رساله دکتری استیون هاوکینگ (Stephen Hawking) یکی از پایان نامههای شگفتانگیز با موضوع سیاهچالههاست که پس از 51 سال در دسترس عموم قرار گرفته است.
علاقهمندان بسیاری در ارتباط با نظرات دوران دانشجویی این دانشمند برجسته در مورد جهان، کنجکاو هستند و از خود میپرسند که تز دکتری استیون هاوکین، که در سال 1966 منتشر شد، چه اطلاعاتی را در ارتباط با سیاهچالهها و کیهان در اختیار جامعه علمی قرار داد.
خوشبختانه این کیهان شناس معروف به تازگی پایان نامه دوره دکتری خود را به صورت آنلاین در اختیار عموم قرار داده و دلیل این اقدام را هم علاقهمندتر کردن محققان و دانشجویان به مباحث مرتبط با فضا و به صورت کلی کمک به دانشمندان اعلام کرده است.
لازم به ذکر است که پایان نامه دکتری استیون هاوکینگ به زبان پیچیدهای نگارش شده و درک آن برای کسانی که اطلاعات آکادمیک ندارند، کار راحتی نیست. او در این تز یکی از تئوریهای موجود در مورد جاذبه را به کمک این حقیقت که جهان در حال انبساط است، به چالش میکشد و ادعا میکند که امکان شکلگیری کهکشانها از پریشیدگیهای اولیه جهان وجود ندارد. هاوکینگ در ادامه رساله مدلی از تشعشع جاذبه و انبساط را ارائه داده و نشان میدهد که تکینگیهای فضا زمان اجتنابناپذیر هستند.
همانطور که انتظار میرود، رساله دکتری استیون هاوکینگ یکی از پر متقاضیترین پایان نامههای مرتبط با ستاره شناسی است و بر اساس آمار دانشگاه کمبریج، صدها درخواست به صورت سالیانه برای در اختیار داشتن آن، از طرف دانشجویان مطرح میشود.
همچنین، از آنجایی که فارغ التحصیلان کمبریج باید فایلی دیجیتال از پایان نامه خود را در کنار نسخه چاپی تهیه کنند، علاقهمندان امیدوار شدهاند که این اقدام هاوکینگ باعث تشویق پژوهشگران این دانشگاه و سایر موسسههای مشابه برای منتشر کردن رسالههایشان بشود.
دلش خوشه که چهارتا مقاله راجبه سیاه چاله نوشته
لئونارد ساسکین دانشمند برجسته ی ناسا بعد از 15 سال بررسی تئوری استیو هاوکینگ در مورد سیاه چاله شکستش داد – مطالبش تو گوگل هست
میشد یکی مثل تو
این استیون به توجه نیاز داره
یکی به من بگه اگه استیو تو ایران بود الان داشت چی کار میکرد
تو لاله زار سیگار میفروخت، یا اصلا تا الان مرده بود…
وزنهبرداری می کرد