لامپ MyLiFi ابزاری نوین برای اتصال به اینترنت با استفاده از تکنولوژی لای فای است. در تکنولوژی Li-Fi که ماهیتی متفاوت با Wi-Fi دارد، دادهها به شیوهای متفاوت رد و بدل میشوند. در گجت MyLiFi نیز از فناوری لای فای استفاده شده است.
نام وای فای برای همه ما آشنا است و احتمالا همین الان نیز به وسیله این اتصال به وب آمده و مشغول مطالعه مطلب کنونی هستید. با وجود فراگیر شدن این تکنولوژی، وای فای تنها راهکار دسترسی به اینترنت به صورت بیسیم نیست. این تکنولوژی به زودی جای خود را به لای فای خواهد داد، فناوری که در آن از نور مادون قرمز برای جابهجایی داده استفاده میشود.
لای فای فناوری جدیدی نیست و سالها از معرفی آن میگذرد، اما محبوبیت و فراگیری وای فای سبب شده تنها منحصر به استفاده در محیطهای آزمایشگاهی و برای موسسات خاص بماند. با این حال شرکت Oledcomm دست به کار شد و لای فای را در قالب محصولی قابل استفاده برای کاربران عادی عرضه کرد. محصول جدید این شرکت MyLiFi نام داشته و به کاربران اجازه میدهد با استفاده از یک لامپ و یک دانگل که باید به پورت یو اس بی کامپیوتر متصل شود، به اینترنت دسترسی داشته باشند.
کاربرانی که در جریان نمایشگاه CES 2018 از نزدیک با لامپ MyLiFi کار کرده و آن را تست کردند، آن را ابزاری فوقالعاده کاربردی خطاب کردهاند. با این حال چند مشکل درون لامپ MyLiFi وجود دارد که سبب میشود خرید آن برای کاربران چندان منطقی نباشد.
اجزای لامپ MyLiFi
این محصول دارای دو قسمت بوده و از یک لامپ و یک دانگل تشکیل میشود. خود لامپ بسیار جذاب است و شکل بسیار زیبایی دارد. این قسمت همانند لامپهای عادی بوده و در حالت عادی کار آن روشن کردن محلهای تاریک است. میتوان نور آن را گرم و یا سرد کرد و بسته به محیط، به شکل دلخواه در آورد. میتوان با استفاده از اپلیکیشن موبایل تعبیه شده برای آن، این کار را به وسیله گوشی هوشمند خود انجام داد. لامپ MyLiFi دارای یک نسخه پرو است که تفاوت آن، داشتن یک سنسور نور اضافی برای تنظیم وضعیت با طلوع خورشید است.
اما در واقعیت اتصال اینترنت از طریق این نور مریی منتقل نمیشود. در مرکز لامپ یک دایره وجود دارد که وظیفه آن ارسال و دریافت نور مادون قرمز است. این نور برای چشم انسان قابل مشاهده نیست. در واقع همانند اتصال وای فای، در لای فای نیز نمیتوانید تبادل داده به صورت بیسیم را مشاهده کنید، با این تفاوت که به جای سیگنال رادیویی، این مرتبه از نور استفاده میشود.
اگر روزی لای فای با کنار زدن وای فای جایگزین آن شود، بدون شک گیرنده آن نیز در تمامی لپ تاپها کار گذاشته شده و گیرندههای مخصوص دریافت امواج مادون قرمز به وفور برای سیستمهای کامپوتری ساخته خواهند شد، اما در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد، به همین دلیل به یک دریافتکننده نیاز است. بخش دوم محصول یعنی دانگل آن، به همین منظور ساخته شده است. دانگل متصلشونده به کامپیوتر همانند دایره میان لامپ، یک فرستنده و گیرنده نور اینفرارد بوده و سیستم کامپیوتری را قادر میکند با استفاده از لای فای به اینترنت متصل شود.
همچنین بخوانید:
در نخستین بررسی، لامپ MyLiFi به یک مک بوک متصل شد. پانزده ثانیه بعد از اتصال دانگل، چراغ روی آن به رنگ سبز در آمد تا دسترسی به اینترنت را نشان بدهد. خوشبختانه برای استفاده، احتیاج به نصب هیچ چیزی نیست، به همین دلیل میتوان با ترفند «پلاگ اند پلی» کار با این دانگل را آغاز کرد. حداکثر سرعت به دست آمده طی نخستین استفاده آزمایشی، 23 مگابیت بر ثانیه (حدود 3 مگابایت بر ثانیه) بود.
به عقیده Oledcomm، استفاده از لامپ MyLiFi به جای روترهای وای فای عادی دو مزیت دارد. طی سالهای اخیر مطالعات زیادی بر روی مضرات امواج رادیویی انجام شده است، اما محققان مدعی هستند دلیل محکمی برای اثبات زبانبار بودن آنها وجود ندارد. اما درباره لای فای دیگر این شک و تردیدها وجود نداشته و میتوان از بیضرر بودن آن اطمینان داشت.
برخلاف وای فای، در لای فای دادهها از دیوار عبور نمیکنند، به همین دلیل شبکه بیسیم تنها در اختیار کسانی که نزدیک به فرستنده هستند خواهد بود. این موضوع به جای مزیت، ممکن است برای برخی یک عیب تلقی شود. از طرفی دیگر، تامین امنیت روترهای وای فای با صرف کمی زمان و همچنین کمک گرفتن از افراد حرفهای اکنون کار چندان دشواری نیست.
قیمت دانگل و لامپ MyLiFi برابر 840 دلار است. یکی از محدودیتهای آن، پشتیبانی از یک کاربر در آن واحد است، اما قرار شده تا انتهای سال جاری، قابلیت پشتیبانی از چند کاربر نیز به آن اضافه شود. شرکت سازنده تصمیم دارد نسل جدیدی از فرستندهها و گیرندهها را در آیندهای نزدیک معرفی کند، ابزارهایی که درون سقف و یا دیوار خانه کار گذاشته شده و اتصال به اینترنت را به وسیله نور مادون قرمز ممکن میکنند.