل دوباره با آی او اس 11 تحولی در طراحی فروشگاه مجازی اش به راه انداخته و محیط جدید اپ استور را کاملا پویا و بر پایه طراحی دیداری بازسازی کرده است.
همچنین تعدادی از تبهای پایین صفحه نیز تغییر کردهاند و برای مثال یکی از تبهای جدید پایین صفحه، تب بازیهاست که از ظاهر گرافیکی جذابتری نسبت به صفحه اپلیکیشن سابق برخوردار است.
تنظیمات
طراحی برنامه تنظیمات تا حدود زیادی شبیه به اپل موزیک شده و نام برنامه با فونت بزرگی بالای صفحه نوشته شده است. نوار جستجو نیز از حالت مستطیلی خارج شده و اینک یکپارچهتر به نظر میرسد. ترکیب رنگهای برنامه تنظیمات زیبا و هماهنگ صورت گرفتهاند و قطعا این ظاهر کلاسیک به مذاق هرکسی خوش میآید.
تغییرات در تنظیمات همچنان ادامه دارد و اگر یک سوایپ به پایین داشته باشیم، موارد جدیدی نظیر کارهای اضطراری و SOS، هپتیک و اکانتها و پسوردها به چشم میخورند که تنظیم دستگاه را بیش از پیش آسان میکنند.
فیلترهای دوربین
طراحی کلی اپلیکیشن دوربین از آی او اس 10 الهام گرفته شده اما فیلترهای جدیدی به برنامه اضافه شدهاند که اینک به صورت لیست در پایین صفحه نمایش داده میشوند.
همانطور که شب گذشته کرگ فدریگی (Creg Federighi) -مدیر بخش نرم افزار اپل- هم اشاره کرد؛ امکان انتخاب فرمت ذخیره تصاویر ثبت شده در قالب HEIF/HEVC و JPEG/H.264 نیز در تنظیمات وجود دارد و کاربران میتوانند بدون کاستن از کیفیت تصاویر، حجم عکسها و فیلمهایشان را به حدود نصف کاهش دهند.
برنامه تلفن
مدتها بود این بخش از سیستم عامل تغییر چندانی به خود ندیده بود و حالا به لطف آی او اس 11 شاهد بازنگری در ظاهر تلفن هستیم. اولین تغییر در طراحی دکمهها به چشم میخورد که اعدادش ضخیمتر و خواناتر شدهاند. دکمه پاک کردن شماره نیز به پایین صفحه منتقل شده که میتوان آن را یک تغییر مثبت یا منفی (برحسب سلیقه کاربران) تلقی کرد.
در تب ریسنت (Recent) نیز تغییر اندکی ایجاد شده و تنها نام زبانه در بالای صفحه به نمایش در آمده است که باز هم طراحی اپل موزیک را یادآور میشود.
یادداشتها
برنامه یادداشتها (Notes) نیز دستخوش تغییر کوچکی شده و تنها نام برنامه با فونت بزرگتری در بالای صفحه به چشم میخورد که از زبان طراحی جدید اپل پیروی میکند.
سافاری
در نگاه اول سافاری، مرورگر محبوب اپل هیچ تغییری به خود ندیده است اما با کمی دقت متوجه انحنای بیشتر گوشههای نوار آدرس میشویم که البته نکته مهم و کلیدی به حساب نمیآید.
کیف پول
برنامه کیف پول الکترونیکی اپل دیگر اپلیکیشن بازطراحی شده آی او اس 11 به شمار میرود که ظاهری تخت و ساده به خود گرفته است.
ماشین حساب
برنامه ماشین حساب از فرم مربعی خستهکننده اش به ظاهری جدید تغییر یافته و حالا لمس دکمهها با کمترین خطا انجام میشود.
تقویم
تشخیص تاریخ روز به واسطه طراحی جدید برنامه تقویم راحتتر شده و بازهم شاهد بولد شدن نوشتهها هستیم.
آی مسیج
نکات جدید مربوط به آی مسیج در مقایسه با آی او اس 10 بسیار ناچیزند و تنها تغییر ایجاد شده در مسنجر اپل، نمایان شدن تب استیکرها و برنامهها در پایین صفحه شناخته میشود.
حافظه
نوار جدیدی در بالای صفحه قرار گرفته که میزان اشغال هر دیتا در حافظه آی دیوایس را به شکل بصری و رنگی نشان میدهد. گرچه این راه چندان دقیق نبوده و حجم دقیق دیتا مشخص نیست اما میتوان تنها با یک نگاه تا حدود زیادی از محتویات هارد دستگاه مطلع شد.
نظر شما درباره آی او اس 11 و تغییرات گرافیکی فراوان آن چیست؟ با کاربران گجت نیوز به تبادل نظر بپردازید.