بارندگی

در صورت عدم بارندگی 52 درصد جمعیت تهران و البرز آب آشامیدنی نخواهند داشت

با توجه به کمبود بارندگی در پاییز و زمستان امسال، وضعیت آب کشور در شرایط بحرانی قرار دارد. فرماندار تهران در همین رابطه گفت، اگر بارندگی‌ها همین‌طور ادامه پیدا کند، 52 درصد جمعیت تهران و البرز آب شرب نخواهند داشت.

طبق آمارهای منتشر شده، بارش باران در فصل بارشی یعنی از مهرماه تاکنون که نزدیک یک ماه از زمستان 96 هم گذشته است، در کشورمان بسیار کمتر از حد استاندارد بوده و این موضوع، زنگ خطر را برای وقوع خشکسالی و کم آبی به صدا درآورده است. عیسی فرهادی، فرماندار تهران در این رابطه می‌گوید امروز وضعیت آب شهر تهران به مراتب از شهرستان‌هایی مانند بیرجند بدتر است و در صورت عدم بارندگی در ادامه زمستان، 52 درصد جمعیت تهران و البرز در سال آینده فاقد آب شرب خواهند بود.

بارندگی

فرهادی اظهار کرد که آب مورد نیاز 52 درصد جمعیت تهران و البرز یعنی حدود 17 میلیون نفر از سدها تامین می‌شود. در 47 سال گذشته، کمترین میزان آب را در تهران داشته‌ایم و در صورت ادامه داشتن این وضعیت و عدم بارش باران، شاهد وضعیتی بحرانی خواهیم بود.

طبق آمارهای منتشر شده، در حال حاضر 25 درصد منابع آبی کشور بدون منبع درآمدی است و مصرف آب کشور باید از 100 میلیارد متر مکعب به 70 میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کند. همچین میزان هدررفت ضایعات آب در کل کشور بین 30 تا 35 درصد است و حدود 24 میلیارد متر مکعب آب، آن هم در شرایطی که با بحران بی آبی مواجه هستیم، دور ریخته می‌شود.

کم آبی شدید در تابستان 97 در صورت عدم بارندگی

در آخرین جلسه شورای عالی آب به موضوع باروری ابرها و استفاده از منابع آب ژرف توجه شده و این موضوع در دستور کار جلسات کمیته تخصصی شوراها قرار خواهد گرفت تا مشکل بارندگی و تامین آب به این روش حل شود. رضا اردکانیان، وزیر نیروی کشور نیز در مورد مشکل کم آبی گفت:

وضعیت خشکی در پاییز و ادامه آن، بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، نشان از شرایط کم آبی شدید در تابستان سال آتی دارد. بنابراین امروز توجه ویژه به برنامه‌ریزی تامین آب در فصل تابستان و در صورت ادامه آن برای سال‌های آینده نیز ضروری است.

بارندگی

از سوی دیگر، افزایش درجه حرارت در کنار کاهش بارندگی باعث تبخیر و تعریق منابع آب تجدید شونده شده است و این منابع در آینده نزدیک از 130 میلیارد متر مکعب به 70 میلیارد متر مکعب کاهش پیدا خواهد کرد. به این ترتیب، تغییر نحوه مصرف آب خانگی و الگوی کشت و روش آبیاری از اهمیت زیادی برخوردار است و همه باید روش‌های جدیدی را برای سازگاری با تغییرات اقلیمی در پیش بگیرند.