سونی اکسپریا ایکس ای 2 (Sony Xperia XA2) به عنوان نخستین گوشی موبایل سونی در سال 2018 با تغییراتی عمده نسبت به نسل قبلی موبایل های این شرکت معرفی شد. در ادامه به بررسی اولیه اکسپریا ایکس ای 2 سونی پرداخته ایم.
سونی در نمایشگاه CES 2018 مرتبهای دیگر نشان داد علاقه خاصی به گوشی های میانرده دارد. بعد از شنیدن خبر معرفی دو گوشی جدید توسط این شرکت، احتمالا بسیاری آنها را همان محصولات دارای ظاهر تکراری و خستهکننده با قابلیتهای همیشگی تصور کردهاند، در حالی که اکسپریا ایکس ای 2 متفاوت ظاهر شده است. اگر عاشق یک گوشی خوش دست و دارای قابلیتهای کافی هستید، بدون شک طرفدار پروپاقرص اکسپریا ایکس ای 2 خواهید شد.
مدل پیشین یعنی اکسپریا XA1 پاییز همین سال معرفی شد، به همین دلیل انتظار داریم جانشین آن با کمی فاصله، در کنگره جهانی موبایل و یا حتی رویدادی بعد از آن معرفی شود، اما سونی در نمایشگاه CES 2018 همه را غافلگیر کرد. دلیل بیشتر این غافلگیری، تغییرات کوچکی است که در سبک طراحی و برخی مشخصات فنی محصول جدید اعمال شده است. سونی برای چند سال متوالی، به حدی به یک سبک خستهکننده و تکراری از طراحی گوشی موبایل پایبند ماند که با بررسی اولیه اکسپریا ایکس ای 2 ، به خوبی تغییرات را حس خواهید کرد.
البته این شرکت قرار است سبک طراحی خود را در پرچمدار آتی زیر و رو کند، به همین دلیل این مرتبه باز هم شاهد بدنهای مکعب مستطیلی هستیم که لبههای بالایی و پایینی آن کاملا تخت بوده و گوشههای گردی دارد. با این حال با نگاه به پنل پشتی، بهتر تغییرات اعمال شده را مشاهده خواهید کرد.
در بخش مشخصات فنی نیز چند تغییر مهم رخ داده است؛ در اکسپریا ایکس ای 2 این مرتبه به جای تراشه مدیاتک، از یک تراشه ساخت دست کوالکام استفاده شده است. اسنپدراگون 630 به عنوان مغز متفکر این گوشی، جزو بهترین چیپستها در دنیای میانردهها است و میتوان مطمئن بود در کنار 3 گیگابایت رم به خوبی از پس پردازش تمامی دستورات بر خواهد آمد.
قدرت سخت افزاری اکسپریا XA2
این تراشه دارای یک پردازنده هشت هستهای با هستههای Cortex-A53 است که حداکثر سرعت هر یک به 2.2 گیگاهرتز میرسد. اسنپدراگون 630 در مقایسه با تراشه مدیاتک هلیو پی 20 به کار رفته در مدل قبلی، چند سر و گردن بالاتر قرار میگیرد. با بررسی اولیه اکسپریا ایکس ای 2 به ظرفیت داخلی 32 گیگابایتی آن میرسیم که خوشبختانه میتوان آن را با استفاده از کارت حافظه جانبی افزایش داد.
صفحه نمایش 5 اینچی اچدی گوشی اکسپریا XA1، در مدل XA2 جای خود را به نمایشگری 5.2 اینچی با رزولوشن فول اچدی داده است. اما در بخش مشخصات فنی، مهمترین تغییر مربوط به باتری است، بخشی که برای سالها پاشنه آشیل گوشی های سونی باقی مانده و بسیاری را از خرید آنها منصرف کرده است.
گوشی های سونی مدتها همراه با باتریهایی با ظرفیت بسیار پایین عرضه میشدند. به عنوان نمونه میتوان به اکسپریا ایکس ای 1 اشاره کرد که ظرفیت بانری آن تنها 2300 میلیآمپر ساعت بود. اما این میزان با یک جهش اساسی، اکنون در اکسپریا ایکس ای 2 به 3300 میلیآمپر رسیده است. البته وزن 171 گرمی این گوشی در مقایسه با مدل پیشین 23 گرم افزایش پیدا کرده که احتمالا دلیل اصلی آن استفاده از باتری بزرگتر است، اما کاربران به احتمال زیاد این افزایش وزن را با جان و دل خواهند پذیرفت.
