گجت پوشیدنی گوگل، هنوز نیامده بحث و جدلهای فراوانی را به دنبال داشته است. این بحثها که غالبا در جهت نقد این ابزار جدید هستند، دلایلی متعددی را برای مشکوک بودن به آینده عینک گوگل و پیشبینی عدم استقبال کاربران از آن بر میشمارند. اما اگر صادقانه برخورد کنیم همه ما دوست داریم که آن را حداقل برای مدتی امتحان کنیم.
لذت در اختیار داشتن دوربینی که همیشه حی و حاضر است و میتواند هرچیزی را که شما میبینید، ثبت کند، انتقال صدا بدون نیاز به گوشی، سرویس Google Now و بسیاری چیزهای دیگر را نمیتوان به سادگی فراموش کرد. در دنیایی که داشتن یک دستیار دیجیتال بسیار معمولی است، چرا در دسترس بودن همیشگی و آشکار بودن آن تا این اندازه ما را میترساند؟
دلایل مختلفی برای این موضوع ذکر شدهاند که برخی کاملا مستدل و صحیح هستند، اما برخی دیگر سادهلوحانه به نظر میرسند. اما دلایل نادرست کدامها هستند؟ در ادامه ۶ مورد از این دلایل را بررسی کرده و میگوییم که کدامها و به چه دلیل درست یا نادرست هستند.
هیچ کس چیزی به این عجیبی/زشتی را نخواهد پوشید
البته که میپوشند! در دنیای فناوری معمولا به هر چیز جدیدی که هنوز به آن عادت نکردهایم، برچسب عجیب و زشت یا ابلهانه زده میشود. راه رفتن در خیابان در حالی که به صفحه تلفنمان زل زدهایم ابلهانه است. ما میدانیم ابلهانه است ولی این کار را میکنیم! به خاطر دارید که در ابتدای رواج هندزفریهای بیسیم دیدن کسانی که انگار با خودشان حرف میزدند چقدر عجیب بود؟ راستی میدانید چه چیزی در ابتدای رواجاش ابلهانه نامیده میشد؟ خود عینک!
نکته اینجاست که مردم به دلیل ابلهانه بودن این چیزها از آنها استفاده نمیکنند؛ بلکه از آنها استفاده میکنند اگر فایدهای که به همراه دارند از حس بلاهتی که به ما میدهند بیشتر باشد. به مثال هندزفریهای بلوتوث برگردیم. بسیاری از ما با گرفتن گوشی در نزدیکی گوشمان مشکلی نداریم. اما برخی از آنها استفاده میکنند چون در حال رانندگی هستند یا زیاد با تلفن صحبت میکنند. مساله این است که عملکرد از فرم مهمتر است. البته کسانی که این ایراد را میگیرند فراموش کردهاند که این گجت را میتوان با فریمهای شیک هم عرضه کرد!
همه از این موضوع که تمام مدت تحت نظر باشند وحشت دارند
شاید این ادعا در مورد کسانی که در اطراف شما (به عنوان کسی که عینک را پوشیدهاید) هستند درست باشد، اما در مورد خود شما لزوما درست نیست. مردم با قرار گرفتن تحت نظارت دوربین معذب میشوند، اما در اختیار داشتن دوربین به آنها احساس قدرت میدهد. البته یقینا این فناوری بر جامعه اثر خواهد گذاشت. این موضوعی است که همواره با پیشرفت فناوری اتفاق خواهد افتاد.
اما بگذارید کمی دقیقتر برررسی کنیم تا مشخص شود مردم از چه راههای دیگری واقعا تحت نظر هستند! ۳۰ یا ۴۰ سال پیش حتی صحبت کردن با یک نفر دیگر در آن سوی کشور بدون خطوط تلفن ثابت عملا ممکن نبود. اما اکنون شما عکسی را با دوریبن گوشیتان میگیرید و با آپلود کردنش، آن را به صدها و هزاران نفر نشان میدهید. شروع این موضوع حتی از زمان تلفنهای هوشمند هم قدیمیتر است. گوشیهای معمولی، دوربینهای کامپکت، لپتاپها، میکروفنها و دوربینهای مداربسته . . . چندین دهه است که ما تحت نظر هستیم. شاید ترسناک به نظر برسد ولی واقعیت این است که اگر کسی بخواهد شما را تحت نظر بگیرد، احتیاجی به پوشیدن عینک گوگل ندارد و باز هم احتمالا تا الان این کار را کرده است!
هیچ کس حاضر نیست ۱۵۰۰ دلار برای این ابزار خرج کند
در این مورد باید توجه داشته باشید که این قیمت، قیمت نمونه نهایی نیست بلکه برای مدلهای اکسپلورر در نظر گرفته شده است که با تعداد اندک تولید شدهاند. ما هیچ ایدهای از قیمت عرضه این محصول نداریم. سری اول این محصول به کسانی میرسد که در کنفرانس I/O گوگل شرکت کرده باشند که بلیت ورودی آن به تنهایی ۹۰۰ دلار قیمت دارد!
