snapdragon-845-developer-phone_06

تست سرعت اسنپدراگون 845 ؛ بررسی سرعت و توانایی‌های قوی‌ترین تراشه کوالکام

تست سرعت اسنپدراگون 845 کوالکام علاوه بر نمایش توان پردازشی این تراشه، چشم‌اندازی از قدرت پرچمداران آینده همچون گلکسی اس 9 را پیش روی علاقه‌مندان قرار می‌دهد.

پلتفرم اسنپدراگون 845 کوالکام، پرچمدار و قوی‌ترین سیستم روی چیپ این کمپانی آمریکایی است که قدرت‌بخش بسیاری از گوشی های هوشمند آینده خواهد بود. دسامبر گذشته ما در مورد جزئیات این تراشه صحبت کردیم. حال در رویداد 5G Day کوالکام که در مقر این شرکت در سن دیگو برگزار شده بود، سخت افزار در حال توسعه آمریکایی‌ها در قالب یک دستگاه تست، پیش روی علاقه‌مندان قرار گرفت.

گلکسی S9 نخستین تلفن هوشمندی است که به این چیپ جدید مجهز می‌شود. به همین جهت، احتمالا تست سرعت اسنپدراگون 845 و بررسی عملکرد آن، معیار مناسبی برای سنجش قدرت پرچمدار سامسونگ خواهد بود.

تست سرعت اسنپدراگون 845

ابتدا ارقام به دست آماده از تست سرعت اسنپدراگون 845 را بررسی می‌کنیم:

  • Snapdragon 845 Geekbench 4 single-threaded: امتیاز 2 هزار و 450
  • Snapdragon 845 Geekbench 4 multi-threaded: امتیاز 8 هزار و 409
  • 3DMark Slingshot 3.1: امتیاز 4 هزار و 400
  • 3DMark Slingshot 3.0: امتیاز 5 هزار و 993
  • 3DMark Slingshot unlimited 3.1: امتیاز 4 هزار و 895
  • 3DMark Slingshot unlimited 3.0: امتیاز 6 هزار و 114
  • 3DMark Icestorm unlimited: امتیاز 61 هزار و 261
  • GFXBench Car Chase Offscreen. ES 3.1 1080: نرخ 35 فریم بر ثانیه
  • GFXBench Manhattan Offscreen. ES 3.1 1080: نرخ 61 فریم بر ثانیه
  • GFXBench Manhattan Offscreen. 1080: نرخ 83 فریم بر ثانیه
  • GFXBench T-Rex 1080 Offscreen: نرخ 151 فریم بر ثانیه
  • Kraken: زمان 2 هزار و 445.5 میلی‌ثانیه
  • JetStream: امتیاز 85 هزار و 803
  • Antutu: امتیاز 267 هزار و 233

برای مقایسه، ما برخی از این نتایج را در کنار اعداد بنچمارک‌های سایر گوشی های هوشمند قرار داده‌ایم تا تفاوت‌های آنها بهتر مشخص شود. در رابطه با بخش‌های مختلف هم باید بگوییم Antutu یک تست جامع، Geekbench تست مخصوص پردازنده و 3DMark و GFXBench نیز تست پردازشگر گرافیکی هستند.

مطابق با بنچمارک‌ها، اسنپدراگون 845 به خوبی موفق به ایجاد یک شکاف میان نسل قبلی و گوشی های اندرویدی فعلی شده است. البته این موضوع چندان عجیب نیست چرا که سال گذشته نیز این شرکت، سیستم روی چیپ مورد نیاز بسیاری از شرکت‌ها را تامین می‌کرد. به علاوه، همان‌طور که پیش‌تر نیز کوالکام مدعی شده بود، حالا عملکرد پردازنده در حدود 25 درصد و عملکرد پردازشگر گرافیکی در حدود 30 درصد افزایش پیدا کرده است.

عملکرد اپل در تست‌های مربوط به پردازنده بسیار خوب است و این شرکت را بابت عملکرد آن باید ستایش کرد. با این وجود، تست‌های کمتر «مصنوعی» همچون عملکرد پردازشگر گرافیکی، معیار مناسب‌تری برای سنجش قدرت بوده و در آنها می‌توان اختلاف بالای اسنپدراگون جدید با گوشی های آیفون را دید.

تست سرعت اسنپدراگون 845

چنین اعدادی واقعا فوق‌العاده هستند چرا که 20 تا 30 درصد عملکرد بهتر طی هر سال، پیشرفتی قابل توجه برای یک دهه را رقم خواهد زد. در بسیاری از موارد، برای محاسبه این ارقام حتی از دیگر واحدهای اجرایی موجود نیز استفاده نمی‌شود. به عنوان مثال، بنچمارک‌های پردازنده واقعا از دستورالعمل‌هایی که هسته‌های Kyro 835 که قادر به انجام آنها هستند، استفاده نمی‌کند. همچنین، از پردازشگر سیگنال دیجیتال (DSP) که توانایی بسیار بالایی داشته و می‌تواند برای هوش مصنوعی و یا وظایف سنگینی که روزی ریاضیات متمرکز هستند، مورد استفاده قرار گیرد هم در اغلب بنچمارک‌ها استفاده نمی‌شود.

یکی از موارد حائز اهمیت دیگر، مصرف برق است. اسنپدراگون 845 در مقایسه با اسنپدراگون 835، اغلب وظایف یکسان را با مصرف کمتر انرژی انجام می‌دهد. اگر صرفا عملکرد تراشه برای شما اهمیت ندارد، فایده چیپست جدیدتر، انجام سریع‌تر کارها و دستورات و مصرف انرژی کمتر خواهد بود.

تست سرعت اسنپدراگون 845

تست سرعت اسنپدراگون 845 و بنچمارک مربوط به پردازشگر گرافیکی، از توانایی بسیار بالای این چیپست در پردازش محتوای واقعیت افزوده یا واقعیت مجازی هم خبر دارد. به عقیده کوالکام، علاوه بر قدرت، عملکرد SD845 نیز کاملا پایدار خواهد بود. در واقع، در طول زمان دمای موبایل افزایش پیدا می‌کند که به منظور جلوگیری از داغ شدن بیش از حد، سرعت آن باید کاهش پیدا کند. اینجاست که کاربران می‌توانند نیاز به یک تراشه جدید با مصرف انرژی پایین را احساس کنند.

البته، این موضوع به طراحی صنعتی هم وابسته است که این مورد شامل طراحی سیستم حرارتی خود گوشی های موبایل می‌شود. به علاوه، سیستم نرم افزاری و اهمیت بالای آن را نیز نباید نادیده گرفت.

بعد از سالی پربار برای کوالکام، به نظر می‌رسد این شرکت، 2018 را با قوی‌ترین سیستم روی چیپ اندروید آغاز خواهد کرد؛ تراشه‌ای که احتمالا در آینده در سیستم‌های ویندوزی هم به کار گرفته می‌شود. همچنین انتظار می‌رود در نیمه دوم سال شاهد معرفی چیپست جدید هواوی از سری کایرین باشیم. هرچند، احتمالا کوالکام در این حوزه باز هم بی‌رقیب باقی خواهد ماند.