خودروی مفهومی جدید اینفینیتی در نمایشگاه خودرو دیترویت 2018 معرفی شد و زبان طراحی آینده این برند را به نمایش گذاشت. در ادامه به بررسی کانسپت اینفینیتی Q Inspiration میپردازیم.
طرح مفهومی سدان اسپورت میدسایز و لوکس اینفینیتی در نمایشگاه خودرو دیترویت، چشمها را به خود خیره کرد. با نگاهی به این کانسپت میتوان به سبک طراحی محصولات این خودروساز ژاپنی در آینده پی برد. کانسپت اینفینیتی Q Inspiration تنها یک ماکت زیبا و چشمنواز نیست، بلکه در زیر پوست آن نیز پیشرانه و فناوریهای جدیدی به چشم میخورد. قوای محرکه VC توربو با تنظیمکننده مداوم ضریب کمپرس و همچنین مجموعهای از سیستمهای ایمنی رانندگی خودکار در این خودرو مورد استفاده قرار گرفته است.
پیشرانه 4 سیلندر VC توربو اولین بار در شاسی بلند QX50 جدید به کار رفته بود. این پیشرانه، روش جدیدی برای انتقال قدرت در کلاس سدانهای میدسایز ارائه میکند و نمونههای هیبریدی یا دیزلی مرسوم را از نظر مصرف سوخت و گشتاور به چالش میکشد.
در طراحی ظاهری کانسپت اینفینیتی Q Inspiration و در نمای جلوی خودرو شاهد جلوپنجره بزرگ، خطوط کاپوت و ورودی هوای تیغهای شکل که تا روی قوس چرخها کشیده شده، به چشم میخورند. چراغهای جلوی تیز و کشیده با نوار LED، دربهای عقب فاقد ستون و نوار چراغی که در عرض کاپوت عقب کشیده شده، از دیگر ویژگیهای ظاهری این خودروی مفهومی به شمار میروند.
مدیران شرکت اینفینیتی بر این باورند که این روزها طراحی خودروهای سگمنت سدان لوکس کمی محافظهکارانهتر از قبل شده، ولی کانسپت Q Inspiration هیجان بیشتری را به این بخش تزریق کرده است. چراغهای جلوی بزرگ LED، ظاهر زیبایی را به خودرو بخشیده و به نوعی مفهوم بدون مرز یا infiniti را القا میکند. درب عقب این مدل مفهومی نیز فاقد ستون b است تا دسترسی آسانتر به مسافران فراهم شود.
کانسپت اینفینیتی Q Inspiration قابلیت حمل 4 مسافر را در داخل کابین خود دارد. مسافران میتوانند با استفاده از سیستم سرگرمی شناور لمسی که برای هر سرنشین به صورت اختصاصی طراحی شده بدون ایجاد مزاحمت برای دیگر سرنشینان به تماشای فیلم و مطالعه اخبار بپردازند. کابین خودرو از فضای بسیار خوبی بهره میبرد. یک کنسول مرکزی چرمی در طول کابین کشیده شده و بر روی داشبورد خودرو نیز صفحه نمایش دیجیتال دیده میشود.
همانطور که اشاره کردیم، در این خودرو مجموعهای از تکنولوژیهای رانندگی مستقل و خودکار یا همان پروپایلوت (Pro Pilot Autonomous) که از شرکت مادر یعنی نیسان گرفته شده، به کار رفته است. این سیستم به رانندگان اجازه میدهد تا کنترل خودرو را به هوش مصنوعی واگذار کرده و خودشان به نوعی نقش دستیار را ایفا کنند.