ویندوز 64 بیت

ویندوز 64 بیت یا 32 بیت ؛ شما از کدام نوع ویندوز استفاده می‌کنید؟

آیا شما اطلاعاتی درباره ویندوز 64 بیت و 32 بیت دارید؟ ما در این مقاله روش های پیدا کردن مشخصات سیستم مربوط به نوع ویندوز را آموزش خواهیم داد.

آیا شما از پردازنده‌ای استفاده می‌کنید که از سیستم عامل 64 بیت پشتیبانی می‌کند؟ در صورتی که این موضوع صحت دارد، آیا شما در حال استفاده از سیستم عامل 64 بیت هستید؟ چگونه می‌توان 64 یا 32 بیتی بودن ویندوز را مشخص کرد؟ در حالت کلی می‌توان ویندوز و پردازنده‌های 64 بیتی را کارآمد و محبوب‌تر از نسخه 32 بیتی معرفی کرد. قطعا هنگام دانلود برنامه یا بازی، توجه شما به گزینه‌های دانلود نسخه 64 یا 32 بیت جلب شده و از خود پرسیده‌اید که آیا با یکدیگر تفاوت دارند؟ ما روش های مختلف بررسی نوع ویندوز به همراه اهمیت آن را مورد بررسی قرار دهیم.

تفاوت میان 32 بیت و 64 بیت چیست؟

دلایل زیادی وجود دارند که نشان می‌دهند ویندوز 64 بیت از همتای 32 بیت خود برتر است؛ دو دلیل عمده این برتری را می‌توان مربوط به محاسبات قدرت دستگاه دانست.

اولا یک پردازنده 64 بیتی می‌تواند محاسبات سریع‌تری را انجام دهد و داده‌های بیشتری را در یک زمان پردازش کند، دوما پردازنده‌های 64 بیتی می‌توانند مکان‌های حافظه بیشتری را ذخیره کنند یا به عبارت دیگر، امکان استفاده از فضای RAM بیشتری را فراهم می‌کند که در نوع خود می‌تواند باعث افزایش عملکرد سیستم شود.

1: اطلاعات سیستم را بررسی کنید

اولین روش مشاهده نوع ویندوز را می‌توان بررسی اطلاعات سیستم (System Information) دانست؛ این ابزار می‌تواند اطلاعات دقیقی از سیستم همانند مقدار رم، ورژن ویندوز و این که آیا سیستم شما 32 بیت یا 64 بیت است را در اختیارتان قرار دهد.

کلیدهای Windows Key + X را فشار دهید و سپس گزینه سیستم (System) را انتخاب کنید و به دنبال آن، یک پنجره جدید باز خواهد شد. در بخش پایین مشخصات، نوع سیستم را بررسی کنید. در صورتی که دارای ویندوز 64 بیت هستید، این مسئله مشخص بوده و به شما اطلاع خواهد داد. به عنوان مثال، من از ویندوز 10 پرو نسخه 64 بیت بر روی پردازنده پایه 64 بیت استفاده می‌کنم.

ویندوز 64 بیت

این روش را می‌توان به عنوان ساده‌ترین راه مشخص کردن سیستم عامل 64 بیت، مدل پردازنده‌ای که به دستگاه شما قدرت می‌دهد و میزان رم نصب‌شده بر روی سیستم عنوان کرد.

2: از یک دستور در بخش صدور فرمان استفاده کنید

بخش صدور فرمان می‌تواند تمام اسرار و اطلاعات مربوط به سیستم را نشان دهد؛ شما برای مشاهده کامل اطلاعات سیستم، کافی‌ست از یک دستور واحد برای مشخص کردن نوع سیستم عامل استفاده کنید. در نوار جستجوی استارت، عبارت Command را تایپ کرده تا بهترین نتیجه را مشاهده کنید، سپس بر روی آن کلیک راست کرده و گزینه Run As Administrator را انتخاب کنید. هنگام باز شدن صفحه جدید یا همان صدور فرمان از دستور زیر استفاده کنید:

Set Pro

زمانی که فرمان را تایید کردید، اطلاعات کاملی مربوط به پردازنده دستگاه را مشاهده خواهید کرد. چند بیت از اطلاعات وجود دارند که به سرعت نشان می‌دهند در حال استفاده از کدام نوع ویندوز هستید.

ویندوز 64 بیت

معماری و شناسه پردازنده دارای شماره 64 هستند که نشان‌دهنده یک پردازنده 64 بیتی‌ست، همچنین یک پوشه Program Files (X86) هم قابل مشاهده بوده که نشان می‌دهد دو پوشه Program Files در سیستم وجود دارد و می‌توان آن را هم نشانه وجود پردازنده و سیستم عامل 64 بیتی دانست.

