در حالی که چین مشغول ساخت شبکهای از جزایر نظامی در دریای جنوبی چین است و برای مقابله با آمریکا دایره نفوذ خود را گسترش میدهد، سپاه تفنگداران دریایی آمریکا نیز در حال وارد کردن جدیدترین سلاح خود به این میدان یعنی جنگنده F-35B است.
نیروی موشکی ارتش آزادی بخش خلق چین تعداد زیادی موشک بالستیک ضد هواپیمابر در اختیار دارد. این موشک بالستیک می تواند ناوهای هواپیمابر را در فاصله 1300 کیلومتری هدف قرار دهد و چین آن را بر علیه ماکتهایی از ناوهای هواپیمابر آمریکایی هم آزمایش کرده است.
با استفاده از این موشک چین میتواند ناوهای آمریکایی را در نبرد بر سر دریایی جنوبی چین از معادله خارج کند. اما تئوری و معادلات بر روی کاغذ نمیتوانند باعث شکست یک کشور در جنگ شوند.
چین استراتژی ضد دسترسی/انکار منطقه یا به اختصار A2AD را در پیش گرفته و بر این اساس انتظار دارد که آمریکا هواگردهای خود را از طریق ناوهای هواپیمابر و یا پایگاههای هوایی بزرگ به پرواز درآورد. اما جنگنده F-35B به گونهای طراحی شده تا در شرایطی کاملا متفاوت عمل کند.
دیوید برک، خلبان سابق تفنگداران دریایی در مورد این جنگنده میگوید:
اگر پلتفرمهای معمول شما در زمان عملیات در دسترس نباشند، جنگنده F-35B وارد میدان خواهد شد.
با توانایی برخواست در مسیرهای کوتاه و فرود به شکل عمودی، جنگنده F-35B تفنگداران را به پایگاههای بزرگ و در دیدرس دشمن بینیاز میکند. خلبانان تفنگداران دریایی برای این مسئله آموزشهای لازم را هم دیدهاند. در ماه گذشته توانایی جنگنده F-35B برای فرود بر روی سطوح ناهموار مورد آزمایش قرار گرفت تا نشان دهد خلبانان قادر خواهند بود هواپیمای خود را در هر جایی فرود بیاورند.
در طی یک سال گذشته نیز خدمه زمینی اسکادرانهای F-35B تاکتیکهایی نظیر بارگذاری سریع تسلیحات و سوختگیری سریع را فرا گرفتهاند. با استفاده از این تاکتیکها، بارگذاری و سوختگیری جنگنده که معمولا نیازمند فضا، زمان و پشتیبانی وسیعی است، مانند توقف ماشینهای فرمول یک برای تعمیرات، در فضا و زمانی اندک انجام میشود.
در این روش خدمه زمینی در حالی که جنگنده هنوز روشن است عمل سوختگیری و بارگذاری تسلیحات را انجام میدهند و جنگنده F-35B تنها پس از چند دقیقه از محلی که در کمترین زمان ممکن و با کمترین تاسیسات پشتیبانی لازم آماده شده و چین از وجود آن بی خبر است مجددا پرواز میکند.
بنابراین در حالی که چین بر روی دور کردن خطر جنگندههای ناونشین F/A-18 تمرکز کرده، تفنگداران دریایی استراتژی جدیدی را در پیش گرفتهاند که شامل ناوهای آبی خاکی کوچکتر و بالگردهای ترابری است. با استفاده از این ناوها و بالگردها، تفنگداران میتوانند درون منطقه در تیررس موشکهای چین، به سرعت پایگاههای موقتی ایجاد کنند.
از این پایگاهها، جنگندههای F-35B میتوانند تهدیدات علیه ناوهای هواپیمابر را خنثی کرده و در منطقه مورد حفاظت چین رخنه ایجاد کنند.
اولین استقرار خارجی جنگندههای F-35B آمریکا در ژاپن نیز نشان دهنده باور این کشور به توانایی این سلاح برای بر هم زدن توازن قوا در اقیانوس آرام است. به علاوه اخیرا یک ناو آبی خاکی مجهز به این جنگنده رادارگریز نیز به دلیل تهدیدات کره شمالی در منطقه مستقر شده است.