سیارک ۲۰۰۶QQ23 که از ساختمان ۱۰۲طبقهای امپایر استیت هم بزرگتر است، به زودی از فاصلهای نزدیک زمین عبور خواهد کرد
در تاریخ ۱۰ آگوست (۱۹ مرداد) سیارک ۲۰۰۶QQ23 از فاصله تقریبا ۷۴میلیون کیلومتری و با سرعتی حدود ۱۶,۷۴۰کیلومتر بر ساعت، از کنار زمین عبور خواهد کرد. شاید بنظرتان فاصله این سیارک از زمین خیلی زیاد بیاید اما فراموش نکنید که در هر صورت، طبق استانداردهای ناسا (NASA)، این فاصله هم نزدیک به حساب میآید و هم پتانسیل خطرساز بودن را دارد.
قطر سیارک ۲۰۰۶QQ23 حدود ۵۷۰متر است که باعث میشود این سیارک، از ارتفاع یکی از بزرگترین برجهای کره زمین یعنی ساختمان امپایر استیت که تقریبا ۴۴۳متر بلندی دارد هم بزرگتر باشد. اما باوجود اینکه یک جسم آسمانی که بزرگتر از یکی از بزرگترین برجهای ساخت بشر است، با سرعتی بیش از ۱۶هزار کیلومتر بر ساعت در حال نزدیک شدن به کره زمین است؛ اما خیلی جای نگرانی وجود ندارد چون درست است که فاصله این سیارک از زمین در محدودهای قرار میگیرد که پتانسیل خطرساز بودن را دارد اما ناسا سیارک ۲۰۰۶QQ23 را نسبتا بیخطر خوانده و درنتیجه اگر به ناسا اعتماد دارید، میتوانید این چند شب را نیز با خیال آسوده صبح کنید!
درست است که ناسا با دقت، تمامی اجرام آسمانیای که به زمین نزدیک میشوند را تحت نظر میگیرد اما این نظارت، بخاطر خطرناک بودن این اجرام آسمانی نیست. نظارت ناسا بر اجرام آسمانیای که به زمین نزدیک میشوند، بیشتر از هرچیز دیگری جنبه احتیاط دارد. جالب است بدانید که طبق استانداردهای ناسا، سالیانه چیزی حدود ۶ جرم آسمانی از فاصله نزدیک زمین عبور میکنند.
باوجود اینکه ناسا میداند سیارک ۲۰۰۶QQ23 هم به احتمال خیلی زیاد، مانند دیگر سیارکهایی که از کنار زمین عبور میکنند، خطرساز نخواهد شد اما به هرحال مُصِرانه در تلاش است تا سیستمهایی بنا کند که اگر احیانا سیارک و یا شهابسنگی قرار بود برای کره زمین خطرساز شود، بتواند آنها را از مسیرشان منحرف و به سمتی هدایت کند که برای زمین خطرناک نباشند.
در همین راستا، ناسا در حال توسعه یک فضاپیما با نام اختصاری DART هم هست که به صورت اختصاصی، روی محافظت از کره زمین دربرابر اجرام آسمانیای که ممکن است خطرساز شوند، تمرکز دارد. DART اولین سیستم دفاعیای است که ناسا برای محافظت از کره زمین ترتیب داده و امیدوار است بتواند به وسیله این فضاپیما، کره زمین را از چنگ اجرام آسمانیای که بیپروایانه درحال جولان دادن در فضا هستند، محافظت کند!
مقاله های خوبی رو در اختیار ما قرار میدین ممنون
از اینکه انقدر نزدیکه خطری پیش نمیاد ؟
، چه اسم عجیب غریبی داره
آیا اینها ناسا تایید کرده؟
چرا مگه باید ناسا تاییدش کنه
مقاله خوبی بود
اره منم موافقم مقاله ی خوبی بود