امتیاز تراشه اپل A12 گوشی آیفون ایکس اس (iPhone Xs)، آیفون ایکس اس مکس (iPhone Xs Max) و آیفون ایکس آر (iPhone Xr) در بنچمارک آنتوتو، هر فردی را میخکوب میکند! البته امتیاز چیپست اپل ای 12 با توجه به ساختار 7 نانومتری آن و دربرداشتن 6.9 میلیارد ترانزیستور، دور از انتظار نبود.
برخلاف سال گذشته، که فیس آیدی منحصربهفردترین قابلیت گوشی های آیفون جدید محسوب میشد و بیشتر خبرها پیرامون آن بود، امسال با وجود حضور همین سیستم امنیتی بر روی سه گوشی آیفون 2018، اخبار آن زیر سایه قابلیت دیگری محو شده است؛ اصلیترین ویژگی اپل آیفون ایکس اس، آیفون ایکس اس مکس و حتی گوشی اقتصادی آیفون ایکس آر را باید تراشه 7 نانومتری اپل A12 دانست که قابلیتهای فوقالعادهای را برای این گوشی ها به ارمغان آورده است. امتیاز تراشه اپل A12 در آنتوتو تایید دیگری بر این ادعا است.
پیش از این، میزان حافظه رم آیفون های 2018 مشخص نشده بود، اما با ظاهر شدن گوشی ها در گیکبنچ مشخص شد آیفون ایکس آر دارای 3 گیگابایت رم بوده و آیفون ایکس اس و ایکس اس مکس، به 4 گیگابایت حافظه اصلی مجهز شدهاند. وجود 4 گیگابایت رم در یک گوشی آی او اسی، سیستم عاملی که مصرف حافظه بسیار بسیار کمی دارد، با وجود هیجانآور بودن، به اندازه امتیاز تراشه اپل A12 در آنتوتو اعجابآور نیست. امتیاز این چیپست حین تست در بنچمارک با گوشی آیفون ایکس اس، برابر 363 هزار بوده است!
امتیاز تراشه اپل A12 در AnTuTu
آیفون ایکس اس توانست در بخشهای سی پی یو، جی پی یو، تجربه کاربری و تست حافظه، به ترتیب امتیازهای تقریبی 133 هزار، 150 هزار، 66 هزار و 12 هزار را به دست بیاورد. با در نظر گرفتن همه این موارد باید امتیاز تراشه اپل A12 را در AnTuTu برابر 363 هزار دانست که رقمی باورنکردنی است. برای مقایسه، کافی است بدانید امتیاز برترین پرچمداران اندرویدی 2018 قدرت گرفته از اسنپدراگون 845، نزدیک 290 هزار بوده است!
چیپست شش هستهای اپل A12 در مقایسه با تراشه قبلی این شرکت، از نظر توا پردازنده اصلی نزدیک به 33 درصد، از نظر توان پردازشگر گرافیکی و تجربه کاربری (UX) حدود 50 درصد و از نظر میزان بهینگی حافظه رم 20 درصد بهبود پیدا کرده است. این موفقیت را باید مدیون ساختار 7 نانومتری آن دانست. گفتنی است کایرین 980 هواوی و A12 اپل، که هر دو طی یک ماه اخیر رونمایی شدهاند، نخستین تراشههای 7 نانومتری تاریخ فناوری به شمار میروند.
از شش هسته اپل ای 12، دو مورد مختص پردازشهای پیچیده و چهار مورد مختص انجام پردازشهای متداول و روزمره است. توان پردازشی دو هسته قویتر نسبت به نمونههای آنها در تراشه ای 11 حدود 15 درصد و بهینگی مصرف انرژی چهار هسته معمولی نسبت به مدل قبلی، 50 درصد افزایش پیدا کرده است. پردازشگر گرافیکی این چیپست چهار هستهای بوده و توان آن نسبت به جی پی یو اپل A12 دو برابر شده است.
جالب است بدانید گوشی رونمایی نشده هواوی میت 20 مجهز به تراشه کایرین 980، چندی پیش در آنتوتو ظاهر شد و امتیاز 350 هزار را کسب کرد. با این حال، باید قضاوت نهایی را به زمان انتشار امتیاز گوشی در بنچمارک یاد شده حین معرفی رسمی آن بسپاریم.