قیمت لوازم خانگی

طرح کاهش قیمت لوازم خانگی ناموفق بود

اخیرا رییس اتحادیه لوازم خانگی گفته بود تا 24 آذرماه 97 قیمت محصولات سه برند اسنوا، دوو و بوتان کاهش پیدا می‌کند، اما به نظر می‌رسد طرح کاهش قیمت لوازم خانگی با موفقیت همراه نبوده و شکست خورده است.

محمد طحان‌پور، رئیس اتحادیه لوازم خانگی مدتی قبل از اجرای طرح کاهش قیمت لوازم خانگی خبر داده‌ بود که بر اساس آن، حداکثر تا 24 آذرماه 97 سه برند اسنوا، دوو و بوتان قیمت محصولات خود را کاهش می‌دهند. اما اکنون از آن تاریخ حدود 20 روز می‌گذرد و در بازار شاهد هیچ کاهش قیمتی نبوده‌ایم. این مقام مسئول در مصاحبه‌ای به این موضوع اشاره کرد و گفت طرح کاهش قیمت‌‌ لوازم خانگی شکست خورده است و سایر تولیدکنندگان با برندهایی که برای کاهش قیمت محصولات خود پیش‌قدم شده بودند، برخورد تندی داشته‌اند.

قیمت لوازم خانگی

طرح کاهش قیمت لوازم خانگی با تخفیف 15 درصدی

در هفته‌های اخیر رئیس اتحادیه لوازم خانگی عنوان کرده بود تعدادی از برند‌های لوازم خانگی برای کاهش قیمت محصولات خود پیش‌قدم‌ شده‌اند و حداکثر تا روز شنبه 24 آذرماه سال جاری، برخی از محصولات آن‌ها با 10 تا 15 تخفیف عرضه خواهند شد. محمد طحان‌پور در آن‌ زمان با یکی از شبکه‌های تلویزیونی مصاحبه کرد و گفت:

با توجه به رکود حاکم بر بازار لوازم خانگی، برخی از تولیدکنندگان تصمیم گرفتند با کاهش قیمت در بازار رونق ایجاد کنند. با کاهش قیمت‌ها و نزدیک شدن به پایان سال و شب عید، وضعیت بهتری برای خریداران مهیا می‌شود. سه برند اسنوا، دوو و بوتان از روز شنبه 24‌ آذرماه کاهش قیمت‌ها را روی محصولات خود اعمال خواهند کرد و همچنین دو برند خارجی بکو و بوش نیز قیمت لوازم خانگی خود را کاهش خواهند داد.‌

رئیس اتحادیه لوازم خانگی به موضوع ارز نیمای 9 هزار تومانی که به تولیدکنندگان داخلی اختصاص داده‌ شده بود نیز اشاره کرد و گفت بازار لوازم خانگی جزو بازارهایی است که در تمامی فصل‌های سال خریدار دارد و مردم ناچارند کالاهای مصرفی خود را تهیه کنند. با کاهش قیمت توسط برخی از برندها انتظار می‌رود سایر تولیدکنندگان هم قیمت محصولاتشان را کاهش دهند تا هم بازار از رکود خارج شود و هم شرایط تهیه لوازم ضروری زندگی برای مردم آسان‌تر شود.

اکنون از وعده محمد طحان‌پور حدود 20 روز می‌گذرد، اما ظاهرا طرح کاهش قیمت لوازم خانگی با شکست روبه‌رو شده است. این مقام مسئول در خصوص دلایل شکست این طرح در مصاحبه‌ای عنوان کرد:

دیدگاه مردم این‌گونه است که با افزایش قیمت ارز، قیمت لوازم خانگی حدود 200 درصد افزایش پیدا کرده و حالا کاهش 10 درصدی چه فایده‌ای دارد؟ بسیاری از تولیدکنندگان با وجود صحبت‌های وزیر صنعت در خصوص کاهش قیمت 10 درصدی مقاومت می‌کنند. طی ماه‌های گذشته تولیدکنندگان کالاهای خود را به‌صورت نقدی به واحدهای صنفی عرضه می‌کردند، اما در شرایط فعلی تمایل خود را برای عرضه مدت‌دار اعلام کرده‌اند که این موضوع فایده چندانی برای مردم ندارد.

قیمت لوازم خانگی

چرا طرح کاهش قیمت لوازم خانگی شکست خورد؟

رئیس اتحادیه لوازم خانگی از برخورد تند سایر تولیدکنندگان با طرح کاهش قیمت لوازم‌ خانگی خبر داد و اضافه کرد:

یک یا دو برند کاهش قیمت را انجام دادند، اما با برخورد تند سایر تولیدکنندگان روبه‌رو شدند. اگر همین امروز سازمان حمایت برای قیمت‌گذاری لوازم خانگی ورود کند قیمت‌ها باید تا 30 درصد کاهش پیدا کند؛ زیرا کاهش 10 درصدی قیمت لوازم خانگی به‌دلیل مقاومت تولیدکنندگان عملی نشد و شکست خورده است.

رامین نورقلی‌پور، نماینده مردم کردکوی در مجلس نیز در خصوص افزایش قیمت لوازم‌ خانگی در ماه‌های گذشته عنوان کرد:

اکنون بخشی از مواد اولیه مورد نیاز تولید لوازم خانگی با ارز گران در گذشته خریده شده است. به همین دلیل نمی‌توان در مدت کوتاهی قیمت‌ها را کاهش داد. اگر ارز با قیمت فعلی به آسانی در دسترس تولید‌کننده قرار بگیرد و بازار هم در چند ماه آینده ثابت بماند، در ماه‌های آینده شاهد کاهش قیمت کالاها خواهیم بود. البته به این شرط که تولیدکنندگان قادر باشند مواد اولیه مورد نیاز تولید را با نرخ پایین تامین کنند. در این صورت قیمت لوازم خانگی نیز کاهش پیدا می‌کند. در حال حاضر بخشی از مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان داخلی از خارج کشور وارد می‌شود و انتقال ارز در شرایط تحریم هزینه‌ بسیاری برای تولید‌کنندگان دارد.

در ماهای گذشته خبرهای زیادی در خصوص کشف کالاهای احتکار شده منتشر شد که به همین دلیل بسیاری از مردم انتظار داشتند با عرضه این کالاها به بازار، وضعیت بازار لوازم خانگی بهبود یابد، اما این اتفاق رخ نداد و قیمت‌ لوازم خانگی همراه با نرخ ارز با رشد زیادی مواجه شذ. علاوه‌ بر این، میزان عرضه محصولات تولیدکنندگان لوازم خانگی به بازار کاهش پیدا کرد؛ برای اثبات این ادعا نیز بانک مرکزی لیستی از دریافت‌کنندگان ارز دولتی منتشر کرده است که بر اساس آن واردکنندگان لوازم خانگی نسبت به ارز دریافتی، کالایی وارد نکرده‌اند. از این رو قیمت‌ لوازم خانگی حدود 100 درصد افزایش پیدا کرد.

به نظر می‌رسد طرح کاهش قیمت‌ لوازم خانگی ، طرح اثبات شده‌ای نبود و مسئولان نیز از اجرای موفقیت‌آمیز آن اطلاعی نداشته‌اند. بنابراین نتیجه می‌گیریم بهتر است قبل از رسانه‌ای کردن چنین طرح‌هایی، از موفقیت آن اطمینان یابند تا موضوعی به این شدت در جامعه مطرح نشود. طبق آمار در آبان و آذرماه سال 97 قیمت مبلمان 7.4 درصد و لوازم خانگی نیز 68 درصد رشد داشته است.