سیستم عامل‌های 32 بیت، فقط یک پوشه Program Files دارند، زیرا فقط می‌تواند از برنامه‌های 32 بیتی استفاده کند و این در حالی‌ست که سیستم عامل 64 بیت توانایی استفاده از برنامه‌های هر دو معماری را دارد. استفاده از Command Prompt باعث نمایش اطلاعات دقیقی از پردازنده و نوع سیستم عامل خواهد شد. همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید، استفاده از دستور Set Pro بلافاصله نوع معماری پردازنده، شناسه آن، سطح و سایر اطلاعات مهم را در اختیار شما قرار می‌دهد.

3: Program Files

شما می‌توانید به سادگی و تنها با ورود به دایرکتوری درایو اصلی سیستم، نوع سیستم عامل را مشخص کنید. نسخه‌های 32 بیتی دارای یک پوشه Program Files هستند و این در حالی‌ست که مطابق تصاویر بالا، دو پوشه Program Files در سیستم عامل‌های 64 بیت وجود دارد. پوشه Program Files (X86) مربوط به برنامه‌هایی‌ست که برای اجرا در سیستم عامل‌های 32 بیت نصب شده‌اند و پوشه Program Files هم مربوط به همان سیستم عامل 64 بیت است.

ویندوز 64 بیت

امروزه بسیاری از نرم افزارها در نسخه‌های 32 و 64 بیت عرضه می‌شوند. نگاه کردن به پوشه‌های موجود در درایو اصلی می‌تواند به شما نشان دهد که از کدام نوع سیستم عامل استفاده می‌کنید؛ در حقیقت مرور پوشه فایل‌های برنامه 32 بیتی را می‌توان روش بسیار خوبی جهت مشاهده برنامه‌هایی دانست که شما نصب کرده‌اید و ممکن است پتانسیل ارتقا به نسخه 64 بیت را داشته باشند.

4: جزئیات Task Manager را بررسی کنید

یکی از بخش‌های کامپیوتر که اطلاعات وسیعی از سیستم را در خود جای داده و نمایش می‌دهد، Task Manager است؛ شما می‌توانید اطلاعات لازم درباره 32 یا 64 بیت بودن ویندوز خود را از این بخش مشاهده کنید. کلیدهای Windows Key + X را فشار دهید و و سپس Task Manager را انتخاب کنید. هم اکنون وارد برگه جزئیات (Details) شوید، سپس بر روی نام ستون کلیک راست کرده و ستون انتخاب‌شده را باز کنید. در این بخش به سمت پایین رفته و پس از بررسی پلتفرم، بر روی آن کلیک کنید. برگه جزئیات Task Manager اطلاعات مربوط به ویندوز 64 بیت یا 32 بیت را به شما نشان خواهد داد.

ویندوز 64 بیت

5: استفاده از 64bit Checker

در صورتی که نتوانستید تحت هر شرایطی، 32 یا 64 بیت بودن ویندوز را از روش‌های قبلی مشاهده کنید، می‌توانید از روش های نرم افزاری استفاده کنید. یکی از ابزارهای رایگان ویندوز که اطلاعات مربوط به معماری سیستم را با سرعت بالا و به طور موثر اعلام می‌کند، Igorware 64bit Checker نام دارد؛ این ابزار می‌تواند اطلاعات مهمی درباره سیستم عامل، پردازنده و ورژن ویندوزی که در حال استفاده هستید را به شما نشان دهد.

ویندوز 64 بیت

این برنامه یک نسخه ساده متنی را از اطلاعات در اختیار شما قرار خواهد داد، همچنین می‌توانید آن را کپی کرده و به یک برنامه دیگر انتقال دهید یا به صورت HTML و فایل Text ذخیره کنید. اینطور که پیداست، برنامه Checker 64bit به راحتی اطلاعات سیستم را نمایش خواهد داد و نیازی به انجام اقدامات فنی یا جستجوی اطلاعات نیست؛ برنامه را اجرا کرده و اطلاعات مربوط به سیستم را مشاهده کنید.

تعداد سیستم‌هایی که از ویندوز 32 بیت استفاده می‌کنند در حال کاهش بوده و اکثر تولیدکنندگان و توسعه‌دهندگان هم این موضوع را متوجه شده‌اند. اینطور که پیداست، شرکت Nvidia تولید درایورهای 32 بیت خود را از اواخر سال 2017 میلادی متوقف کرد، همچنین اپل هم برنامه‌های 32 بیت را از فروشگاه خود در سال 2018 میلادی حذف کرده است و به نظر می‌رسد شرکت گوگل هم برنامه مشابهی دارد.