این ابزار حتما از ۱۵۰۰ دلار ارزانتر خواهد بود. اما چقدر ارزانتر هیچ کس نمیداند. فقط به خاطر داشته باشید این ابزار به لحاظ سختافزاری چیزی بیش از تلفنهای هوشمندی که با قیمتهای زیر ۱۰۰۰ دلار عرضه میشوند، ندارد. شاید سیستم نمایش تصویر جدید باشد ولی آیا قطعات آن ۱۰۰۰ دلار قیمت خواهد داشت؟ بعید است! حال تصور کنید که این گجت با قیمت ۵۰۰ دلار عرضه شود. با احتمال زیاد توجه بسیاری از مخالفان را نیز به خود جلب خواهد کرد!
احمقانه است که اینترنت را با تترینگ به این ابزار برسانیم
هنوز نشنیدهایم که کسی از این موضوع شکایت کند، اما احتمال میدهیم که این یکی از بزرگترین نگرانیهای کاربران باشد. با تترینگ باید هزینه بیشتری برای پلنهای اینترنتی بپردازیم. حتی اگر با موضوع هزینه کنار بیاییم، این کار باتری گوشیهایمان را میخورد. باتریهایی که همین الان هم به زحمت بیش از یک روز دوام دارند.
اگر بخواهیم اینترنت را به صورت تترینگ به عینک گوگل که ابزاری همیشه آنلاین است برسانیم، ظرف تنها چند ساعت باتری تلفنمان تمام خواهد شد. این حتی از دید ما هم بزرگترین مشکل بر سر راه موفقیت این ابزار است. اما شاید اینبار نوبت تلفنها باشد که (مانند گوشی موتورولا) برای افزایش عمر باتریشان تلاش کنند!
من همیشه استفاده از آن را فراموش خواهم کرد
این هم یکی از مشکلات اساسی با Google Now، فرامین صوتی و حتی خود گوگل است. مردم فراموش میکنند که اینترنت همواره و همه جا تمام و کمال در خدمت آنها است. دلیلی برای ندانستن کوچکترین چیزها وجود ندارد!
اگر تلفن هوشمندتان دم دست باشد و بدون جستوجوی گوگل یا سر زدن به ویکیپدیا حرف نسنجیدهای بزنید و مایه خنده دیگران شوید، تنها مقصر خود شما هستید. حتی لازم نیست تایپ کنید! کافی است کلیدی را دو بار فشار دهید و سوال را از تلفنتان بپرسید! اما هنوز میبینیم که مردم بسیاری چیزها را نمیدانند. اگر دلیلی وجود داشته باشد که بگوییم عینک گوگل زودتر از زمانی که باید عرضه شده است، همین است که ما هنوز به صحبت کردن با ابزارهایمان عادت نکردهایم! گرچه عادت کردهایم که از همه چیز عکس بگیریم و فورا به اشتراک بگذاریم، اما هنوز درک نکردهایم که دانش و اطلاعات همیشه و همه جا در اختیار ماست.
من هیچ وقت با چتر از هواپیما نمیپرم و از تلفنم هم راضی هستم
به نظر ما اصلیترین دلیلی که ممکن است باعث شود مردم از عینک گوگل استقبال نکنند این است که از تلفنهای هوشمندشان راضی هستند. این هم یکی از همان دلایلی است که فکر میکنیم گوگل باید قیمت عینک را به حدود ۵۰۰ دلار برساند. در غیر این صورت مردم همان تلفنهای هوشمند را ترجیح خواهند داد.
افراد عادی که از هواپیما نمیپرند، ورزشهای متفاوت نمیکنند یا همزمان به دو دستشان نیاز ندارند با گوشیهای تلفن همراه راحت هستند. به همین دلیل است که گوگل باید فلسفه «من احتیاجی به این وسیله ندارم اما ممکن است با ۵۰۰ دلار زندگیام را سادهتر کند» را جایگزین فلسفه «من یک تلفن هوشمند ۲۰۰ دلاری دارم، چرا ۱۵۰۰ دلار برای عینک پول بدهم؟» کند تا بتواند به موفقیت برسد.
حرف آخر
عینک گوگل نبردی است که هنوز آغاز نشده است. محاسبه نفع و ضرر آن به سادگی میسر نیست و از همه مهمتر نباید تصور کنیم که عینک گوگل ابزاری برای همه است. بسیاری نیازی به آن ندارند و بسیاری توان خرید آن را نخواهند داشت. احتمالا بازارهای در حال توسعه آسیا را هم باید فراموش کنیم. گروه هدف این محصول دو دسته از افراد هستند: خورههای تکنولوژی پولدار، و از آنها مهمتر افرادی که دوست دارند گجتها زندگیشان را «کمی» آسانتر کنند. جلب گروه دوم مهمترین هدف گوگل است و احتمالا تنها راه آن کاهش قیمت خواهد بود.
آنچه گوگل پیشنهاد میدهد دقیقا همان چیزی است که ما همیشه میخواستیم. ابزاری همیشه در دسترس برای اتصال دایمی به دنیای اطلاعات که درست مطابق نیازهای شخصی ما تنظیم شده است و البته در آخر روز میتوانیم آن را از چشم برداریم. مشکلات و موانعی بر سر راه هستند، اما برای نتیجه تنها باید منتظر ماند . . .
منبع : androidpolice