بررسی تبلت نکسوس 9 گوگل

نخستین تبلت گوگل که نکسوس ۷ نام داشت یک جایگزین مقرون به صرفه برای کسانی بود که تمایل به خرید آی پد نداشتند اما در نکسوس ۹ به نظر باید قیمت ارزان را فراموش کنیم. نکسوس ۹ دارای صفحه نمایش ۸٫۹ اینچی است که به نظر اندازه معقول تری نسبت به ای پد ۹٫۷  و ای پد مینی ۷٫۹ اینچی دارد. تبلت نکسوس ۹ تقریبا با اپل آی پد ایر متناسب است که سال گذشته عرضه شد و حتی قیمت آنها نیز در یک محدوده قرار دارد. با نسبت تصویری ۴ به ۳ (۴:۳) باز هم می توان گفت نکسوس ۹ بسیار شبیه به مدل های آی پدی است تا تبلت های اندرویدی سابق. مورد دیگری که این تبلت را همسان با مدل های اپلی می کند، کیفیت ساخت و همچنین مصالح بکار گرفته شده در آن است.

یکی از تعجب آورترین کارهایی که گوگل انجام داد این بود که تصمیم گرفت تبلت خود را با همکاری HTC تولید کند چرا که این شرکت از سال ۲۰۱۱ که HTC Flyer را عرضه کرد، دیگر تبلتی تولید نکرده است. شاید گوگل پیشرفت این شرکت در زمینه طراحی مدل های One را در نظر گرفته و این پروژه را به این شرکت واگذار کرده است. از سوی دیگر این مساله به نفع HTC نیز هست چرا که به مانند آنچه که برای ال جی اتفاق افتاد (تولید نکسوس ۵ و پس از آن رشد و پیشرفت کاری در تولید اسمارت فون های سری G) تولید تبلت نکسوس شاید سبب خیر شود! و تولید تبلت در برنامه کاری HTC قرار گیرد.

طراحی

این تبلت دارای کیفیت ساخت فوق العاده ای است و از هر تبلت اندرویدی دیگر سرتر است و آن را می توان تنها دستگاه قابل ارزش در مقایسه با آی پد ایر دانست. در اطراف لبه های تبلت، از فلز براق استفاده شده است. در واقع این بخش بصورت نقره ای به بخش پشتی تبلت که به رنگ های مختلف می باشد، وصل شده است. یکی از مشکلات طراحی نکسوس ۹ این است که در زوایای دید مختلف، لبه سیاه رنگ دورتادوری صفحه نمایش تبلت نیز در چشم است اما در کل می توان گفت رنگ های بخش های مختلف بدنه مکمل یکدیگر هستند و لبه های تبلت نیز عاری از دکمه های مختلف، اسلات و .. است که در نگاه اول طراحی تبلت را ساده نشان می دهد که بسیار هم عالی است.

nexus-92

در مورد جزیئات پشت تبلت، می توان گفت، لنز دوربین، حالت بیرون زدگی ای از گوشه تبلت دارد و لوگوی نکسوس به زیبایی پشت آن نقش بسته است. پنل پشتی پلاستیکی آن نیز با مصالح خوبی ساخته شده است که البته به پای تبلت اپا آی پد ایر نمی رسد.

google_nexus_9_1

google_nexus_9_2

کلید های پاور و تنظیم صدا در فشرده شدن کمی سخت گیری می کنند! در واقع فشردن آنها نیاز به نیروی بیش از معمول دارد. محل جایگیری آنها نیز در کناره تبلت و مرز به مرز بدنه پشتی تبلت می باشد ولی به نظر کمی پیدا کردن انها سخت است. خوشبختانه با دابل-تپ بر روی صفحه نمایش، بدون نیاز به کلید پاور، نکسوس ۹ روشن می شود، ویژگی که در اندروید ۵ آبنبات چوبی اضافه شده است. به مانند سایر دستگاههای نکسوس خبری از میکروSD در این تبلت نمی باشد و شما مجبورید از همان روز اول انتخاب کنید که چه فضایی برای شما مناسب است (۱۶ یا ۳۲ گیگابایت) جالب است بدانید که تفاوت قیمت نکسوس ۱۶ گیگی با ۳۲ گیگی (۹۰ دلار)  بیشتر از اختلاف قیمت آی پد ایر های ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی است (۵۰ دلار) و می توان به جرات گفت گوگل در این زمینه حریص تر از اپل ظاهر شده، که در نوع خود جالب است!

