در حال حاضر تمام تمرکز AMD برروی بازار تراشه های x86 کامپیوترهای معمولی است. اما به نظر می رسد با توجه به رشد فوق العاده ابزارهای موبایل، این شرکت در حال برقراری ارتباط با صاحبان معماری های دیگر است. مدیر ارشد فناوری این شرکت Mark Papermaster (که به خاطر پیوستن و سپس خارج شدنش از اپل معروف است) به تازگی اعلام کرده که AMD در راستای گسترش هر چه بیشتر و تولید تراشه های متنوع تر برروی تمامی معماری های موجود کار می کند. گسترش روز افزون ابزارهای موبایل و پشتیبانی ویندوز از پردازنده های ARM از مهمترین دلایل تصمیم AMD به شمار می روند جزئیات بیشتر را در ادامه بخوانید.
Papermaster در پاسخ به سئوال آیا AMD تمایل دارد از معماری ARM استفاده کند، گفت: "پاسخ منفی نیست!"
این بدین معنا نیست که اینتل و معماری x86 دیگر بی فایده و بدرد نخور است. اما نشانه این است که AMD متوجه شده که مصرف بهینه انرژی تا چه میزان اهمیت دارد و بدنبال معماری های موثرتر مانند ARM است. پیش تر مدیرعامل ARM در رابطه با تراشه های Medfield اینتل و معماری این شرکت برای ابزارهای موبایل اعلام کرده بود: اینتل هرگز از نظر راندمان نمی تواند ما را مغلوب کند. از طرفی پشتیبانی ویندوز 8 از پردازنده های ARM، باعث شده تا AMD با دقت بسیار بیشتری برای آینده خود تصمیم گیری کند.
یکی از موارد محتملی که AMD ممکن است در فکر آن باشد این است که این شرکت در کنار تولید پردازنده های x86 نسبت به ساخت پردازنده براساس معماری ARM اقدام کند. براساس بیانات مدیر ارشد فناوری AMD، هدف این شرکت تولید پردازنده های چابک تر با طراحی ماژول دار است. تراشه های جدید ترکیبی از فناوری های اختصاصی AMD با فناوری های ARM, MIPS و یا PowerPC خواهد بود.
AMD هنوز شریک تجاری خود برای تولید پردازنده های کم مصرف را انتخاب نکرده است و تا آن زمان مشخص نخواهد بود که AMD دقیقا چه بازاری را هدف قرار خواهد داد.
AMD در سال 2009 مالکیت معنوی خود بر فناوری های گرافیک موبایل را با قیمت حدود 65 میلیون دلار به Qualcomm فروخت، حال که این شرکت به فکر تولید تراشه برای ابزارهای موبایل افتاده ممکن است از بابت تصمیم عجولانه آن زمان خود متاسف باشد.
AMD همچنین می تواند برروی سرورهای مبتنی بر پردازنده های ARM نیز سرمایه گذاری کند.
حال باید کمی صبر کنیم و ببینم آیا AMD نیز مانند Intel وارد بازار موبایل خواهد شد و آیا می تواند در این بازار از رقیب همیشه پیشرو خود، اینتل پیشی بگیرد.
منابع: The Verge | Wired