نوشیدنی های کافئین دار را میتوان به عنوان محبوبترین نوشیدنیها در جهان دانست، اما آیا باعث مبتلا شدن افراد به میگرن میشوند؟
مطالعات جدید نشان میدهند که نوشیدن زیاد قهوه یا سایر نوشیدنی های کافئین دار ممکن است در میان افراد مستعد سردردهای شدید، موجب میگرن شود. محققان دریافتند در میان مبتلایان به سردردهای میگرنی دورهای، مصرف حداقل سه نوشیدنی کافئین دار در روز، احتمال تجربه میگرن را در آن روز یا روز بعد، افزایش خواهد داد، اما مصرف یک یا دو نوشیدنی کافئین دار در روز، مشکلی را برای فرد به همراه نخواهد داشت. اگرچه تعداد کمی از افراد معتقدند که کافئین، محرک میگرن است، اما مطالعات اندکی در رابطه با این موضوع انجام گرفته است.
دکتر Suzanne Bertisch در این رابطه اظهار داشت:
علیرغم تصور برخی افراد که فکر میکنند برای جلوگیری از ابتلا به میگرن اپیزودیک، باید از مصرف کافئین خودداری کرد، نوشیدن یک تا دو وعده نوشیدنی کافئین دار در روز با خطر ابتلا به سردرد همراه نخواهد بود، اما تحقیقات بیشتری برای تایید این مطالعات مورد نیاز است. میگرن اپیزودیک به این معنا است که یک فرد، حداقل دو بار در ماه سردرد میگرنی را تجربه میکند، اما بیش از 15 بار در ماه رخ نخواهد داد. افرادی که 15 بار در طول ماه یا بیشتر به سردردهای میگرنی دچار میشوند، میگرن مزمن دارند.
به طور کلی، شرکتکنندگان یک مطالعه، روزهایی که سه بار یا بیشتر از نوشیدنی های کافئین دار استفاده میکردند، در مقایسه با روزهایی که نوشیدنیهای کافئین دار مصرف نمی کردند، دچار سردرد میگرنی میشدند، اما میان سردرد میگرنی و مصرف یک یا دو بار نوشیدنی کافئین دار در روز ارتباطی وجود ندارد. با این حال، افرادی که به ندرت کافئین مصرف میکردند، حتی یک یا دو وعده کافئین در روز هم احتمال بروز سردرد را افزایش میدهد. عوامل دیگری که میتوانند باعث بروز میگرن شوند را میتوان مصرف الکل، استرس و کمبود خواب دانست. یافتههای محققان نشان میدهد نوشیدن حداقل سه نوشیدنی کافئین دار در طول روز با افزایش خطر ابتلا به میگرن در روز بعد، مرتبط است. با این وجود ، این مطالعه نتوانسته بررسی کند که آیا عواملی همانند نوع نوشیدنی های کافئین دار، مقدار کل کافئین یا زمان مصرف، خطر ابتلا به میگرن را تحت تأثیر قرار داده است، بنابراین به تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.