نگاهی نزدیک به تبلت نکسوس 9 گوگل ( Hands-On ) :

گالری عکس :

ویدیو ( Hands-On ) :

دانلود ویدیو

صفحه نمایش

یکی از ویژگی های صفحه نمایش نکسوس ۹ نسبت ۴ به ۳ تصویر است. اکثر قریب به اتفاق تبلت های اندرویدی از سامسونگ تا گوگل، از صفحه نمایش واید همچون ۱۶:۱۰ و یا ۱۶:۹ استفاده می کنند و نسبت ۴:۳ چیزی بود که اپل در ای پدهای خود بکار می گرفت. نسبت ۴:۳ برای استفاده در حالت عمودی پیشنهاد می شود و برای کارهایی همچون وب گردی که نیاز است در طول بلند تبلت محتویات بیشتری جای گیرد، ایده آل است اما متاسفانه برای مشاهده فیلم اصلا مناسب نیست و شما مجبورید تا دو نوار مشکی موجود در تصویر را تحمل کنید با این حال بهتر است بدانید که صفحه نمایش نکسوس ۹ یکی از پرقدرت ترین عناصر سازنده این تبلت گوگل است. صفحه نمایش ۸٫۹ اینچی آن دارای رزلوشن ۲۰۴۸ در ۱۵۳۶ یا همان QXGA  است که با توجه به اندازه صفحه، تراکم پیکسلی ۲۶۴ پیکسل در هر اینچ را تولید می کند که بیشتر از نکسوس ۱۰ نیست اما به هر حال خیلی هم این تفاوت، قابل تشخیص نیست. کاملا مشخص است که در این باره نیز سعی شده، تبلت رزلوشن تصویری صفحه نمایش رتینای اپل را حفظ کند. خوبی این مقدار از رزلوشن، در نمایش دقیق متن ها و مطالعه راحتر کتاب الکترونیکی است.

nexus-9-t-21

این صفحه نمایش در تست های انجام شده نیز اثبات کرده که می تواند رنگ های دقیقی را تولید کند. مقادر پوشش وسعت رنگ sRGB برابر ۹۳٫۸ درصد می باشد که بسیار چشمگیر است بویژه اینکه این مقدار، بیشتر از آمازون کیندل فایر HDX است( رقم محاسبه شده برای تبلت امازون برابر ۸۸٫۷ درصد است). این مقدار همچنین از مقدا محاسبه شده برای اپل آی پد ایر (۹۰٫۱ دردصد) نیز بیشتر است. سطح روشنایی تولید شده توسط این صفحه نیز چندان کم نیست و برابر ۴۶۶٫۴ سی دی/متر مربع است که این تبلت را به یکی از روشن ترین دارندگان صفحه نمایش تبدیل می کند. این رقم چشمگیر سبب می شو تا استفاده از تبلت در فضای باز و در حضور نور خورشید بسیار راحت باشد. سطح مشکی برای این صفحه برابر ۰٫۳۸ سی دی/متر مربع است (هر چه به صفر نزدیک تر باشد بهتر است و به این معناست که رنگ مشکی عمیق تر نمایش داده می شود). نسبت کنتراست تصویر نیز برابر ۱۲۲۴:۱ است که بسیار عالی است و سب نمایش عکس ها و تصاویر با اشباع رنگ عالی و زیبا می شود. پیش بینی می شود که نسبت تصویر ۴:۳ سبب اختلال در بازی ها شود، در واقع باعث خواهد شد تا بخشی از فضای بازی برای شما نمایش داده نشود. براحتی این موضوع در تصویر زیر قابل درک است. (تفاوت صفحه واید و غیر واید)

Firefox_Screenshot_2014-11-16T18-58-18.133Z

اسپیکر

دو اسپیکر جلویی که یکی در سمت چپ و دیگری در سمت راست تبلت قرار داده شده اند. به میمنت ساخت تبلت، به دست HTC، در نکسوس ۹  از اسپیکرهای بوم سوند (BoomSound ) بهره گرفته شده است که می توانند صدایی بسیار  با کیفیت و عالی تولید کنند، استفاده از بوم سوند خصوصا برای یک تبلت، می تواند گزینه ای بسیار عالی باشند. صدای گرم و عمیق تولیدی توسط این اسپیکرها بسیار دلنشین است و قدرت ولوم بالایی نیز دارد و در کل بسیار سرتر از مدل های آی پد است.

