بعد از تجربه سالی پررونق در حوزه تلفن های همراه، نگاهی به مورد انتظارترین فناوری های موبایلی در سال 2018 خواهیم داشت که میتوانند تجربه کار کردن با گوشی ها را دگرگون کنند.
نمایشگاه CES 2018 در حوزه موبایل چندان خبرساز نبود و کمپانیهای مختلف، بیشتر روی هوش مصنوعی، دستیارهای دیجیتالی و رباتهای خانگی مانور دادند. به همین جهت بسیاری از علاقهمندان از همین حالا در انتظار کنگره جهانی موبایل 2018 بوده و امیدوارند سال میلادی جدید با اتفاقات بسیار خوبی همراه باشد.
همانند سال 2017 که با معرفی محصولات بسیار خوبی از آن عبور کردیم، امسال نیز در انتظار نوآوریهایی هستیم که بعضا کاربران برای آنها لحظهشماری میکنند. در ادامه به برخی از جذابترین فناوری های موبایلی در سال 2018 اشاره میکنیم.
مهمترین فناوری های موبایلی در سال 2018
1. اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش
صحبت پیرامون این موضوع از اوایل سال گذشته میلادی در جریان بود؛ حالا که نمایشگرها فضای زیادی از بخش جلویی گوشی ها را گرفتهاند، چگونه میتوانیم از سنسور اثر انگشت در قسمت جلویی استفاده کنیم؟ آیا ما برای همیشه باید به فکر تعبیه این حسگر در بخش پشتی باشیم؟ آیا باید این سنسورها را حذف کرده و از سیستم های جایگزین همچون Face ID استفاده کنیم؟
این امکان وجود دارد که بتوان اسکنر اثر انگشت را در شیشه تعبیه کرد. در واقع، پیشتر این فناوری توسط شرکت چینی ویوو پیادهسازی شده است. به همین جهت، احتمالا با روی آوردن شرکتهای بزرگتر به این سیستم به عنوان یکی از جذابترین فناوری های موبایلی در سال 2018 فاصله چندانی نخواهیم داشت.
2. یک گوشی موبایل انعطافپذیر
یکی دیگر از فناوری های موبایلی در سال 2018 ، تلفن هوشمند انعطافپذیر سامسونگ است. طی سالهای گذشته، شایعات بسیاری در مورد گوشی موبایل تاشو سامسونگ دست به دست میان وبسایتهای مختلف میچرخد. وضعیت این دستگاه از دو حالت خارج نیست: یا هماکنون سامسونگ مشغول توسعه یک موبایل انعطافپذیر است و یا در آینده قصد تولید چنین موبایلی را دارد. در حال حاضر، گزارشهای ضد و نقیض بسیاری وجود دارد که نشان میدهد مدل اول آن آماده شده و احتمالا تا اواخر سال 2018 میلادی رونمایی خواهد شد. هرچند، ممکن است رونمایی این گوشی تا اوایل سال 2019 به تعویق بیفتد.
به هر صورت، سازندگان هر برنامهای که دارند، امیدواریم تا پایان سال جاری میلادی اطلاعات موثقی در رابطه با گوشی جدید سامسونگ و فناوری آن به دست کاربران برسد. هدف از توسعه یک گوشی موبایل انعطافپذیر چه چیزی میتواند باشد؟ یک تبلت تاشو که به گوشی تبدیل میشود؟
3. دیافراگم متغیر دوربین گلکسی S9
ما نمیتوانیم در این رابطه با قاطعیت صحبت کنیم، اما تصویری که چندی پیش از جعبه گلکسی اس 9 منتشر شد، از احتمال وجود دیافراگم متغیر برای دوربین اصلی خبر دارد. این یعنی دیافراگم گوشی میتواند از حالت بسیار عریض f/1.5 به f/2.4 تغییر پیدا کند.
در دنیای واقعی، سامسونگ یک موبایل دارد که قادر به انجام چنین کاری است. گوشی تاشو W2018 که به صورت انحصاری در چین به فروش میرسد، به ماژول دیافراگم متغیر تجهیز شده و البته بسیار دوستداشتنی است.
4. آیفون 9
چرا ما برای آیفون جدید هیجانزده هستیم؟ سال 2017 زمانی بود که ما تصور میکردیم سرانجام گوشی های اپل با یک طراحی کاملا جدید به دست کاربران میرسند. اگرچه با آیفون X چنین چیزی محقق شد، اما برچسب قیمت هزار دلاری آن، بسیاری از علاقهمندان را از خرید این تلفن هوشمند باز داشت. بنا بر گزارشهای موجود، آیفون ایکس برای آن دسته از طرفداران مشتاقی طراحی شده بود که نمیتوانستند برای تجربه طراحی جدید موبایل این شرکت صبر کنند. این در حالیست که آیفون های “ارزانتر” نیز در سال 2018 با این طراحی جدید عرضه میشوند.
به نظر میرسد امسال آیفون 9 با نمایشگر بدون حاشیه و بریدگی بالای صفحه اما با پنل TFT و یک مدل دیگر با نام آیفون 9 پلاس با نمایشگر بزرگتر و آمولد پیش روی کاربران قرار میگیرد. حال چند سوال مختلف مطرح میشود: آیا ارزانترین مدل آیفون هم به سیستم تشخیص چهره Face ID تجهیز میشود؟ نامگذاری این تلفن های هوشمند چگونه خواهد بود؟ آیا ما با سه مدل مختلف (آیفون 9، آیفون 9 پلاس و آیفون Xs) رو به رو خواهیم بود و حالا که همه آنها با نمایشگر تمامصفحه تولید میشوند، چه چیزی سبب تمایز مدل گرانتر با سایر گوشی های این خانواده میشود؟
بله؛ در حال حاضر سوالهای بدون پاسخ بسیاری وجود دارد.
همچنین بخوانید:
5. اولین بخش از پروژه Treble
سال گذشته شاهد عرضه اندروید اوریو بودیم، اما درصد کمی از کاربران موفق به تجربه آخرین نسخه از سیستم عامل گوگل شدند. بدون شک، سرعت پایین آپدیت گوشی های اندرویدی را میتوان یکی از دلایل اصلی این موضوع در نظر گرفت.
حالا گوگل با پروژه تربل به دنبال حل این موضوع است؛ راهی که در آن، اطلاعات اصلی مربوط به اندروید و رابط کاربری اختصاصی شرکتهای مختلف در موبایل ذخیره شده و با یکدیگر در تعامل هستند. در این حالت، اساسا مشکلی در بهروز شدن بدنه اصلی سیستم عامل نبوده و بدون از دست رفتن امکانات اختصاصی شرکتهای مختلف، میتوان آن را به صورت مستقل آپدیت کرد. در نتیجه، سازندگان کار آسانتری برای کدنویسی داشته و راحتتر از قبل میتوانند به آزمایش سیستم عامل دستگاه بپردازند. این حالت، در تئوری، میتواند آپدیت کردن گوشی های هوشمند را سرعت بخشد.
هرچند، حالا به خاطر برخی محدودیتهای فنی، حتی برخی از موبایل هایی که در سال 2017 موفق به دریافت اندروید اوریو شده بودند هم از پروژه تربل پشتیبانی نمیکنند. در نتیجه، 2018 را میتوان اولین سالی در نظر گرفت که گوشی های موبایل از آن پشتیبانی خواهند کرد. باید منتظر ماند و دید که آیا گوگل با این برنامه جدید میتواند به آپدیت سریعتر محصولات مجهز به آن کمک کند یا نه.