برخی افراد در هنگام خرید فلش مموری فقط به ظاهر و ظرفیت آن نگاه می کنند. نتیجه انتخاب این است که یا می سوزد و یا ظرفیت آن بسیار پائین تر از چیزی خواهد بود که در ازایش پول داده اند.در این مطلب نکاتی را که باید در هنگام خرید فلش مموری یا همان کول دیسک ، به یاد داشته باشید، آورده ایم.
اولین نکته : ظرفیت فلش مموری
اصلی ترین فاکتور تأثیرگذار در قیمت فلش مموری ها ، ظرفیت ذخیره سازی آنهاست. فلش مموری های رایج در بازار، ظرفیتی بین ۲ تا ۶۴ گیگابایت دارند.
پس لازم است ابتدا تعیین کنید که چه مقدار حافظه نیاز دارید. متأسفانه در بازار دیده می شود برخی انواع فلش مموری ، وقتی به کامیپوتر وصل می شوند ، ظرفیتی بسیار پائین تر از چیزی که خریداری کرده ایم دارند . این اتفاق از زمانی شروع شد که پای فلش مموری های تقلبی به بازار باز شد و متأسفانه تا زمانی که به کامپیوتر وصل نشوند ، نمی توان فهمید که ظرفیت واقعی آنها چقدر است. تنها نکته اتکا و اطمینان در این موضوع، برندهای شناخته شده و گارانتی های معتبر هستند. زیرا شرکت های گارانتی کننده معتبر، هیچ گاه جنس نامرغوب و تقلبی را ضمانت نمی کنند.
دومین نکته : تکنولوژی و استاندارد ساخت
شاید کمتر کسی در خرید فلش مموری از تأثیر این نکته بر کارایی Flash memory خبر داشته باشد. امروزه دیده می شود فلش مموری های نسل جدید با استاندارد USB3 عرضه می شوند که در مقابل انواع دیگر ( USB2 ) قیمت بالاتری دارند.
حال برای برخی افراد این سوال مطرح می شود که این دو فلش، چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند ؟
پاسخ این است : تنها تفاوت در سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات است.
USB2 | USB3 | |
میانگین سرعت | ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه | ۴٫۵ گیگابیت بر ثانیه |
تعداد لاین انتقال داده موازی | ۴ | ۸ |
اما صرف داشتن فلش مموری با تکنولوژی USB3 برای بهره مندی از سرعت بالاتر کافی نیست. برای استفاده حداکثری از فلش های USB3، باید آنها را به پورت های استاندارد شده USB3 وصل کنید. زیرا فقط آنها قادرند از پس چنین سرعتی بربیایند.
سومین نکته: جنس بدنه
در گذشته ای نه چندان دور اصطلاحاتی در بازار Flash memory ها باب شد. اصطلاحاتی از قبیل : ضد ضربه ، ضد آب ، ضد شوک و غیره.
شاید جالب باشد بدانید این اصلاحات در عمل برای برخی فلش مموری ها خلاصه میشد به روکش پلاستیکی !
این روکش پلاستیکی ضخیم تا اندازه ای جلوی ضربه های ناشی از افتادن فلش بر روی زمین را می گرفت اما به دلیل طراحی نامناسب، موجب گرم شدن فلش مموری در حین کار می شد که همین امر، رفته رفته از عمر مفید کول دیسک کم می کرد.
بهترین فلش مموری هایی که تاکنون از طرف کاربران مورد استقبال قرار گرفته اند ، فلش مموری های فلزی و از جنس استیل هستند. البته اگر علاقمند به برند های معتبر هستید، می توانید به مدل های پلاستیکی و مرغوب اطمینان داشته باشید.
چهارمین نکته: سرعت انتقال اطلاعات
درباره این موضوع در بالا ، کمی صحبت شد اما باید گفت که حتی تمام فلش مموری های USB2 یا USB3 نیز از نظر سرعت با یکدیگر برابر نیستند.
اینجاست که قیمت فلش مموری های با کیفیت و مرغوب ، کمی بالاتر از دیگر انواع می شود. زیرا کمپانی های سازنده فلش مموری سعی بر آن دارند که از بهترین روش های ساخت و تولید استفاده کنند تا سخت افزارهای ذخیره سازیشان، با کیفیت بالاتری تولید شوند.
پنجمین نکته: زیبایی ظاهری و راحتی در استفاده
این هم نکته آخر. در هنگام خرید لازم است، هم به زیبایی کول دیسک و هم به راحتی استفاده از آن دقت کنید.
بطور مثال، برخی از فلش مموری ها، دارای درب جداشونده هستند که غالباً بر اثر بی توجهی کاربرانشان ، بعد از مدتی مفقود می شوند. یا مثلا مدلهایی وجود دارند که بصورت کشویی باز می شوند. این مدل ها خطر آسیب دیدن مدارات و اتصالات داخلی برایشان زیاد است. برای این موارد حتما به عادت های استفاده و سلیقه خود رجوع کنید. ضمناً، دیدن مدل های فانتزی را از دست ندهید.