شاید باور این موضوع غیرممکن به نظر برسد، ولی جالب است بدانیم که در کنار شگفتیهای بیشمار، سنگ های هرم بزرگ جیزه به اندازهای هستند که بتوان با آنها دیواری به دور زمین کشید!
مطمئنا تاکنون اسم هرم جیزه (Pyramid of Giza) که بزرگترین بنای موجود در میان اهرام مصر باستان است را شنیدهاید؛ هرمی شگفتانگیز، عظیم و 4 هزار ساله که در کشور مصر قرار گرفته و به عنوان تنها مورد از عجایب هفتگانه که هنوز وجود دارد، شناخته میشود.
با این تفاسیر، این ایده در ذهن شکل میگیرد که چگونه مردمانی در هزاران سال پیش، بدون دسترسی به ابزار و تکنیکهای مدرن و پیشرفته، چنین بنای عجیبی را سرپا کردهاند؟ در توصیف برخی از حقایق حیرتانگیز موجود در مورد هرم بزرگ جیزه باید بگوییم که سازندگان این بنا بیش از 2 هزار سال قبل از میلاد مسیح توانسته بودند که هرم را با دقت باورنکردنی یک پانزدهم درجه، با شمال و جنوب جغرافیایی همراستا کنند.
از طرف دیگر، حفرههایی ناشناخته در داخل هرم جیزه وجود دارد که با وجود پیشرفتهای چشمگیر علم و تکنولوژی، هنوز محتویات آنها برای دانشمندان ناشناخته است؛ این ویژگی در کنار حقایق و شگفتیهای متعدد موجود در مورد بزرگترین بنای اهرام مصر باعث شده تا برخی از صاحبنظران ساخت هرم جیزه را به نظریه فضانوردان باستانی (Ancient Astronaut theory) و دخالت موجودات فضایی ارتباط دهند!
با این وجود موضوع اصلی این مطلب به سنگهای هرم جیزه مربوط میشود و در ادامه قصد داریم تا نکات عجیبی را در مورد این جز از بنا بازگو کنیم؛ با ما همراه باشید.
حقایق سنگ های هرم بزرگ جیزه
آیا میدانستید که مردمان تمدن مصر باستان، در بیش از 4 هزار سال پیش هرم بزرگ جیزه را با جابهجایی 2.3 میلیون تکه سنگ که وزن هرکدام در رنج 2 تا 50 تن قرار دارد، ساختند؟ این سنگها برای ساخت هرم بر روی زیربنای 55 هزار مترمربعی استفاده شدند و در نمای خارجی سازه هم 144 هزار سنگ تراشیده و به شدت پولیش شده به کار گرفته شد. هرکدام از این اجزای نمای خارجی در کمال شگفتی با دقت 0.0254 میلیمتر تراشکاری شده بودند و با ضخامت 2.54 متر، وزنی معادل 15 تن داشتند.
به علاوه تمام این نکات، شاید عجیبترین موضوع این باشد که تعداد سنگ های هرم بزرگ جیزه آنقدر زیاد است که میتوان با آنها دیواری را دور کل سیاره زمین کشید!
درست است که این ادعا عجیب و حتی دیوانهوار به نظر میرسد، اما وقتی از محاسبات ریاضی کمک میگیریم، هضم موضوع آسانتر میشود؛ در ابتدا باید در نظر داشته باشیم که ارتفاع و طول هر ضلع پایه هرم بزرگ جیزه به ترتیب 139 و 230 متر بوده و محیط سیاره ما هم 40,075 کیلومتر اندازهگیری شده است.
حال اگر ارتفاع دیوار فرضی خود را 0.61 متر (2 فوت) در نظر بگیریم و حجم هرم جیزه را با فرمول «یک سوم مساحت قاعده ضرب در ارتفاع» محاسبه کنیم، به عدد 2.45 میلیون مترمربع میرسیم. در قدم بعدی حجم دیوار را با ضخامت مجهول X، ارتفاع 0.61 متر و طولی برابر محیط زمین حساب کرده و با گذاشتن مقادیر این دو حجم در دو طرف یک تساوی، به ضخامت 10 سانتیمتر میرسیم.
به بیان سادهتر اگر تمامی سنگهای هرم بزرگ جیزه را به صورت آجرهایی با ضخامت 10 سانتی دربیاوریم، میتوان از این آجرها دیواری به ارتفاع تقریبی 60 سانتیمتر به دور کل سیاره کشید و عملا زمین را به دو نیمه تقسیمبندی کرد؛ حقیقتی که با در نظر گرفتن عظمت کره خاکی ما و ناچیز بودن ابعاد هرم جیزه در مقایسه با کل سیاره، بسیار شگفتانگیز به نظر میرسد.