Nexus 9 review (1)-580-90

عملکرد

انویدیا شیلد اولین تبلتی بود که از چیپ انویدیا تگرا کا۱ استفاده کرد اما نکسوس ۹ اولین تبلتی بود که در دنیای اندوریدی از ورژن ۶۴ بیتی این چیپ بهره گرفت. تبلت شلد انویدیا دارای چهار هسته با سرعت ۲٫۲ گیگاهرتز است در حالی که نکسوس ۹ دو هسته ای است اما سرعت آن برابر ۲٫۳ گیگاهرتز است. نکسوس ۹ همچنین به ۲ گیگابایت رم تجهیز گردیده است و بیشتر از تبلت هایی همچون گلکسی تب اس ۸٫۴ سامسونگ نیست اما با این حال نمی توان منکر کافی بودن آن شد بخصوص اینکه مصرف اندروید جدید موسوم به آبنبات چوبی بسیار بهینه تر از مدل های گذشته شده است.

nexus-9-t-1

وضعیت نکسوس ۹ در بنچ مارک SunSpider JavaScript برابر ۹۰۸٫۸ میلی ثانیه است که کمتر از تبلت شلد انویدیا است ( ای رقم برای تبلت انویدیا برابر ۶۷۳٫۷ میلی ثانیه است) این رقم اما بسیار بیشتر از رقم خارق العاده ۲۹۵٫۸ میلی ثانیه در تبلت  ای پد ایر ۲ است که می تواند این تبلت نسل دو آی پد ایر را به پر سرعت ترین دارنده سرعت مرورگری تبدیل کند. این میزان امتیاز برای نکسوس ۹ بسیار غم انگیز است و ما انتظار عملکرد بهتری از آن را داشتیم بویژه اینکه در این تبلت از تراشه K1 و همچنین اندروید جدید بهره گرفته شده است. البته خاطرنشان نماییم که این موضوع به هیچ وجه در دنیای واقعی محسوس نیست و شما از وب گردی با نکسوس و نرمی کار با آن لذت خواهید برد و هیچ لگی در آن نخواهید یافت با این حال از نظر تکنیکی به نظر گوگل در این زمینه کم آورده است.

چیپ انویدیا تگرا کا۱ ثابت کرده است که در زمینه اجرای بازی هیچگونه مشکلی ندارد و پردازنده گرافیکی این چیپ از نوع Kepler  است که بر پایه معماری ۱۹۲ انویدیا کودا کور پایه ریزی شده است. جای تعجب نیست که این پردازنده گرافیکی برای کسب بیشترین امتیازات در بنچ مارک ۳DMark Ice Storm Extreme تنظیم شده، در تست Ice Storm Unlimited امتیاز کسب شده برابر ۲۵۶۲۱ است که یک دستاورد فوق العاده است و در مقایسه با ای پد ایر (۱۴۸۲۱) و ای پد ایر ۲ (۲۱۵۴۸) بسیار بالاتر است. نکسوس ۹ همچنین از چیپ وای-فای ۸۰۲٫۱۱ac بهره گرفته که سبب ترانسفر اطلاعات با سرعت بیشتر از روترهای ۸۰۲٫۱۱ac می شود.

Nexus 9 review (5)-580-90

نکسوس ۹ دارای ظرفیت باتری ۶۷۰۰ میلی آمپری است و در تست پخش فیلم امتیاز بسیار عالی بدست آورده در واقع با قرار دادن تبلت در حالت هواپیما و قرار دادن نور صفحه و میزان صدا بر روی ۵۰% این تبلت توانست تا نزدیک به ۱۶ ساعت ویدئو پخش کند که در حدود ۳ ساعت و نیم بیشتر از ای پد ایر ۲ است. این رقم از سوی گوگل برابر ۹٫۵ ساعت تخمین زده شده است که بسیار عجیب است چرا که با وجود پروژه ولتا که در آبنبات چوبی بکار گرفته شده، انتظار میزان دوام بیشتری از باتری تبلت می رود که در تست انجام شده نیز این امر اثبات گردید. اندروید ۵ همچنین دارای حالت حفظ باتری است که می تواند اتوماتیک و یا دستی (قابل تنظیم) کار کند و مصرف از طریق پردازنده و … را کاهش دهد در تستی که برای زمان مرورگر انجام دادیم متوجه شدیم وقتی تبلت در حالت ذخیره انرژی قرار می گیرد این زمان از ۹۸۰ میلی ثانیه به ۲۰۰۰ میلی ثانیه می رسد. در این حالت همچنین تبلت از هر گونه بروز رسانی اپ ها جلوگیری می کند و اینترنت را قطع می کند مگر اینکه شما به طور دستی آنها را فعال نمایید و از وای فای و اینترنت استفاده کنید.

