همکاری با هواوی توسط شرکتهای آمریکایی از این پس تحت چارچوبی مشخص امکانپذیر خواهد بود. با وجود این محدودیتها، اکنون شرکتهای زیادی خواهان دریافت مجوز برای شروع مجدد همکاری با هواوی هستند.
تحریم هواوی بدن شرکتهای آمریکایی را لرزاند! البته آنها به خاطر دلایل بشردوستانه، از بسته شدن راهها برای شرکت موفقی همچون هواوی ناراحت نشده بودند، بلکه نگرانی آنها دلیل دیگری داشت؛ تحریم هواوی به 1200 شرکت آمریکایی ضرر میرساند! ضرر برخی از آنها در پی این بازیهای سیاسی هنگفت بود. به عنوان نمونه میتوان به شرکت Micron اشاره کرد که در پی قطع همکاری با بزرگترین سازنده تجهیزات مخابراتی در دنیا، میزان فروش محصولاتش 13 درصد کاهش پیدا میکرد! البته ترامپ از تحریم هواوی عقبنشینی کرد و مشکلات به میزان زیادی برای غول چینی برطرف شد.
شرایط همکاری با هواوی برای شرکتهای آمریکایی
اکنون شرکتهای آمریکایی زیادی برای همکاری با هواوی در پی کسب مجوز از وزارت بازرگانی این کشور هستند. در جریان نشست G20، دونالد ترامپ اعلام کرد شرکتهای آمریکایی میتوانند در صورت عدم تهدید امنیت ملی کشور، فروش محصولاتشان به هواوی را از سر بگیرند. به عبارتی همکاری با هواوی تا جایی میتواند ادامه پیدا کند که به امنیت ملی ایالات متحده آمریکا آسیبی وارد نشود. به طور دقیقتر، شرکتهای آمریکایی فقط مجاز به فروش محصولات عمده خود به هواوی هستند.
با این حال، اکنون امکان همکاری با هواوی همانند قبل میسر نیست. هر شرکتی که در پی داد و ستد با این شرکت چینی است، باید ابتدا درخواستش را به وزارت بازرگانی ارائه کند. آنها بعد از بررسی موضوع و در نظر گرفتن بحث امنیت ملی، مجوز را صادر کرده یا با درخواست آن شرکت برای همکاری با هواوی مخالفت خواهند کرد. اگرچه این شرکت چینی هنوز در لیست تحریم ایالات متحده آمریکا قرار دارد، اما اکنون در مقایسه با یک ماه قبل، در وضعیت به مراتب بهتری به سر میبرد. البته هواوی به خاطر احساس خطر، با پشت کار برای دستیابی به استقلال در برخی زمینهها هنوز مشغول تلاش است. به عنوان نمونه، هواوی بعد از اعلام امکان همکاری مجدد شرکتهای آمریکایی با این شرکت، هرگز از توسعه اولین سیستم عامل موبایل خود دست نکشید.