همچنین بخوانید:
این گوشی دارای ابعاد 142 در 70 در 9.7 میلیمتر بوده و نسبت ابعاد نمایشگر به بدنه زیادی ندارد، اما نباید فراموش کرد طراحی بدون حاشیه در حال حاضر مختص پرچمداران بوده و کمتر گوشی میانردهای با این طراحی تاکنون عرضه شده است، پس نمیتوان از این جهت به اکسپریا XA2 ایراد گرفت. محصول جدید سونی، فریمی آلومینیومی داشته و پنل پشتی آن از جنس پلی کربنات است و به همین دلیل نگه داشتن آن در دست، حس خوبی به کاربر القا خواهد کرد.
به جز چند بخش جزیی، با بررسی اولیه اکسپریا ایکس ای 2 تغییر محسوسی در دوربین اصلی آن مشاهده نکردیم. این دوربین به همان سنسور 23 مگاپیکسلی دارای گشودگی دریچه دیافراگم f/2.0 مدل قبلی مجهز شده است، با این تفاوت که به لطف افزایش حساسیت ISO آن به 12800 میتواند عملکرد بهتری در زمان عدم وجود نور کافی داشته باشد.
برخلاف دوربین 19 مگاپیکسلی Motion Eye که در پرچمداران سال 2017 سونی به کار رفت، با این دوریین نمیتوان ویدیوهای سوپراسلوموشن دارای نرخ 960 فریم بر ثانیه ضبط کرد، اما با کاهش رزولوشن، فیلم برداری با نرخ 120 فریم بر ثانیه در آن امکانپذیر است، قابلیتی که در کمتر گوشی میانرده و حتی پرچمدار دیده میشود.
با بررسی اولیه اکسپریا ایکس ای 2 به دوربین سلفی فوقالعاده آن نیز پی میبریم، دوربین 8 مگاپیکسلی که به لطف داشتن سنسور واید و دارای میدان دید 120 درجه میتواند هر تعداد کاربر را در قاب تصویر جای داده و سلفیهای دستجمعی جذابی ثبت کند. چنین قابلیتهایی را پیشتر در پرچمداران دیده بودیم، اما کمتر گوشی میانردهای به آنها مجهز شده است.
با مشاهده گوشی از رو به رو شاید به تفاوت مهمی از نظر طراحی برخورد نکنید، اما در بررسی اولیه اکسپریا ایکس ای 2 پنل پشتی آن شدیدا جلب توجه میکند. این مرتبه سنسور دوربین اصلی با اندازهای کوچک در گوشه بالا و سمت چپ پنل پشتی قرار نگرفته و با شکلی بزرگتر و بسیار زیباتر، در وسط قسمت بالایی پشت گوشی جا خوش کرده است.
همچنین حسگر اثر انگشت نیز به جای قرار گرفتن در لبه کناری بدنه، برای نخستین مرتبه در پشت گوشی و زیر دوربین قرار گرفته است. این دو تغییر اساسی سبب شدهاند ظاهر گوشی در مقایسه با قبل فوقالعاده بهبود پیدا کند.
با این حال بیشتر تغییرات اکسپریا ایکس ای 2 مربوط به مشخصات فنی آن است. این گوشی بسته به کشور محل عرضه، در نسخههایی تک سیم کارته و دو سیم کارته به فروش میرسد. هنوز درباره قیمت این محصول حرفی به میان نیامده است، اما سونی زمان عرضه آن را ماه آینده میلادی اعلام کرد.
نتیجهگیری از بررسی اولیه اکسپریا ایکس ای 2
سونی با معرفی دو میانرده جدید خود تلاش کرد مرز میان گوشی های پرچمدار و میانرده را کاهش بدهد. با توجه به 3 گیگابایت رم و تراشه اسنپدراگون 630 به کار رفته در اکسپریا ایکس ای 2 میتوان مطمئن بود این گوشی تقریبا از پس اجرای هر بازی و برنامهای بر میآید، مگر اینکه عادت به اجرای بازیهای سه بعدی سنگین و برنامههای تحلیلگر بر روی گوشی خود داشته باشید.
نمایشگر این گوشی اکنون دارای رزولوشن فول اچدی است که کیفیت بالای محتواهای نمایش داده شده را تضمین میکند. به لطف باتری 3300 میلیآمپر ساعتی دستگاه، دیگر مشکلی از بابت تمام شدن سریع شارژ گوشی نخواهید داشت. همه این موارد، اکسپریا XA2 را تبدیل به گزینه خرید مناسبی میکنند. البته بعد از اعلام قیمت گوشی بهتر میتوان درباره این موضوع قضاوت کرد.