اندروید آبنبات چوبی

یکی از خوبی های این تبلت اندرویدی این است که اولین تبلت دارنده ورژن جدید اندروید موسوم به آبنبات چوبی است، با این حال این اندروید خام (استوک) آن چیزی نیست که بسیاری از شرکت ها ارائه می دهند. قطعا آبنبات چوبی تاچ ویز سامسونگ بهتر و زیباتر از این اندورید خواهد بود اما یکی از خوبی های اندروید جدید این است که محیط گرافیکی و امکانات جالبی دارد و نمی توان آن را با اندروید های استوک ورژه های ۴ و ما قبل قیاس کرد. یکی از تغییرات اصلی در این ورژن استفاده از ماتریال دیزاین در طراحی است که سبب زیبایی بیش از پیش سیستم شده است و ارائه بر پایه کارت آن (به مانند گوگل Now) از ویژگی های اصلی آن است که ارائه ای از رنگ بندی های زنده و جذاب است.

screenshot_2014-11-04-17-10-09

اعلانات در این اندروید نیز از رابط کاربری بر پایه ی کارت بهره می گیرند که سبب می شود مطالعه و کنار زدن انها راحت تر شود. یکی از دیگر ویژگی ها، مطالعه این اعلانات از صفحه قفل شده است. اسمارت لاک نیز به شما امکان جفت سازی دستگاهها از طریق بلوتوث را با دور زدن پسورد صفحه نمایش می دهد و شما پس از انجام مراحل اولیه و تعریف دستگاههای خود، بدون زدن پسورد صفحه نمایش می توانید دستگاهای بلوتوثی خود چون ساعت و دستبند هوشمند را به گوشی متصل کنید.

nexus-9-t-5

دوربین

نکسوس ۹ دارای یک دوربین ۱٫۶ مگاپیکسلی در جلو و دوربین ۸ مگاپیکسلی در عقب است که هر دوی انها از لنز با فاصله کانونی f/2.4 بهره برده اند که دقیقا به مانند ای پد ایر ۲ است. شاید برای تبلت ها میزان کیفیت دوربین خیلی مهم نباشد اما کیفیت نکسوس ۹ به پای آی پد ایر ۲ نمی رسد. در فضای باز تولید رنگ ها آن کمی تاریک بود و چندان وضوحی خوبی نداشتند و در مناطق سایه دار نویزها به خوبی دیده می شوند.

IMG-20141105-131856

IMG-20141107-144617

عکس زیر در اندازه واقعی است و با کلیک بر روی آن می توانید کیفیت عکس را مشاهده نمایید:

2014_11_10_16.23.36

در فضای بسته با نور کم عکس برداری ها در حد متوسط است و در مناطق سایه دار جزئیات به کلی محو می شود با این حال دوربین مجهز به فلش LED نیز هست اگرچه قدرت زیادی ندارد اما می تواند به تعادل نور محیطی کمک کند. (عکس اول با فلش و عکس دوم بدون فلش گرفته شده است)

img_20141105_121316_0

img_20141105_121354_-_no_flash

جمع بندی

nexus-9-18

نکسوس ۹ یکی از بهترین تبلت های بازار محسوب می شود. صفحه نمایش فوق العاده و اسپیکرهای پر قدرت بوم سوند، و باتری با ظرفیت بالا و همچنین کیفیت ساخت عالی آن چیزی نیست که خردیدار از آنها صرف نظر کند. کمی می توان از ظرفیت ذخیره ساز آن گله کرد و نبود میکرو SD را نیز از ضعف های آن دانست. پس در کل اگر به دنبال یک تبلت شگفت انگیز اندرویدی هستید چیزی جز نکسوس ۹ نباید در لیست شما قرار گیرد. هر چند که شاید ایده نسبت ۴:۳ برای صفحه نمایش ۸٫۹ اینچی آن کار عاقلانه ای نبوده باشد. چیپ K1 باعث خواهد شد تا نکسوس ۹ به یکی از بهترین تبلت ها برای گیمینگ باشد. در کل می توان گفت نکسوس ۹ شاید تنها تبلتی باشد که از همه نظر می تواند با مدل آی پد ایر رقابت کند و می توانید آن را به عنوان یک تبلت درجه یک اندرویدی خریداری نمایید.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*