رمز ارزها

رمز ارزها وضعیت اقتصادی کشور را ارتقا می‌دهند

دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور گفت رمز ارزها می‌توانند وضعیت اقتصادی کشور را ارتقا داده و مشکل نقدینگی و تبادلات ارزی ایران را برطرف کنند.

سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در خصوص رمز ارز عنوان کرد باید هرچه سریع‌تر قانون‌گذاری حوزه رمز ارزها توسط نهادها و مراکز این حوزه نظیر بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار صورت بگیرد؛ چراکه رمز ارزها قادر خواهند بود وضعیت اقتصادی کشور را ارتقا دهند و در همین رابطه مرکز ملی فضای مجازی کشور برای تهیه سیاست‌های کلان حوزه بلاک چین و رمز ارزها اقداماتی را انجام داده است. البته از دستگاه‌های مربوطه نیز خواسته‌ایم تا نظرات خود را به این مرکز اعلام کنند.

انواع رمز ارزها

مدتی قبل بانک مرکزی الزامات و ضوابط حوزه رمز ارزها را برای دریافت پیشنهادهای فعالان این حوزه منتشر کرده بود. در سند منتشر شده رمز ارزها به سه دسته رمز ارز ملی، رمز ارز منطقه‌ای و رمز ارزهای جهانی روا دسته‌بندی شده بودند که بانک مرکزی در دسته رمز ارزهای ملی و رمز ارزهای منقطه‌ای به عنوان منتشر کننده رمز ارز محسوب می‌شود. در این سند آمده است که بیت کوین و اتریوم نوعی از رمز ارزهای جهان روا شناخته می‌شوند که در صرافی‌های مجاز قابل تبادل بوده و در کشور به عنوان ابزار پرداخت قابل استفاده نخواهند بود.

رمز ارزها

در سندی که بانک مرکزی منتشر کرده است، توکن‌ها به 5 بخش مختلف تقسیم شده‌اند که از آن‌ها می‌توان به توکن با پشتوانه ریال، توکن با پشتوانه طلا و سایر فلزات گران‌بها، توکن با پشتوانه ارز، توکن با پشتوانه سایر دارایی‌های مشهود و غیر مشهود و توکن بدون پشتوانه اشاره کرد. البته در این سند در خصوص توکن با پشتوانه سایر دارایی‌های مشهود و غیرمشهود و توکن بدون پشتوانه تاکید شده است که مقررات این توکن‌ها توسط سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه و به فعالان این حوزه ابلاغ شود. گفتنی است از میان این 5 توکن، به جز توکن با پشتوانه ریال، سایر توکن‌ها به عنوان ابزار پرداخت در کشور قابل استفاده نخواهند بود.